Panaite, „Piti” pentru amici și „Edmond” pentru Securitate, nu mai este secretar de stat. Premierul Cîțu l-a demis

4
2479

Așa cum atacul.ro anunța nu cu mult timp în urmă, Vasile Panaite, unul dintre cele mai controversate personaje politice din Neamț, fost ciripitor al Securității ceaușiste, a fost demis din funcția de secretar de stat. Decizia de eliberare din funcție a fost semnată în cursul zilei de astăzi de premierul Florin Cîțu. Astfel, Panaite, alintat „Piti” de prieteni, cu nume de cod „Edmond” sau „Eduard” la Securitate, unde ciripea de zor, nu a împlinit un an.

Panaite a fost numit secretar de stat în noiembrie 2020, sub semnătura premierului de la acea vreme, Victor Orban, și la propunerea lui Mugur Cozmanciuc, șeful PNL Neamț, judecat, în prezent, pentru fapte de corupție. Nici Orban, dar nici Cozmanciuc nu au nicio scuză pentru numirea făcută, considerată de mulți liberali, și nu numai, una dintre cele mai neinspirate. Dacă ar fi vrut să afle cine este și ce a făcut „Piti”, Orban ar fi trebuit să-și pună consilierii la treabă. Nu a făcut-o, dându-i credit total lui Cozmanciuc, cel care l-a propus și susținut pe Panaite pentru ocuparea funcției de secretar de stat la Mediu. Fostul șef al PNL Neamț nu are nicio scuză pentru că l-a susținut pe Panaite pentru o funcție atât de importantă și asta pentru că știa foarte bine că „Piti” a fost omul lui Pinalti, că a fost omul lui Arsene și prefect de Neamț, susținut de PSD și de inculpatul Ionel, că a trecut prin PDL, PSD, Pro România, aterizând în PNL abia în vara anului 2019, spre disperarea liberalilor cu vechime în partid. Și nu numai că Piti a fost primit în partid, dar a ajuns să fie trimis la București pe singura funcție de secretar de stat ce a revenit PNL Neamț înainte de alegerile parlamentare de anul trecut.

Vasile Panaite a făcut obiectul a numeroase articole publicate în atacul.ro, iar cititorii noștri au ajuns să-l cunoască destul de bine. Cozmanciuc, fostul șef al liberalilor nemțeni, a fost cel care l-a pus pe un loc eligibil la alegerile locale de anul trecut, pe lista PNL pentru legislativul județean. Tot Cozmanciuc l-a propus/sprijinit să ocupe funcția de secretar de stat la Mediu, deși din CV-ul lui Piti nu reiese că ar fi avut vreo treabă cu mediul, apele sau pădurile. Cu siguranță, abilitățile lui Piti pentru a accede într-o poziție atât de înaltă într-un domeniu în care nu a activat niciodată erau cunoscute numai de Cozmanciuc.

Cine este Piti sau Edmond?

Este greu de crezut că inculpatul Mugurel Cozmanciuc nu știa că, în ianuarie 2017, Vasile Panaite, la vremea aceea doar primar al unei localități rurale – Dragomirești de Neamț, încerca să-l mituiască pe subsemnatul pentru a nu mai dezvălui  ingineriile financiare de la prima ediție a Târgului de Crăciun de la Neamț, eveniment organizat de Consiliul Județean Neamț. Panaite, alintat „Piti” de prieteni, intervenea pentru amicul său Adrian Niță, care avea o relație cu Oana Bulai, omul de încredere al lui Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț. Concret, Panaite voia să știe cât costă tăcerea atacul.ro, în sensul de a nu mai scrie despre Oana Bulai și despre fărădălegile de la Consiliul Județean Neamț. Refuzat, a plecat dezamăgit, dar nu înainte de a preciza că este dispus la discuții în caz de răzgândire. Acest eveniment urât, care a fost făcut public, nu l-a împiedicat pe Piti să fie numit prefect al județului Neamț, funcție obținută cu sprijinul pesedistului Ionel Arsene. Așadar, Piti, fost pedelist de frunte, om de nădejde al lui Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, a fost numit prefect într-o guvernare PSD. Ulterior, a fost debarcat după scandalul care l-a trimis pe Arsene după gratii, Panaite fiind unul dintre martorii cheie în dosarul în care Pinalti l-a denunțat pe Arsene pentru fapte de corupție.

După ce a zburat din anturajul lui Arsene, Piti și-a făcut loc în PNL, acolo unde liderul Cozmanciuc l-a primit cu brațele deschise.

Fostul șef al PNL Neamț a mers până acolo încât ajuns până acolo încât i-a oferit lui Panaite, alături de alți foști pedeliști de frunte, Archip și Ivanov, locuri eligibile pe listele pentru Consiliul Județean Neamț. Piti și Archip au renunțat la mandate, țelurile lor fiind mai înalte, unul urmărind funcții, celălalt fiind interesat de afaceri.

Cu Panaite, Archip și Ivanov, toți foști oameni de nădejde ai infractorului Gheorghe Ștefan, Cozmanciuc a vrut să câștige șefia Consiliului Județean Neamț. Nu a avut nicio șansă în fața lui Arsene, iar promovarea pe lista PNL a unor foști pedeliști s-ar putea să fi contat mult în lupta pentru președinția CJ-ului.

Pentru Cozmanciuc nu a contat nici că Piti a ciripit când era elev la Securitate, sub numele conspirativ de colaborator „Edmond”/„Eduard”.

Nu a contat nici că firma familiei sale, Izopoint SRL, a făcut zeci de mii de euro vânzând două autovehicule, adevărate ciururi, societății Publiserv SA, firmă a Consiliului Local Piatra Neamț. Izopoint a făcut obiectul unei anchete penale, fiind suspectată că a căpușat firma Publiserv.

Nu a contat pentru Cozmanciuc nici faptul că Panaite apare într-una dintre filmările pe care DNA-ul le-a realizat cu polițiștii șpăgari de la Rutieră. Piti apare într-o filmare în care reiese că le oferă vin unor polițiști care erau filmați/înregistrați de aparatura montată de DNA în autospeciala de Poliție. Nu a contat nici că firma familiei lui Panaite a cumpărat de la Publiserv un spațiu comercial pentru care a plătit 28.300 de lei (54 de metri pătrați).

Nu a contat nici că Piti s-a înscris în PNL în vara anului 2019, adică foarte târziu.

Daniel MURARU

Citește și:

MURARU ȘI ATACUL.RO NU CEDEAZĂ ÎN FAȚA ÎNCERCĂRILOR DE MITUIRE ȘI A AMENINȚĂRILOR

Fenomenal! PDL are prefect la Neamț

 

 

 

 

4 comments

 1. V.Vasile 11 august, 2021 at 08:08 Răspunde

  Vai de capul nostru, auzi, secretar de stat , prefect , andrusca ministru , OB , suculet etc , parlamentari ! Cu ajutorul unor astfel de ziaristi, pot fi scoase la lumina toate ,,talentele,, acestor oportunisti , ipocriti notorii care in alte conditii, ar dovedi cat de mediocri sunt . Gastile pot fi destramate si visand frumos , daca vor mai fi astfel de persoane pe listele de vot, sa pice toti de pe acea lista asa, in spirit de solidaritate . Numai sa conteze votul nostru…..

 2. Virgil 11 august, 2021 at 08:39 Răspunde

  Mare pierdere pentru această țară, acest brav și minunat popor! În loc să fie la (***), iată-l pe macho manu’ Piti cum joacă tare pe funcții cheie.
  Florin, comentatorul d-voastră, spune foarte bine ceea ce spune. Ilustrează perfect minunata nație de cretini.
  Îl așteptăm pe Piti acasă, poate îi pregătește careva scăunelul de prefect, că nu se merită să irosim așa talent.
  O lămâie, vă rog!

 3. constantin 11 august, 2021 at 08:57 Răspunde

  Persoanele care trec de la o gasca numita partid la alta gasca ,tot partid, pe functii au in comun secu.Cum sa nu-l sustina Arsene pe Panait doaar amandoi au facut aceeasi ucenicie din scoala.Acesti indivizi ,care se trezesc mari peste noapte sunt persoane vandute sistemului.Ei nu au proprile idei si teorii ci aplica ce li se cere.Uitati-va la Bulai ce om ciudat este si ce idei sustine.El este produsul nou al noului sistem.Este in stare sa sacrifice orice prietenie.Traiasca globalizarea si resetarea.Restul nu mai conteaza.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.