FOTO. Pârâul Cuejdi colectează continuu dejecțiile pietrenilor

4
1613

Pârâul Cuejdi, care traversează municipiul Piatra-Neamț, continuă să colecteze, prin scurgerile pluviale, dejecțiile provenite de la locuințele din cartierul Dărmănești, fără să deranjeze nici autoritățile și nici pietrenii. Cetățenii s-au obișnuit cu mirosurile pestilențiale ce emană din albia cursului de apă, cum nu mai sunt nici gunoaiele aruncate de-a lungul malului Cuiejdiului.

Poluarea continuă a acestui fir de apă are loc de zeci de ani, mai exact din anii `90, de când în albia pârâului Cuejdi au început să fie deversate cantități mari de ape menajere colectate de la blocurile și gospodăriile din cartierul Dărmănești. Și așa a rămas situația, la nivelul acelor ani. 

Dejecțiile ajung în cursul de apă prin canalizarea pluvială, pe care ar trebui să se scurgă apa de ploaie colectată din cartier în timpul precipitațiilor. 

Deși, cei de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Neamț au birourile foarte aproape de pârâul Cuejdi, iar dezastrul ecologic se derulează chiar sub ochii lor, nu au nicio reacție.

Primarul Carabelea și-a uitat și el promisiunea, așa cum au făcut și cei de la Apa Serv, de a rezolva problema. Dar nici pietrenilor nu le este rușine cu imaginea dezgustătoare, din moment ce își aruncă mizeriile fix unde nu au voie.

Atacul.ro a atras atenția în fiecare an asupra poluării neîntrerupte a pârâului Cuejdi, însă niciun bugetar plătit gras să protejeze mediul, fie că lucrează la primărie, la „Apele Române” sau aiurea, nu s-a deranjat să-și îndrepte pașii și atenția în această direcție.

Pietrenii s-au obișnuit și cu duhoarea, și cu gunoaiele, pentru că sunt ale lor. 

N.R.

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

 1. sanda 1 martie, 2023 at 18:28 Răspunde

  Lucrarea de regularizare, a raului Cuejdi, Municipiul Piatra Neamt, a trecut din patrimoniul Directiei Apelor SIRET , devenita ulterior Administratia Bazinala de Apa SIRET, in patrimoniul Primariei Municipilui Piatra Neamt pe vremea lui pinalti, cand a inceput lucrarea de redimensionare a podului din fata Spitalului, si de consolidare cu piloti forati a malului stang si drept a raului Cuiejdi, in aceasta sectiune ! Ulterior dupa caderea spagarului de Neamt, s-a incercat politic sa se faca presiuni ca Administratia Bazinbala de Apa SIRET sa preia din nou cu protocol toata lucrarea, dar nu a fost sa fie, parca stia cineva de unele grave abateri de la normele de proiectare . cei drept este ca acest lucru, poate il stia si ” premiantul clasei” pavaleanu – profitorul !!! Acum iata ca se doreste sa se refaca iar podul din fata spitalului, pai fratilor nu au trecut nici 10 ani, iar daramati iar spalati bani !! Problema cu evacuarea apelor uzate menajere cade in sarcina primarului de Piatra Neamt dar si a celor de la Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Neamt si a C.J. APA SERV S.A. Piatra Neamt !. In celalalt material documentat foarte bine de Atacul, apareau intr-o fotografie ing. GLODEANU STEFAN de la S.G.A. NEAMT, fostul sef de la APM NEAMT, schimbat ulterior , comisarul fes Petrariu, primarul Carabelea, ce sanctiuni s-au dat de catre Sistemul de Gospodarire a Apelor Neamt si Comisariatul Judetean neamt al Garzii Nationale de Mediu ???? Iata a trecut atata vreme iar “marinarul” si ” premiantul clasei” sunt bine mersi la pensie !!! dar ficiorul “premiantului” a fost pus de “soseta” director la C.J.APA SERV S.A Piatra Neamt ????

 2. Cristian 1 martie, 2023 at 20:34 Răspunde

  Printre multele și gravele probleme ale municipiului Piatra Neamț, se află și aceasta problema de natura ecologica privind deversarea apelor uzuale in albia râului Cuejdi! Să nu uităm că municipiul Piatra Neamț are de 19 ani o guvernare de dreapta începută cu “glumețul” Pinalti, continuată de Dragoș Chitic și plină de glorie sub Andrei Carabelea. Să nu uităm faptul că dreapta a fost sprijinită copios funcție de interese de cei din PSD, cu concursul larg a lui Ioan Munteanu Dar realitatea gravă este alta, după revoluție în zona Subdarmanesti s-au construit o mulțime de case care pur și simplu s-au racordat cu canalizarea la râul Cuejdi, fara a fi deranjați de autoritățile publice. Cum a fost posibil acest lucru, simplu: in zona au construit foarte multe case minoritarii rromi care atunci când trebuie votează cu cine trebuie. Peste ei nimeni nu va merge niciodată pentru a le cere să respecte legea, deoarece după ar fi posibil sa mai auzim niscai noutăți deranjante .Ce nu se știe încă, este faptul că sistemul de canalizare cedează pe capete in Piatra Neamț, zona crâșmelor de la Bradu, intersecția care duce pe Balaur, Gara Veche și Ciritei. Între timp primarul Carabelea că un vrednic edil continua proiectul fantasmagoric privind culoarul de mobilitate urbana, desființând deja peste 1000 de locuri de parcare de reședință, parcă făcând anume să aducă lumea la disperare și să provoace o revoltă a acestora. La toate acestea mai adunați datoriile primăriei, cotcariile privind Gondola, muntele de gunoi de la Salubritas din cartierul Vânători și veți avea amploarea dezastrului in municipiul Piatra Neamț. De ce nu ia SGA Neamț și Garda de Mediu nici o măsură, sunt oprite pur și simplu politic, pentru că cei care mimează conducerea municipiul ui sa stea liniștiți și să-și facă treburile. Acesta este adevărul. Seara buna!

 3. Plai cu boi 2 martie, 2023 at 09:55 Răspunde

  Canalizarea pluvială este in sarcina Publiserv, nu Apa serv . Cei care se leagă la pluvială sunt cei de la parterul blocurilor și conlocuitorii arși de soare de pe Nicu Albu și Subdarmanesti. Nu că ar fi o apărare, ăia au neputințele lor binecunoscute, conduși fiind de un valutist, un popă, și un jurist cu unele probleme de sănătate .
  Și de educație, vezi răspunsurile date celor care nu au apa cu lunile din cauze efectiv necunoscute.
  La Bistrița în decursul veacului trecut ( 2022), pe strada Plopusorul de sus am avut onoarea de a fi vizitați de 5 ( cinci) echipe de intervenție și a unui director .
  Tot nu avem apă . Continuu.Mai mult aer, deși aer aici este din belșug, și mai e și gratis.

 4. Cristian 2 martie, 2023 at 17:00 Răspunde

  Cetățenii arși de soare de pe străzile Nicu Albu și Subdarmanesti ar trebui să aibă autorizație de construcție emisă de Primăria municipiului Piatra Neamț cu proces verbal de recepție la terminarea lucrărilor, emis fix de aceeași instituție! Faptul că s-au conectat la canalul ce evacuează pluviale cu apele uzate casnice, reflecta in mod clar bătaia de joc a angajaților Publiserv SRL societate fix a Primăriei mun Piatra Neamț. Rezultă în mod clar că este sarcina Primăriei mun Piatra Neamț, a Publiserv SRL dar și a celor de la Compania Județeană Apa Serv , să gestioneze aceasta grămadă de probleme. Putem accesa fonduri europene pentru fel de fel de proiecte fantasmagorice, gen Stațiile Inteligente sau Culoare de Mobilitate Urbana, dar pentru reparația canalizării obosite, degradate iremediabil in foarte multe locuri in oraș de timp și de mâna omului, prin intervenția a tot felul de neaveniți nu se poate. Iar cu problema electorală a celor arși de soare este fix cum am stabilit, sunt curios cum ar reacționa aceștia daca ar fi întrebați un pic de autorizațiile de construcții și ce minuni de avize și documente le însoțesc. O zi buna!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.