Conducerea Primăriei Bicaz, avertizată să repare drumul Bicaz – Izvorul Alb. Locuitorii vor să dea în judecată instituția și să sesizeze Avocatul Poporului

0
3082

Problema drumului Bicaz – Secu – Izvorul Alb, care, de aproape 3 decenii, se află într-o stare deplorabilă, este departe de a fi rezolvată. Deși edilii orașului Bicaz au promis, încă din aprilie, că, împreună cu Direcția Silvică Neamț și Consiliul Județean Neamț, vor demara lucrările de reparare a drumului care oferă accesul localnicilor la civilizație, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Locuitori ai orașului Bicaz, implicați în viața comunității, au constatat că primarul și viceprimarul nu s-au ținut de cuvânt. Ba mai mult, bugetul orașului Bicaz, spun cetățenii, nu cuprinde nicio sumă alocată pentru repararea drumurilor care fac legătura cu și între cele două sate.

Într-un avertisment public, unul dintre bicăjenii care luptă pentru repararea drumului Bicaz – Izvorul Alb și pentru dezvoltarea turismului în acea zonă spune că este hotărât ca, împreună cu ceilalți cetățeni devotați cauzei, să recurgă la măsuri dure pentru a taxa indolența celor din conducerea Primăriei Bicaz. 

„Către Primăria Bicaz, Consiliul Județean Neamț și Direcția Silvică Neamț,

În decursul acestui an, s-au făcut mai multe solicitări către Primăria Bicaz, Direcția Silvică Neamț și Consiliul Județean Neamț pentru repararea, colaborarea în vederea reparării drumului din Izvorul Alb și Secu. În luna februarie, s-a semnat  petiția inițiată de Asociația Izvorul Alb, adunându-se numărul cerut, de 800 de semnături. În data de 23 aprilie 2021, două persoane au fost în biroul domnului primar Nicolae Sălăgean, alăturându-se discuției și dl. viceprimar Răzvan Surdu. S-a promis verbal că de marți, 27 aprilie 2021, se vor începe lucrările la drumul din Izvorul Alb și Secu. Ați mințit în continuare, nu s-a demarat nicio acțiune. În urma întâlnirilor, petițiilor, sesisărilor, anumite persoane au fost sunate și, cu ton imperativ, s-a cerut oprirea acțiunilor de astfel de gen în mediul on-line, vă spun eu că vom continua … Împreună cu alți specialiști, am urmărit cu foarte mare atenție bugetul pentru anul 2021 și, din păcate, nu am văzut alocare de fonduri pentru niciun tronson de drum din cele menționate. Drept urmare, cerem imperios ca, în maximum 90 de zile, începând de la această dată, să se demareze lucrările la drumurile din Izvorul Alb și Secu. În caz contrar eu, Sergiu Asztalos, împreună cu mai mulți cetățeni cu dare de mână și dragoste pentru locurile natale,  vom începe următoarele demersuri:

  1. Vom face sesizări la toate trusturile de presă din Romania.
  2. Vom înștiința Avocatul Poporului de drumul și viata de zi cu zi a cetățenilor din Izvorul Alb și Secu, totodată, medierea acestei situații.
  3. Vom înștiița Ministerului Transporturilor.
  4. Vom înștiița ROMSILVA de nepasarea celor care au în administrare aceste drumuri.
  5. Vom înștiința mediul de afaceri din România, pentru toți acei oameni de afaceri care își derulează activitatea în Izvorul Alb și Secu și nu se pot dezvolta din cauza deciziilor administrative locale împotriva acestora.
  6. Vom contacta cea mai bună casă de avocatură din România pentru a deschide 124 de procese în numele cetățenilor cu domiciliu stabil din Izvorul Alb și Secu, vom cere daune financiare pentru fiecare locuitor și mediul de afaceri din comunele menționate.
  7. Vom înștiița fiecare grupare civică din România.
  8. Vom sesiza Curtea de Conturi a României și vom cere un audit la Primăria Bicaz”.

N.R.

CITEȘTE ȘI: 

(VIDEO) Sătenii din Secu și Izvorul Alb (Bicaz), trei decenii de batjocură. Cum arată drumul spre cele două localități și „străzile” din și dintre sate

Lichidarea unui incendiu izbucnit la Izvorul Alb (Bicaz), o adevărată aventură pentru pompieri. Drumul dezastruos a întârziat intervenția salvatorilor

Satul Izvorul Alb, la mâna „Dumnezeilor” banului public

Satul Izvorul Alb, aproape izolat de restul lumii: „Suntem la mila Domnului!” „Apele Române” ar putea să-l salveze

Grave acuzații aduse personalului Spitalului Roman. O bătrână susține că a fost umilită și agresată. „Și-au bătut joc de mine în ultimul hal!”

 

 

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.