Mavgo Holding, firmă vizată de DNA într-un dosar, contract de jumătate de miliard de lei cu CNAIR

1
4668

Societatea Mavgo Holding, cu sediul în Buhoci-Bacău (mutat de la Tașca în 2020), dar cu stăpâni în Neamț, au dat lovitura anului reușind să câștige un contract în valoare de jumătate de miliard de lei cu Compania de Administrare a Infrastructurii Rutiere Rutiere (CNAIR). Cu acești bani, Mavgo Holding și ceilalți membri din asocierea câștigătoare vor lărgi de la două la patru benzi de circulație 14,7 kilometri din centura rutieră a Bucureștiului, între autostrada A1 și DN5.

Mavgo Holding SRL este una dintre societățile care, în ultimii ani, a încheiat foarte multe contracte finanțate din fonduri publice. Vorbim inclusiv despre lucrări finanțate de Consiliul Județean Neamț, instituție condusă de Ionel Arsene, cumătrul lui Gheorghe Vlasie, zis și „Ginel”, cel care controlează firma Mavgo Holding SRL.

De asemenea, merită menționată și informația că Alexandru Arsene, fiul lui Ionel Arsene, este asociat într-o firmă cu patronul echipei CFR Cluj și cu unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Sorin Grindeanu, care este ministru al Transporturilor, în subordinea căruia se află CNAIR.

La rândul său, Grindeanu se află în relații de prietenie cu Ionel Arsene, condamnat la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție, în primă instanță.

Nu este lipsit de interes nici faptul că o lucrare executată de Mavgo Holding SRL – refacerea digului de la Preutești-Timișești – face obiectul unei anchete a procurorilor anticorupție. Acum doi ani, firma Mavgo Holding era condusă de Veaceslav Burlac, un fost politician din Republica Moldova. 

Valoarea totală a contractului semnat, azi, la București de asocierea de firme din care face parte și Mavgo Holding este de 504,11 milioane de lei, fără TVA.

 

Contractul este finanțat din fonduri europene nerambursabile (POIM și POT) și a fost împărțit în două loturi: Lotul 1 estimat între 31,5 și 37,4 milioane de lei (lărgirea a 820 metri de centură și construirea unei parcări ); Lotul 2 estimat între 638,9 milioane și 758,9 milioane de lei (lărgirea la 4 benzi a 14,7 kilometri din centura rutieră a Bucureștiului).

Acesta este lotul câștigat de asocierea din care face parte și Mavgo Holding SRL.

Din asocierea câștigătoare mai fac parte Rizani de Eccher S.P.A (lider), Soner Temel Muhendsilik Insaat Ve Tocarest A.S., Studio Corona SRL Civil Engineering, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Danavi, IBB-HIB România, Vertatel International și Road Engineering Project.

CNAIR a anunțat, astăzi, că asocierea câștigătoare are la dispoziție 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuția lucrărilor.

Pe cei 14,7 km ai obiectivului, vor fi construite inclusiv două pasaje subterane,cu o lungime de peste 600 de metri.

Daniel MURARU

Citește și:

Procurorii DNA dau târcoale Consiliului Județean Neamț. Ce lucrare și ce personaje vizează

Prietenul ex-premierului Grindeanu și cumătrul lui Arsene, afaceri cu metale prețioase

Ventilatoarele oferite Spitalului Județean de Aqua Parc și Danlin XXL, obiecte de decor. Unitatea medicală nu deține certificate CE ale aparaturii aduse din China

Arsene Jr. joacă la nivel înalt. Afaceri cu patronul CFR Cluj și cu prietenul ministrului Grindeanu

Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.