Râul Cuejdi a fost decolmatat și albia a fost curățată
Zilele acestea, râul Cuejdi, care traversează municipiul Piatra-Neamț, a fost supus unor lucrări de decolmatare și de curățare, pe zona cuprinsă între magazinul Kaufland (Cartier Dărmănești) și podul de la Piața Centrală, potrivit Primăriei Piatra-Neamț.
Lucrările au inclus degajarea terenului de vegetație, decolmatarea canalelor de depuneri, defrișarea de tufișuri și arbuști, curățarea și spălarea suprafețelor de alte depuneri și, la final, transportul pământului.
„Zilele acestea au avut loc lucrări de decolmatare și curățare a albiei râului Cuejdi, măsură ce contribuie la protejarea infrastructurii locale. Această intervenție, desfășurată pe segmentul dintre magazinul Kaufland, din Cartierul Dărmănești, și podul de la Piața Centrală, a fost esențială pentru asigurarea unui curs fluent al apei și prevenirea unor posibile probleme viitoare. Scopul principal al acestui proiect este protejarea comunității noastre de riscul inundațiilor și menținerea unui aspect urban modern și îngrijit. Împreună, construim un oraș mai sigur, mai modern și mai frumos pentru toți pietrenii”, a declarat primarul Adrian Niță.
Primăria intervine periodic, în două etape anuale, cu lucrări de igienizare în albia minoră și majoră a pârâului Cuejdi.
„Echipele Serviciului de Întreținere Spații Verzi din cadrul CMI Urban vor acționa și în 2025 pentru cosirea vegetației ierboase și lemnoase de pe sectorul de curgere al apei care nu este regularizat. Operațiunile se vor desfășura în sezonul de vară și în toamnă pe tronsonul cuprins între zona barajului de retenție, de la intrarea pârâului în Piatra-Neamț dinspre Gârcina, până la puntea pietonală din zona Subdărmănești. În acest fel, se va completa acțiunea de igienizare desfășurată în aceste zile în zona betonată din aval (între podul Orion – Spital – Piața Centrală)”, potrivit Primăriei Piatra-Neamț.
Sursa foto: Primăria Piatra-Neamț
N.R.
CITEȘTE ȘI:
FOTO. Pârâul Cuejdi colectează continuu dejecțiile pietrenilor
Orașul pute, în continuare, a rahat. Autoritățile stau cu mâinile în sân
Fecalele deversate în Cuejdi, problemă grea. Nici Avocatul Poporului nu a reușit să o rezolve
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Se duce la gara,ia trenul…om cu personalitate !
Ce măsuri a luat CE împotriva României pentru nerespectarea Directivei privind epurarea apelor uzate urbane (Directiva 91/271/CEE) ?
ChatGPT a spus:
În noiembrie 2024, Comisia Europeană a reclamat România la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind colectarea și tratarea apelor urbane reziduale, conform Directivei 91/271/CEE. Această directivă impune orașelor să dispună de infrastructura necesară pentru colectarea și tratarea apelor uzate urbane, protejând astfel sănătatea publică și mediul înconjurător.
GÂNDUL
Potrivit Comisiei, în România, 150 de aglomerări urbane mari (cu peste 10.000 de locuitori) nu respectă cerințele de colectare a apelor reziduale, iar în 154 de astfel de aglomerări, apele uzate nu sunt tratate corespunzător. Toate aceste zone ar fi trebuit să se conformeze până la 31 decembrie 2015.
GÂNDUL
Anterior, în octombrie 2020, Comisia Europeană a trimis României o scrisoare suplimentară de punere în întârziere pentru nerespectarea normelor UE privind tratarea apelor urbane reziduale în marile zone urbane. Conform datelor furnizate de autoritățile române la acea vreme, 188 de mari aglomerări nu erau conforme cu obligațiile de colectare a apelor reziduale urbane, 192 nu respectau obligațiile de tratare secundară, iar 193 nu îndeplineau cerințele de tratament mai strict.
EURACTIV.RO
În concluzie, din cauza neîndeplinirii obligațiilor prevăzute de Directiva 91/271/CEE, Comisia Europeană a inițiat proceduri legale împotriva României, culminând cu sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în noiembrie 2024.
Surse
Ai spus:
Ce măsuri a luat CE împotriva României pentru nerespectarea Directivei privind epurarea apelor uzate urbane (Directiva 91/271/CEE) ?
ChatGPT a spus:
În noiembrie 2024, Comisia Europeană a decis să trimită România în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea obligațiilor privind colectarea și epurarea apelor uzate urbane, conform Directivei 91/271/CEE.
ROMANIA.REPRESENTATION.EC.EUROPA.EU
Conform Comisiei, în România, 150 de aglomerări urbane mari (cu peste 10.000 de locuitori) nu respectă cerințele de colectare a apelor uzate, iar în 154 de astfel de aglomerări, apele uzate nu sunt epurate corespunzător. Toate aceste zone ar fi trebuit să se conformeze până la 31 decembrie 2015.
ROMANIA.REPRESENTATION.EC.EUROPA.EU
Anterior acestei acțiuni, Comisia a trimis României o scrisoare de punere în întârziere în iunie 2018, urmată de o scrisoare suplimentară în octombrie 2020 și de un aviz motivat în februarie 2022. Deoarece eforturile autorităților române au fost considerate insuficiente, s-a decis sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene.
ROMANIA.REPRESENTATION.EC.EUROPA.EU
În concluzie, din cauza neîndeplinirii obligațiilor prevăzute de Directiva 91/271/CEE, Comisia Europeană a inițiat proceduri legale împotriva României, culminând cu sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în noiembrie 2024.