Pârâul Cuiejdi, latrina pietrenilor

2
1488

 

 

Pârâul Cuiejdi a fost transformat în latrina orașului, dar și într-o autentică groapă de gunoi. Pârâul colectează dejecțiile care provin de la locuințele din zona cartierului Dărmănești, prin scugerile pluviale. Mai mult, ca peisajul să fie complet, pietrenii inconștienți își aruncă mizeriile din locuințe pe maluri și chiar în apă.

Situația dezastruoasă în care se află o porțiune a pârâului Cuiejdi datează de ani de zile, însă autoritățile nu văd gunoiul de sub ochii lor, cu atât mai puțin pe cel aflat ceva mai departe. 

În curând, vegetația va acoperi din nou dezastrul ecologic de pe pârâul Cuieji, în timp ce oamenii vor continua  nestingheriți să scăpe de gunoaie aruncându-le la „râpă”, iar firul de apă va fi folosit, mai departe, pentru colectarea dejecțiilor orășenilor.

                                                                               ***

La o aruncătură de băt de magazinul Kaufland, de pe strada Obor, din Piatra-Neamț, aproape de Școala nr. 8, pe o porțiune considerabilă, pârâul Cuiejdi a devenit haznaua și groapa de gunoi a celor care locuiesc în zonă și, cu siguranță, nu doar a lor.

Din pământ ies două conducte construite pentru ape pluviale, din care dejecțiile provenite de la locuințele din cartierul Dărmănești se varsă continuu în pârâu. Imaginea dezgustătoare este completată de mirosul insuportabil, greu, al apei menajere.

Mizeria domină zona. Unii dintre pietrenii care locuiesc și de o parte și de cealaltă a apei aruncă gunoiul „la râpă”. 

Pe de altă parte, aceasta nu este singura zonă cu probleme. De-a lungul pârâului Cuiejdi, dejecțiile provenite de la locuințele din Dărmănești se scurg, pe alocuri, în apă, iar pietrenii, certați cu bunul simț, își aruncă mizeriile de prin case direct pe platforma de ciment care regularizează apa. 

N.R.

 

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

 1. Maria Sfetcu 4 aprilie, 2022 at 12:20 Răspunde

  Da, un subiect sensibil. Dar inainte de toate hai sa-l combatem putin pe d-l Harbuz, seful cancelariei lu’ domnu’ primarele care ne este (cel ales de vreo 7000 si ceva de persoane, etc, etc!) la afirmatia facuta la o micuta emisiune in care a facut afirmatia ca Apa Serv face terorism! As dori cu mult respect sa-i spun domnului doctor (observati ca scriu cu litere mici!!) ca terorism fac ei, politicienii atat locali cat si cei de la capitala. Si pe langa terorism fac si genocid fata de cetatenii acestei tari!!!!! Si-l fac de peste 30 ani! Ceea ce fac ei se cheama „tradare” fiindca ei cu cloaca lor de neaveniti lucreaza numai pentru interesul lor personal si al camarilelor si familiilor lor.
  Si da, nea primarele care ne este, are de furca cu niste garduturi pe fier pe care dupa ce tot el le-a montat (ma rog, a dat ordin sa fie montate, licitate, adjudecate de cine trebuie!!) acum le demonteaza. Tot el e cel care monteaza niste panouri de informare (asa zise statii autobuz inteligente) la pret de autobuz (miscare inteligenta) cu foarte mult timp inainte de a avea o infrastructura catusi de cat pusa la punct!! Si o chestie care ma roade tare, taie copacii (aia fructiferi, care ne-au bucurat copilaria!) ca sa puna iar de un ghiseft.
  Iar de reteaua de apa si canal, al carui UAT-ul este proprietar nici la basca nu-l doare. ALO, nea primarele care ne esti, PUNE MANA si APUCA-TE serios de treaba!! NU UITA, ESTI PLATIT DE CATRE CETATENII ACESTUI ORAS!!! Tu si gasca de …… talhari sunteti angajatii nostri, cu lefuri mari de tot si trebuie sa va meritati banii. Fiti in slujba cetatenilor nu in slujba camarilei.
  Ai putea face alte parcari deasupra Cuejdiului cum a facut Pinalti. Ai reface albia, ai rezolva problema canalizarilor care se deverseaza in albia Cuejdiului, ai ecologiza zona de la darmanesti (zona Stanestilor care cam sunt racordati la albie!!!) si ai mai face cateva parcari, cateva mici parculete! Ai fi cu adevarat primar al orasului!!!!
  O zi frumoasa tuturor!

 2. stoian 4 aprilie, 2022 at 15:58 Răspunde

  Mai fiinteaza Administratia Bazinala de Apa SIRET – BACAU sau Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT ? Au fost in zonele enumerate in articol vreodata exdirectorul PAVALEANU IOAN “ premiantul clasei” sau marinarul STELIAN MIHAILA, dar actualii ing LUCAVESCHI IRINA de la ABASIRET – BACAU sau ing. GHERASIM IRINA de la SGA NEAMT??? Totul vine din urma, din nepasarea si indolenta, modul de actiona ca sa nu deranjeze pe cei pusi politic in diferite organisme .
  Au lasat ca imbecilii sa faca ce vrea mafia din Primaria Piatra Neamt si nu au luat pozitie cand s-a construit pe zonele de protectie a raului Cuejdi, in zona caselor de romi sunt conducte mascate care duc dejectiile lichide direct in raul cuiejdi, deasemenea sunt fose ascunse mult in amonte care au tevi de scurgere la fel in raul Cuejdi.
  O troaca a ajuns acest rau ! Dupa articolele din “Atacul”referitor la evacuarea de ape uzate prin pluvialele de la blocuri din zona centrala, chiar in fata celor de la SGA NEAMT ce a facut primarul de Piatra Neamt care era fotografiat cu cel de la APM Neamt si ing Glodeanu Stefan de la SGA Neamt ! Nu s-a facut NIMIC ! RUSINE ! Domnule Ministru BARNA mai schimba sefii, ca au intepeit pe scaune, le este rusine sa mearga pe teren sa vada dezastrul cursurilor de ape!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.