(Actualizare) Oamenii lui Pinalti, Vătăjelu, Mâțu și Ivanov, s-au înscris în PNL Piatra Neamț. Piti, artizanul afacerii „Ciurul”, este și el liberal

7
1164

 

Valentin Mâțu, Neculai Ivanov și Cristinel Paul Vătăjelu (foto), toți cunoscuți ca făcând parte din cercul de apropiați ai lui Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra Neamț, au intrat în PNL. Cei trei și-au depus adeziunile la ultima ședință a Biroului PNL Piatra Neamț, care a avut loc în urmă cu câteva zile. Foștii portocalii au ajuns în PNL, spun sursele noastre, la recomandarea primarului Dragoș Chitic, care, în acest moment, nu mai deține nicio funcție în partid. Dragoș Chitic afirmă că nu el este cel care i-a recomandat pe cei trei și că nici nu i-a cerut cineva acest lucru. Pentru cine a uitat, Vătăjelu, Mîțu și Ivanov au deținut funcții importante în perioada în care PDL-ul a guvernat țara, județul și orașul. La ultima ședință a PNL Piatra Neamț a fost prezent și Vasile Panaite, fost prefect de Neamț, om de încredere a lui Gheorghe Ștefan. După ce a trecut prin PDL și puțin prin PSD, fostul primar al comunei Dragomirești își dorește acum mai mult, respectiv să candideze la Primăria Piatra Neamț. După ce varianta candidaturii din partea Pro România a picat, Panaite, care s-a reorientat rapid. Deși nu a făcut anunțul oficial, fostul prefect ar urma să-și anunțe intrarea în competiția internă din PNL Neamț pentru stabilirea candidatului la Primăria Piatra Neamț. Până acum s-au înscris în competiție consilierii locali Romel Bârjoveanu și Mihai Obreja, Constantin Teodorescu și Andrei Carabelea.

Vătăjelu a fost director la societatea Publiserv SA, ce se află în subordinea Consiliului Local Piatra Neamț. În perioada mandatului său, Publiserv a cumpărat o fabrică de pavele din Germania, care a lucrat foarte puțin timp din cauză că nu era rentabilă. Peste un sfert de milion de euro a pierdut compania municipalității de pe urma acestei afaceri și nimeni nu a plătit pentru asta. Tot în perioada șefiei lui Vătăjelu, Publiserv SA a vândut societății Tehnoprod un teren cu o suprafata de peste 2,5 hectare, situat lângă Sala Polivalentă, la un preț de câteva sute de mii de euro. Ulterior, Mihai Apopii, patronul Tehnoprod vindea terenul unui investitor israelian, cu un preț de aproape zece ori mai mare.

Valentin Mîțu a fost director la Urban SA și a coordonat activitatea Pieței Centrale din Piatra Neamț. El s-a remarcat prin mai multe afaceri necurate, una dintre ele fiind realizată împreună cu foștii pedeliști Stafie și Panaite. Împreună au cumpărat, la un preț de nimic, un spațiu al societății Publiserv, situat în centrul orașului.

Neculai Ivanov a fost o bună perioadă de timp director al companiei județene Apaserv SA, furnizorul de apă și servicii de canalizare, de unde a plecat la o firmă care tocmai câștigase o licitație organizată de… Apaserv SA. Plecarea lui Ivanov de la compania județeană a avut loc la puțin timp după ce, din banii firmei, a urmat un curs în Franța, la Montpellier. Ivanov deține mai multe terenuri în Piatra Neamț, pe unul dintre acestea demarând recent un proiect de ridicare a unui service rapid.

Vasile Panaite, alintat de prieteni „Piti”, martor în dosarul de corupție în care este judecat inculpatul Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost implicat în mai multe afaceri dubioase. De regulă a folosit firma Izopoint SRL, unde asociat unic și administrator este soția sa, Brândușa. Izopoint SRL făcea, în urmă cu 2 ani, obiectul unui dosar penal aflat în lucru la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Neamț, ca urmare a unor contracte încheiate cu societatea Publiserv SRL. Un alt dosar, de care nu se mai știe nimic, este cel privind vânzarea, de către firma Izopoint societății Publiserv SA, la prețuri nesimțite, a două rable, o basculantă DAF cu volan pe dreapta și o autoutilitară Fiat Ducato. Afacerea a fost parafată în perioada în care director la Publiserv SA era Adrian Niță, prieten bun cu Panaite. Cel puțin la acel moment. Acum, Niță, fost pedelist de frunte, fost președinte la M10 Neamț, partidul Monicăi Macovei, deține o funcție importantă în Consiliul Județean Neamț, cea mai importantă instituție din județ ce este condusă de controversatul Ionel Arsene.

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Fabrica de pavele de la Publiserv sau cum să arunci sute de mii de euro pe Apa Sâmbetei

Tunul imobiliar de 3,8 milioane de euro, înfăptuit cu ajutorul autorităților. Banii ar fi trebuit să ajungă în bugetul Primăriei Piatra Neamț

Panaite, Stafie și Mîțu, artizanii unei mega escrocherii! Au cumpărat la preț de nimic o jumătate de clădire în centrul orașului

Ce mai face „familia” nemțeană de la ABA Siret? Surse: Ivanov a fost dat afară

Ivanov, fostul director de la Apa Serv, investește la poalele Pietricicăi

(DOCUMENT) Cum a făcut ex-prefectul Piti 22.000 de euro în câteva minute

Ciururile ex-prefectului „Piti”, cumpărate de Publiserv cu 25.000 de euro, evaluate de experți la nici 3.000 de euro

Arsene nu are voie să se apropie de prefect și de subprefect, martori în dosarele sale

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

 1. Uie pnl 7 august, 2019 at 18:43 Răspunde

  Mi se face greata!!!! Ei au impresia ca pnl e pe val si ca vor ajunge din nou la butoane! Bai acestia, mars la munca!
  Mi-e scirba! Ati devalizat judetul, ce mai vreti???? De ce nu sunteti la puscarie????? Pnl ule, ce faci? Nu ti -e de ajuns cu problemele pe care le ai??????

 2. constantin 8 august, 2019 at 08:32 Răspunde

  PNL Filiala Neamt si org.mun.P.Neamt sunt in criza de oameni si culeg orice.Am crezut ca omul de import de la Iasi pricepe cum e cu politica si va face recrutari adevarate.Esential pentru el e banul/.Ai bani iti dau orice functie.Ma indoiesc ca pietarul care singurul lui rezultat a fost ca a ars piata are habar de politica liberala.La fel cel de la ApaServ care in loc sa fi dat cu subsemnatul pentru aiuirelile cu apa potabila si conductele care se fisureaza in fiecare zi si-a descoperit marea vocatie de liberal.Cat timp ne mai trebuie sa scapam de nesimtitii si jefuitorii care isi fac din politica un bordel.

 3. Ion 8 august, 2019 at 17:54 Răspunde

  Ar trebui sa faceti o investigatie jurnalistica cu privire la modul in care primarul a instrainat o suprafață de teren din domeniul public (spatiu verde) din zona Orhei, dupa Petrom, catre dl Ivanov. Dupa ce avem probleme cu lipsa spatiilor verzi, (***) astea vand tot.

 4. David 8 august, 2019 at 21:59 Răspunde

  Imi dau seama, pe zi ce trece, ca mizeriile pe care le fac pnl-istii sunt aceleasi pe care le facea psd-ul la inceputuri. Sper sa nu ajung vreodata sa regret psd-ul. Exista si o explicatie, filiala judeteana fiind condusa de un individ destul de lunecos, crescut de Fenechiu, care crede ca el este artizanul unor victorii electorale, care il respecta pe Pinalty, care face blaturi cu Arsene pt a obtine contracte si posturi pt apopiati, care se declara un individ cu principii, principii care in ce-l priveste au preturi bine stabilite in lei. Incearca se izoleze pnl-isti cu vechime pt a nu-si periclita pozitia, aduce in partid traseisti contestati de toata lumea, promite (deja) unora functii, uita sa-si achite datoriile si i-a trecut pe langa tampla glontul unei plangeri penale pt primire de foloase necuvenite (spaga). Cei 3 pinalty-sti nou veniti in PNL au rolul de a-l influenta pe Cozmanciuc sa-l accepte pe fostul primar/prefect PDL/PSD drept candidat la Piatra Neamt. Nu va vad bine, pnl-istilor. Nu va lasati umiliti de de acest tip foarte parsiv care nu-l ataca public pe Arsene sau PSD si care incearca sa pacaleasca pe toata lumea.

 5. Stefan 12 august, 2019 at 10:21 Răspunde

  David, ai perfecta dreptate!E foarte interesant cum a scapat Cozmanciuc de dosarul penal de la Iasi, probabil a dat la pace cu “baietii”….

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.