Ciururile ex-prefectului „Piti”, cumpărate de Publiserv cu 25.000 de euro, evaluate de experți la nici 3.000 de euro

3
840

 

Peste patru zile se împlinește un an de când firma Izopoint, controlată de fostul prefect Vasile Panaite alias Piti, a făcut o super afacere cu societatea Publiserv SA, unde Consiliul Local Piatra Neamț este acționar majoritar. Pentru Izopoint SRL, care a obținut 25.000 de euro pe două masini vândute celor de la Publiserv, a fost o afacere bună, mai ales că cel puțin una dintre mașinile vândute era numai bună de fier vechi. Acum, la un an de la această păguboasă tranzacție pentru firma primăriei, un expert a evaluat cele două autovehicule vândute de Izopoint SRL societății Publiserv cu suma totală de 25.000 de euro. Expertiza care, din informațiile noastre, va fi folosită și în ancheta penală aflată în lucru la Poliția Neamț din septembrie anul trecut, arată că cele două autovehicule cumpărate de la Izopoint, o camionetă DAF și o autoutilitară Fiat Ducato, nu valorează mai mult de 13.000 de lei, adică 2.796 de euro la cursul de azi al BNR. Să mai spunem că nici în acest moment contractul nu a fost semnat, deși mașinile au ajuns în curtea Publiserv SA, iar Izopoint și-a încasat toți banii pe ciurucurile vândute.

Afacerea, care a păgubit firma Consiliului Local Piatra Neamț cu peste 20.000 de euro, a avut doi artizani, prieteni la cataramă. Pe deoparte, fostul prefect Panaite care controlează, așa cum au afirmat și procurorii DNA, firma Izopoint, unde acționar unic și administrator este soția sa, și Adrian Niță care, în momentul efectuării tranzacției, era director la Publiserv SRL, numit cu sprijinul PSD. Niță este acum purtător de cuvânt al PSD Neamț, dar și al Instituției Prefectului, deși este și el vizat de această anchetă penală. Vasile Panaite a fost debarcat de la Prefectură și, cum a pierdut și funcția de primar de Dragomirești, se pregătește pentru viitoarea campanie electorală. Cel mai probabil, Panaite va candida la alegerile parțiale ce urmează să fie organizate la Primăria Dragomirești, unde funcția de primar a rămas vacantă după ce Piti a dat primăria pe prefectură.

Cronica scurtă a unei țepe de 22.000 de euro

Golănia care a prejudiciat firma Publiserv SA cu o sumă importantă de bani, mai exact peste 20.000 de euro, s-a derulat în doar câteva minute. În data de 21 aprilie 2017, firma primăriei și-a exprimat, pe SEAP, disponibilitatea de a cumpăra două autovehicule: un DAF 45.310 basculabil, cu macara, și un Fiat Ducato cu 7 locuri. La ora 9.09 apărea pe SEAP anunțul societății Publiserv în care anunța că dorește că cumpere o autoutilitară Fiat Ducato, cu cabină dublă, caroserie BA suprastructură deschisă, sarcină utilă 1.228 kg, număr locuri – 7, capacitate motor 2.287 cmc, diesel. La ora 10.31 este inițiat anunțul, iar la, atenție, 10.33, apare oferta Izopoint acceptată de Publiserv. Astfel, Publiserv a cumpărat de la firma fostului prefect un Fiat Ducato, an de fabricație 2007, cu prețul de 41.933 lei. Cum prețurile de pe SEAP nu conțin TVA, rezultă că Publiserv a plătit pentru mașina celor de la Izopoint 49.900 lei, ceea ce în euro înseamnă, la cursul din ziua respectivă, 10.991 euro cu TVA inclus.

A doua mașină, un adevărat ciur, care a ajuns în curtea Publiserv a fost o autoutilitară DAF, echipată (sic!!!) cu macara și basculantă, an de fabricație 2001. Anunțul a fost publicat pe SEAP la ora 10.38, în data de 21 aprilie, și a fost inițiat la ora 10.41. Atribuirea avea să se facă un minut mai târziu, respectiv la 10.42. Publiserv a achitat 67.500 lei cu TVA inclus, adică 14.867 euro pentru această autoutilitară DAF.

 

Nefuncțională, autoutilitara DAF se afla de ceva vreme în curtea Publiserv. Cu bena susținută de un dulap din lemn, autoutilitara, ce are volanul pe dreapta, a fost reparată pe banii Publiserv SA. Și deloc puțini. Vorbim de 13.100 lei fără TVA, bani dați numai pe piese, pentru că manopera nu a mai fost pusă la socoteală, deoarece mașina a fost reparată de muncitorii Publiserv. Cu alte cuvinte, Izopoint SRL ar fi trebuit să-i plătească pe cei de la Publiserv ca să le ia „ciurul”.

Rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge anchetatorii în momentul finalizării dosarului, iar dacă acesta va fi trimis sau nu în instanță. Cât despre recuperarea prejudiciului, ar trebui să fie contabilizate toate persoanele care au contribuit la această mega escrocherie în dauna cetățenilor din Piatra Neamț.

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum și-a vândut prefectul Piti „ciurul” cu 15.000 de euro unei firme a primăriei

Prefectul „Piti” și rabla lui vândută ca bună la Publiserv. Firma primăriei a cheltuit 20.000 de euro cu acest „ciur”

Afacerea  „Ciurul prefectului”, investigată de polițiști

Poliția caută „căpușele” de la Publiserv. Izopoint SRL, firma familiei prefectului Piti, este urmărită penal pentru abuz în serviciu

Publiserv – societate de binefacere pe banii pietrenilor. Spații în buricul târgului închiriate cu 3 lei/mp

Fabrica de pavele de la Publiserv sau cum să arunci sute de mii de euro pe Apa Sâmbetei

Panaite, Stafie și Mîțu, artizanii unei mega escrocherii! Au cumpărat la preț de nimic o jumătate de clădire în centrul orașului

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

3 comments

  1. Viorel 18 aprilie, 2018 at 07:31 Răspunde

    Bai xxx, mai ai tupeu sa candidezi la vreo primărie? In locul tau as fugi fiindcă nu se stie cînd il urmezi pinalti. Asta care fura încontinuu cum se numeste? Ca sa nu.l jignesc eu

  2. Vladimir 18 aprilie, 2018 at 19:19 Răspunde

    Oamenii prosperă pe spinarea proștilor! Noi ne mirăm, injuram si mai apoi uităm! Deci cît de prosti putem fi? Atît de prosti încît indivizii ne pot fura si chiloți de pe noi! Închisoarea e prea blîndă pentru ăstia! Asa oameni, asa conducători!

  3. Diana 19 aprilie, 2018 at 08:08 Răspunde

    Pe langa combinatorul pdl-ist, a mai avut de castigat un traseist cu origini pdl-iste. Marele deontolog Nita, care se lega cu lanturi pentru a fi eliberat modelul sau in ale politicii, Arsene. Asta dupa ce, cu ani in urma, injura psd-ul, sub aripa lui Macovei. Nu au bun simt, nu au limite. Aerele astea de macho nu prind la femeile destepte, ci doar la cele sarace cu duhul, gen (***). Eu sunt convinsa ca politia nu va incerca sa musamalizeze dosarul ca vor avea o mare problema. E interesant de vazut daca maestrul Panaite nu va declara care a fost partea lui Nita, asa ca nu cred ca Nita are interesul sa rupa legaturile cu Panaite.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.