VIDEO. Fostul prefect Piti, surprins cu polițiștii șpăgari. Reacția acestora când politicianul le-a umplut portbagajul

5
604

Surpriză mare în ancheta polițiștilor șpăgari de la Rutieră, unul dintre episoade avându-l protagonist pe un om politic. Este vorba de Vasile Panaite, fost prefect de Neamț și fost primar al comunei Dragomirești, care apare în imaginile filmate de aparatura montată de către anchetatori în autospeciala MCV a Biroului Rutier Piatra Neamț. Filmarea a fost făcută în după amiaza zilei de 27 aprilie 2016, în comuna Dragomirești, în fața casei (foto) fostului socru al lui Vasile Panaite.

La acea dată, acesta era primar de Dragomirești. Un an mai târziu, pe 27 aprilie 2017, Panaite, zis și Piti, era numit prefect de Neamț. Ipostazele în care a fost surprins alături de polițiștii șpăgari nu i-au dăunat în niciun fel și nici nu avea cum, pentru că scena nu a fost una cu iz penal, Panaite fiind surprins oferind celor doi agenți (Iulian Ciolpan și Laurențiu Greaca) recipiente cu vin. Din imaginile filmate se vede cum, puțin după ora 18.00 a zilei de 27 aprilie 2016, MCV-ul în care se aflau cei doi agenți oprește în fața unei case din Dragomirești pe care noi am identificat-o ca fiind a fostului socru al lui Panaite. Ciolpan, care coboară din mașină și salută o persoană de sex feminin, este surprins să afle că acolo se află și primarul Panaite, pe care îl alintă „Jupânul”. Rămas în autospecială, pe scaunul din dreapta față, Greaca nu-și poate stăpâni bucuria și, când aude că este și „Jupânul”, exclamă: „Aaaaa, ticersuri (n.r. whisky Teachers), balantainul (n.r. whisky Ballantine`s), alea… ”

Imediat, Ciolpan își întreabă colegul: „Unde punem alea? Am văzut lume…”, exprimându-și nemulțumirea că sunt în zonă oameni care pot să vadă că primesc ceva de la primar.

Greaca răspunde: „Și ce vrei să facem? Sunt sucuri pentru ziua copiilor, pentru ziua copiilor cuminți!”

O scenă penibilă se desfășoră în momentul în care în dreptul autospecialei apare fostul morar al satului, puțin amețit de alcool, și îl invită pe agentul Greaca la moară să-i dea „două pungi cu făină”.

”Nu trebuie să știe lumea…”, zice morarul.

Greaca refuză, dialogul fiind întrerupt de apariția lui Ciolpan care, la auzul invitației, îi spune lui Greaca să meargă la moară, însă cel din urmă refuză, iar după plecarea morarului îi explică colegului că: „Omul este giumbix… e beat… De fiecare dată, hai să vă dau o pungă de făină, și-ți dă o pungă din aia de 2 kile”

Apare în cadru și Piti care îl salută pe Greaca și apoi pleacă, spunându-i lui Cioplan, care voia să vorbească cu el: ”Stai să pun în sacoșă!”

În scurt timp, primarul Piti revine la MCV-ul Poliției și transportă ceva, cel mai probabil vin (damigene sau sacoșe cu sticle). La vederea mărfii, polițiștii exclamă: „Mă nene, mă! Ce făcuși, mă nene, mă!”

”Hai să mai aducem una!”, zice Panaite.

La finalizarea acțiunii „Portbagajul”, polițiștii mulțumesc și pleacă, spunându-i lui Panaite: „Hai să mergem, zice lumea că v-am spart!”. Urmează o invitație din partea primarului, probabil la sediul primăriei, după care cei doi agenți se urcă în autospecială și pleacă. Scena se încheie cu reacția unuia dintre cei doi agenți: „Am prins-o bine, nu? Una lui nea Ioan!”

L-am contactat pe Vasile Panaite și l-am întrebat cum explică episodul în care apare încărcându-le celor doi agenți portbagajul cu vin. Fostul prefect a spus că niciodată nu a făcut așa ceva și nu știe despre ce este vorba. Când i-am spus că apare clar în filmări, fostul prefect a spus că nu crede așa ceva și habar nu are de un astfel de episod. Probabil, fostul prefect a uitat, nimic de zis, însă poate se recunoaște acum în imagini.

„Mi-ai dat o brânză acră, să moară mă-sa! Zici că a pus lâmâie în ea!”

În aceeași zi, cei doi polițiști au mai fost protagoniștii unei alte scene penibile, când au oprit în trafic, pentru viteză peste limita legală (90 km/h în localitate), o persoană de sex feminin. Nici acest episod nu a fost inclus în rechizitoriu, întrucât fapta nu s-a consumat. Din înregistrări se observă că agentul Greaca o cunoștea pe femeia oprită. Șoferița cere iertare, moment în care începe să se plângă că toate îi merg rău, inclusiv piața. Din discuții reiese clar că contravenienta, care promite că va fi recunoscătoare, are o afacere cu produse lactate. Greaca îi spune că este restanțieră, că a ajutat-o, că trebuia să o „ardă” etc. Femeia îl întreabă pe agent dacă vrea o bucată de carne, iar cel din urmă spune că da. Ulterior, Greaca își amintește că „data trecută” a primit o brânză cu smântână „acră, să moară mă-sa. Zici că a pus lămâie în ea!”. Femeia se apără și îi explică agentului ce s-a întâmplat cu marfa. Dialogul se termină cu Greaca spunându-i femeii că o va vizita la piață, împreună cu Ciolpan, și să se pregătească. Și uite așa, doamna prinsă circulând cu 90 km/h a scăpat de sancțiune promițându-le agenților de poliție „niște carne”.

Daniel MURARU

Citeste si:

VIDEO. Dialoguri și imagini scandaloase cu șpăgarii de la Rutieră. Mita, ascunsă în cartea „Sfântul Iov din Uglea”

Viceprimar condamnat la închisoare pentru mită la polițiștii șpăgari

VIDEO. Recordul polițiștilor șpăgari de la Rutieră: 7 șpăgi în 4 ore. Au luat bani și de la șoferi băuți

Greaca-Neamțu, echipa de șoc a șpăgarilor de la Rutieră. „Dă să ți-l verific pe …țugurlete…!”

 

5 comments

 1. Daniela 4 octombrie, 2019 at 18:33 Răspunde

  “Jupanul” este membru titular al gastii penale de la IPJ Neamt. Cu totii au facut “cinste” judetului Neamt si IPJ-ului Neamt, conduse de altfel de catre oameni cu pretentii. Pretentii de tot felul. Acest “jupan”, umbla vorba prin targusorul nostru, “ar pohti” la fotoliul de primar al “munciupiului” Piatra Neamt. Si nu este singurul pofticios. Infractori sadea, ne-au incalecat si refuza sa coboare de pe tronuri. Cred ca numai un cutremur pe bune ne-ar scapa de ei. Sa speram ca toamna aceasta va anticipa un cadou de Mos Craciun pentru romanii care nu si-au pierdut nadejdea in dezrobire. Doamne, fa-ti mila de poporul acesta oropsit de gasti penale, ascunse in spatele imunitatii parlamentare, in spatele legaturilor de rudenie cu sefi ai institutiilor tortionare, in spatele siglelor de partid de tip ALDE si nu numai.

 2. Dreptate 5 octombrie, 2019 at 19:50 Răspunde

  Jupanu!!! ticersuri, balantainuri…mah, ce bine o duceti…
  Natiunea,adica pulimea, a vrut democratie!!!
  O aveti!!!
  Confiscarea averilor ilicite, bataia cu pulanul cand faceati galagie, disciplina..nu v a placut!
  Atunci…hotia!!! E mai buna!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.