Combinațiile inculpaților! Arsene, șeful CJ Neamț, și Ginel, cumătrul său, s-au asociat și fac afaceri în străinătate. Au ales țara în care fug infractorii români condamnați

10
15987

Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, și cumătrul său, Gheorghe Vlasie, zis și „Ginel”, cel care controlează, prin intermediul tatălui său (Gheorghe V. Vlasie), firma de construcții Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi (fostă Aqua Parc SRL), așa cum afirmă și procurorii DNA, fac afaceri în afara granițelor țării. Cei doi cumetri sunt asociați într-o firmă care își are sediul în orașul italian, pe strada Via Italia, orașul Brescia, Italia.

Firma lui Arsene și a lui Ginel își are sediul într-unul dintre apartamentele din clădire (foto)

Așa cum se știe, Ionel Arsene a fost condamnat în primă instanță (trei fapte de trafic de influență), de Tribunalul Bacău, la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru corupție, iar în prezent, așteaptă o decizie definitivă, pe data de 10 martie, la Curtea de Apel BrașovDe asemenea, Ginel, cumătrul său, are și el calitatea de inculpat în trei procese, fiind judecat pentru fraude cu fonduri europene (în două dosare) și pentru evaziune fiscală, spălarea banilor și constituirea unui grup infracțional organizat (într-un alt dosar). Este o pură coincidență faptul că cei doi cumetri, ambii cu grave probleme penale, s-au apucat să facă afaceri tocmai în Italia, acolo unde au găsit protecție câțiva fugari de top ai României, condamnați la închisoare pentru corupție. De notorietate sunt: Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, Daniel Dragomir, fost ofițer SRI, Dragoș Săvulescu, om de afaceri și fost finanțator al echipei Dinamo . Sunt, practic, trei infractori care le râd în nas autorităților române, pentru că statul italian refuză să-i extrădeze.

Deși a menționat, în anul 2020, că este asociat într-o firmă cu denumirea Building Services SRL, Ionel Arsene a omis să precizeze unde se află sediul acesteia. Abia în vara anului 2022, după ce atacul.ro a scris că Arsene nu este asociat în nicio firmă cu această denumire și cu sediul în România, șeful CJ-ului a făcut precizarea în declarația de avere că societatea la care este asociat se află „în afara țării”.

La vremea respectivă, Ionel Arsene a refuzat să răspundă întrebărilor redactorilor atacul.ro cu privire la locul în care își are sediul societatea Building Services SRL. Cei de la Agenția Națională de Integritate (ANI) au considerat că inculpatul pentru fapte de corupție nu a greșit că nu a menționat adresa firmei, însă atacul.ro va relata despre acest subiect într-un articol viitor.

Ionel Arsene și Gheorghe Vlasie sunt asociați, din luna iunie 2019, în firma Building Services SRL, ce are ca principal obiect de activitate „Comerț cu ridicata cu utilaje și echipamente pentru industrie, comerț, construcții”. Arsene deține 50% din părțile sociale, în valoare de 5.000 de euro, iar Ginel 50%, ultimul având și calitatea de administrator.

Firma, care își are sediul într-un imobil din Brescia (Italia), este în funcțiune, iar la sfârșitul lunii septembrie 2022 avea 3 angajați.

Conform datelor financiare înregistrate la Registrul Comerțului din Italia, societatea a încheiat anul 2021 cu o pierdere de 1.093 de euro, mai mică decât în 2020, când pierderea a fost de 1.222.

De asemenea, societatea figurează și cu datorii:

Building Services SRL Brescia- Proces-verbal de ședință semnat de administratorul Gheorghe Vlasie:

 

Documentul integral obținut de atacul.ro de la Registrul Comerțului din Italia cu privire la firma Building Services SRL – asociați Ionel Arsene și Gheorghe Vlasie (Ginel) :

Document Registrul Comertului Italia Building

 

Contracte de zeci de milioane de euro cu statul

Ionel Arsene l-a botezat pe unul dintre copiii lui Gheorghe Vlasie după ce a ajuns președinte al Consiliului Județean Neamț , în 2016.

După acest an, firmele controlate, prin diverși interpuși, de Ginel au încheiat foarte multe contracte cu Consiliul Județean Neamț, dar nu doar cu această instituție, cifrele de afaceri ale societăților respective explodând efectiv în câțiva ani. În această situație se află firmele de construcții Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi, Mavgo Holding SRL și Ștef Edil CDP SRL. Fosta Aqua Parc SRL, în care, oficial, asociat unic este tatăl lui Ginel, iar administrator – Roxana Alexe, a încheiat nenumărate contracte inclusiv cu „Apele Române”, CNAIR, dar și cu primării și consilii județene din alte zone ale țării.

Fiii celor doi cumetri fac și ei afaceri împreună, așa cum atacul.ro a arătat.

Alexandru Arsene, fiul lui Ionel Arsene, și Eugen Ginel Vlasie sunt asociați în mai multe societăți firme. Cei doi au luat exemplul părinților lor care, iată, derulează activități  împreună, în Italia, încă din vara anului 2019.

Recent, Ionel Arsene a fost surprins în curtea unei vile pe care firma Ștef Edil SRL o construiește pe malul Lacului Snagov. Societatea Ștef Edil CDP are contracte cu Consiliul Județean și este controlată de același Gheorghe Vlasie, zis „Ginel”, printr-o rudă apropiată de-a sa.

Daniel MURARU

Citește și:

A fost amânată pronunțarea în procesul de corupție al lui Arsene, șeful CJ Neamț

Cumătru’ lui Arsene a picat pe înregistrări. Cum s-a dat de gol. Procurorii confirmă ceea ce atacul.ro spune de ani: Ginel controlează Aqua Parc

Ce averi are de ascuns Arsene? Misterioasa firmă din străinătate. Șeful CJ Neamț continuă să ia legea în derâdere

Firma din străinătate a lui Arsene, împrumuturile și Agenția Națională de Integritate

Atenție, crapă podul cumătrului! Proiectul de 10 milioane de euro, urmărit de DNA, lovit de ghinion

Au apărut primele fisuri pe DN 15, Bicaz-Poiana Largului, un proiect de peste 60 de milioane de euro

Mavgo Holding, firmă vizată de DNA într-un dosar, contract de jumătate de miliard de lei cu CNAIR

Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

Cum a ajuns o firmă controlată de Ginel să construiască un bloc în curtea unei societăți a Consiliului Județean Neamț

Băieții cumătrilor Arsene și Ginel, o nouă afacere cu energie. Firma, în sediul fostei societăți Carom Onești

Arsene Jr. și Ginel Jr. au intrat în combinații cu gaze și nume grele. Foști directori ai Romgaz SA și Rafo Onești sunt unele dintre ele

Inculpatul Arsene, cu BMW-ul de serviciu în „inspecție” la o vilă de lux de lângă București. Imobilul, construit de o firmă apropiată de Ginel

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

10 comments

  1. iosif 5 martie, 2023 at 08:23 Răspunde

    Alo DIICOT, DNA, Parchetul General, SRI Unitatea Centrala, trezirea si punetii sub urmarire generala 24 ore/24 ore, pe ” soseta” si ginel, ca astia o taie scurt in Italia , poate verificati daca nu ati facut-o pana acum, de cate ori a plecat pe filiera Italia ginel, sub diferite pretexte; aducerea de utilaje, afaceri etc. ca ii faceti scapati ca pe OMAR HAISAMM. Sau poate faceti rost de niste oi!!!! Verificati zilnic, conturile lor ca sa nu va treziti ca toate pleaca spre contul general al firmei din Italia, sau sunt dusi cu valizele de alti golani in Italia!!! hai ca puteti sa ii legati !!!

  2. Coco.ro 5 martie, 2023 at 16:13 Răspunde

    Nu este interes să-i aresteze,și nu vad de ce să-i aresteze, pai nu noi l-am ales al doilea mandat și sper să-l mai alegem o data, pe Austrieci daca ne lasă fără păduri cine îi arestează, pe alți care ne-au luat resursele tari cine îi arestează, Ginel a dat de lucru la sute de familii ani întregi, ce era să facă daca Arsenie ii dădea de lucru, sa refuze, cine era prost sa refuze, interesul unei firme e să producă, statul să investească, daca a furat să plătească aia care au semnat: Diriginți de șantier,inspecția în construcția, și nu în ultimul rând Primari, că dau îmbogățit pe spatele lui Ginel și sunt multi Primari care pe spatele lui Ginel a făcut averi uriașe , daca se vrea se poate verifica,mai ales Primari cu 4,5 mandate, sunt primari analfabeți pe care Ginel ia făcut boieri , trebuie populația să știe asta că să știe pe cine alege în următorul mandat . Arsenie să plătească cu ani grei de pușcărie sa se învețe minte alți care vin, singuri corupți din Romania sunt Primari și Președinți de consiliu județene,ăștia trebuiesc dați exemple , că a făcut din Ginel un om care controla judetul Neamț, la Consiliul județean daca vroiai sa participi la o licitație , funcționari te întrebau dacă ai vorbit cu Ginel,politia era sluga lui Ginel, e.t.c.in concluzie ar trebui Ginel daca a greșit sa dea bani inapoi , Arsenie daca a greșit să aibă o perioada de meditație mai lunga .și dacă nu va fii de găsit, să plătească persoanele din servici care l-au propulsat și nu lau filat

  3. Covasan 5 martie, 2023 at 16:35 Răspunde

    Aqua parcu srl a făcut un prejudiciu in 2016 de 16 milioane de euro așa au stabilit procurori, cum e posibil că tribunalul Neamț sa duca procesul pe o perioadă de 7 ani și să nu reușești să îl finalizez, bate la ochi doamnă președintă de tribunal, finanțele nu și-au apărat interesul, și acuma nu își apar interesul ,mai deunăzi se plângea că Aquaparcul lui Ginel ,acum compania de autostrăzi are două milioane de euro datori, cum e posibil că ei lucrează cu statul, înseamnă că ,când primeau bani de la stat , nu ii opreau datoriile vechi sau curente ,și știu ce zic că lucrăm în branșă, ce fac procurori???

  4. gigi 5 martie, 2023 at 20:05 Răspunde

    Mai Ioane , poti sa te rogi la toate icoanele de pe tot globu pamantesc, ca de mana justitiei nu scapi ,de nota 8,4 ai auzit ?(atat vei lua la examen)
    Gino daca crezi ca un rezervist te poate proteja inseamna ca esti in alt univers.(este necesar sa te scuture baietii de niste cocosei)

    Mai baieti plange parnaia dupa voi .
    PS. Dupa arsene urmeaza Ginoooo……cu nota 7

  5. Burleanu 6 martie, 2023 at 08:18 Răspunde

    La ce caracatița a făcut Gino in judetul Neamț ,merita sa fie șeful PSD de Neamț și chiar șeful PSD pe tata, ia unit pe Dragnea,Dancila,Badalau,actualul ministru al transportului,Doamnă Saideh,Ministru UDMR al ministerului Dezvoltăriisi alți e un foarte bun a organizator,de ce sa fie notat cu nota 7, eu zic că cu nota 20 sa fie notați procurori ,judecători, cate dau dosarele la fund sa se prafuiasca , politia Jud. Neamț, care îl protejau,Arsenie cu cumătru lui a falimentat toate șantierele mari din Neamț că, Moldocor, Socin, și altele că sa nu ii deranjeze alți la licitație, bravo lui!

  6. Timotei 6 martie, 2023 at 08:25 Răspunde

    Domnule Muraru , (***) la primăria Borlești ce pod de 100 de metri a făcut fostul primar cu Gino pentru două case și la Girov se dărâmă,ia verifica un pic și ce bloc cu câteva zeci de camere a făcut într-o zonă inundabilă,la.cativa metri de albia pârâului Nechit,poate fi un subiect de presă bun,doar primar e fostul șofer a lui ginooo, sau cum a luat terenul numit Bobeica de cel puțin 100 de hectare de pădure și a exploata ginooo

  7. Aschiuta 7 martie, 2023 at 07:30 Răspunde

    Și când te gândești că șeful poliției Tablan era supărat că doi și un sfert ia luat dreptul de a avea acces la acte secrete, politia ar trebui sa se sesizeze la afaceri de genul , lui Arsenie , Pinalti și alți care or mai veni,dar fac scandal și sunt revoltați când sunt schimbați, polițiști din Neamț le curg balele la Turnul Berarilor nonstop, o parte din ei sunt abonați acolo, nu mai e firma lui Bătrânul, acum e firma Marelui Alb , Danilin, Trustul ccdp Roznov, era Rotaru până a făcut invenția cu fibra de la Lutca,și încă câteva, tot de casa lor, toate aceste firme erau asociate la toate contractele și primul in capul listei era firma cumătrului, asta e când își dau mâna Politicul ,Politia și justiția ,toți o ducem „bine”

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.