Inculpatul Arsene, cu BMW-ul de serviciu în „inspecție” la o vilă de lux de lângă București. Imobilul, construit de o firmă apropiată de Ginel

9
26132

La jumătatea lunii decembrie, atacul.ro dezvăluia că firma Ștef Edil CDP SRL, cu sediul în Săvinești (Neamț), controlată de o rudă apropiată de-a lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătru cu Ionel Arsene, șeful Consiliului Județean  Neamț, construiește o vilă de lux în localitatea Snagov, lângă București. Imobilul se află destul de aproape de locul în care Ionel Arsene locuiește cu chirie,  în Tunari-Ilfov adică.Tocmai de aceea am presupus, la acea dată, că, din spirit de camaraderie, șeful CJ-ului, care mai mult stă prin Capitală decât în județ, ar putea să mai tragă câte o fugă în Snagov ca să vadă cum merg lucrările.

Ceea ce s-a și întâmplat, semn că Arsene are cunoștință de investiția pe care firma Ștef Edil CDP SRL o implementează la Snagov.

Ionel Arsene a fost condamnat, în aprilie 2022, de Tribunalul Bacău, în primă instanță, la 8 ani și 4 luni de închisoare cu executare pentru fapte de corupție. A atacat decizia și a cerut strămutarea procesului, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a fost de acord. Astfel, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov. Magistrații brașoveni au anunțat când vor pronunța sentința: 1 martie 2023.

Pentru cei care nu știu, societatea Ștef Edil CDP are contacte bănoase cu Consiliul Județean Neamț, valoarea acestora fiind de multe milioane de euro.

Atacul.ro a intrat în posesia unor fotografii în care apar Ionel Arsene și autoturismul BMW X6 al Consiliului Județean Neamț. Adică autoturismul de serviciu pe care îl folosește Ionel Arsene. Din poze se vede clar bolidul de lux, înmatriculat NT 01 WNT, parcat în fața vilei aflată în construcție, dar și inculpatul din fruntea CJ-ului, care se deplasează spre imobil.

Pozele sunt elocvente și necesită obligatoriu clarificări, pe care ar trebui să le facă Ionel Arsene.

Acesta ar trebui să explice prezența sa și a autoturismului de serviciu la vila pe care firma Ștef Edil CDP SRL o ridică în localitatea Snagov, județul Ilfov.

De asemenea, Ionel Arsene are obligația să menționeze dacă instituția pe care o conduce, CJ Neamț, sau el, personal, are vreo legătură cu investiția Ștef Edil CDP SRL de la Snagov.

Am încercat să obținem răspunsuri la aceste întrebări direct de la șeful CJ Neamț, însă nu a răspuns nici apelului telefonic, nici mesajelor trimise.

Vilă cu ieșire la lac

O echipă de muncitori, care fac naveta aproape săptămânal de la Piatra-Neamț la Snagov, lucrează de luni bune la proiectul imobiliar de pe malul Lacului Snagov din Ilfov, loc situat la destul de aproape de București. Terenul are ieșire la lac, context în care va apărea, cu siguranță, și un ponton unde să acosteze ambarcațiunile.

Cei care lucrează la vilă sunt angajați ai societății Ștef Edil CDP SRL, firmă controlată de Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele inculpat din fruntea Consiliului Județean Neamț, printr-o rudă de-a soției.

De asemenea, utilajele folosite sunt înmatriculate în Neamț, multe având combinația de litere VLG, de la Vlasie Ginel.

Istoria acestei vile este una extrem de interesantă, fiind construită la sfârșitul anilor 2000. Față de acea dată, noul proprietar a modificat-o radical.

Așa arăta vila în anul 2019:

…așa arăta vila în vara anului 2021:

 

…și așa arăta imobilul în vara anului 2022:

Informațiile obținute de atacul.ro arată că terenul, în suprafață de aproximativ 1.400 de metri pătrați, și casa (D+P+E), cu o suprafață desfășurată de aproximativ 250 de metri pătrați, au fost cumpărate în toamna anului trecut de firma Ștef Edil CDP SRL, iar actele au fost parafate la un Birou notarial din orașul Roznov, județul Neamț.

Datele atacul.ro indică faptul că lucrările de modernizare erau în plină desfășurare în mai 2021. Modificările care i se aduc vilei sunt importante. Vila are acum o terasă nouă, acoperișul a fost schimbat și a apărut o mansardă. Locul de parcare de lângă casă a fost închis și, probabil, transformat într-o cameră, urmând ca la final vila să arate cu totul altfel.

Afaceri cu CJ Neamț și Drupo și parte într-un proces penal

Firma Ștef Edil CDP are, în acest moment, afaceri importante în județul Neamț, iar în ultimii ani a demarat proiecte de anvergură în domeniul construcțiilor și nu numai.

Ștef Edil CDP este societatea care a cumpărat activele Petrocart Piatra-Neamț, construiește blocuri, inclusiv pe un teren obținut în condiții suspecte de la firma Drupo SA, aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț.

Reprezentanții Drupo refuză să facă publice documentele care au stat la baza unei tranzacții suspecte, prin care Ștef Edil CDP a intrat în posesia unui teren situat fix lângă sediul Drupo din Piatra-Neamț.

În plus, Ștef Edil efectuează mai multe lucrări pentru Consiliul Județean Neamț, dar și pentru alte entități bugetare.

Ștef Edil CDP face parte din asocierea de firme care execută, pentru CJ Neamț, lucrări de întreținere a drumurilor județene, valoarea contractului fiind de peste 23 de milioane de lei, fără TVA.

Recent, o altă asociere din care face parte și Ștef Edil CDP a câștigat licitația pentru reparația podului de la Girov (13,8 milioane de lei, fără TVA).

Pentru Consiliul Județean Neamț execută și complexul de servicii de la Dragomirești, proiect în valoare de multe milioane de euro.

Firma Ștef Edil CDP are calitatea de parte responsabilă civilmente într-un dosar de evaziune fiscală, grup infracțional organizat și spălare de bani, aflat pe rolul Tribunalului Neamț. În respectivul dosar are calitatea de inculpat, printre alții, și Gheorghe Vlasie, zis și Ginel. Acesta, din iunie și până în octombrie 2016, a fost administrator al firmei Ștef Edil CDP.

Jenant! 3 ani de când Poliția cercetează furtul de la Bârgăuani

În prezent, asociat unic și administrator al firmei este Ancuța Corina Cadare. Firma a fost administrată, până în octombrie 2022, de Flavian Stamatache. Despre acesta, publicația supervizor.ro a scris că a fost patron al firmei Glades Top Construct, care, în primul an de activitate, a avut vânzări de 12 milioane de lei, după care a intrat în faliment.

Recent, Ștef Edil CDP a scăpat, prin sentință judecătorească, de o amendă de 100.000 de lei aplicată de Garda de Mediu, pentru că a explotat ilegal nisip din cariera „Corniș” de la Mărgineni.

Numele firmei apare într-un alt dosar, cel al furtului de mii de tone de nisip dintr-o zonă a comunei Bârgăuani. O parte dintre utilajele folosite la exploatarea ilegală a nisipului, care era transportat la stația de sortare de la Săvinești a firmei Aqua Parc SRL, aparțineau firmei Ștef Edil. Dosarul cu pricina, care îl are ca personaj principal pe George Trifan, coleg de dosar cu Ginel, încă e în cercetări la SICE Neamț.

Luna viitoare se împlinesc 3 ani de când polițiștii și procurorul de caz se chinuie să finalizeze un dosar în care dețin aproape toate probele necesare trimiterii în judecată a celor care au furat mii de tone de nisip.

Pe George Trifan l-am întâlnit și în afacerea digurilor de la Ion Creangă și Doljești, afacere în care Mihai Popescu, omul cu achizițiile din Consiliul Județean Neamț, este judecat pentru fapte de corupție.

DNA nu l-a deranjat și pe Trifan, să nu cumva să ajungă la baronul de Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Daniel MURARU

Cine își face vilă pe malul Lacului Snagov, într-un loc de poveste

Ionel Arsene: „PEDEAPSĂ DE EXECUTAT = 8 (opt) ani şi 4 (patru) luni închisoare”

Șefii de la Drupo ascund informații despre o afacere care pute. Operațiunea a fost executată când director general era infractoarea Monda

Cum a „jucat” Miki, șeful achizițiilor din CJ Neamț, în afacerea „Albuia și Țiganca”. Acuzațiile DNA

Cresc copacii pe nisipul furat de la Bârgăuani. Ancheta, nefinalizată nici după 2 ani și 5 luni de la săvârșirea faptei

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

9 comments

  1. Kiki 15 februarie, 2023 at 18:52 Răspunde

    Poate vine sentinta si la cat are de stat la răcoare ăsta, se dărâmă casa….tot se anunță cutremure in deceniul următor. Oricum, poate mai vin dosare din urmă si il ascund vreo 15 ani. Cand va iesi va da toți banii pe viagra….

  2. Kiki și ridiki 15 februarie, 2023 at 20:46 Răspunde

    In ziarul de Piatra Neamț inculpatul asta spunea că proiectul de 300 de milioane euro pentru apa și canalizare în județ merge înainte! După ce povestea chestia asta in ziar îl întrebă pe unul Georgica daca pragurile îl fac să-i mintă pe nemțeni. Care Georgica o fi asta și despre ce prafuri o fi vorba că eu nu pricep o iota din ce spune inculpatul.

  3. Mihaila 16 februarie, 2023 at 06:10 Răspunde

    În legătură cu terenul înstrăinat destul de suspect de DRUPO , trebuie sa dea socoteala MONDA ANA ,inculpata din fruntea acestei societăți ! Dar mult a fost , puțin mai este !

  4. Ion88 16 februarie, 2023 at 07:46 Răspunde

    Și casele/apartamentele din Europa nu le arata nimeni… câtă durere in cot pe acești „ajunși”de Tg. Neamț și Roznov …sau oare cred că nu-i vede nimeni pe la … București ?!?!!
    Pozele sunt sigur facute de un angajat care nu a primit salariu de 2-3 luni !!

  5. Dan 16 februarie, 2023 at 10:13 Răspunde

    Multe „nereguli” s-au și se întâmplă sub „domnia” lui Arsene și a „găștilor”….agreate!
    Oare chiar justiția nu poate face dreptate, odată ce acest individ a fost (pe drept) declarat în infractor?

    Admin.: Ionel Arsene are, în prezent, calitatea de inculpat, nu de infractor!

  6. Cristina 16 februarie, 2023 at 13:27 Răspunde

    Eu zic că aia e mult prea mica pentru Arsenie, e făcută pentru cine știe ce lucrător din justiție sau de pe la vreun minister, povesteau lucrători că la aia la care se lucrează pentru Arsenie e o mega suprafață, cu o mare piscina și altele, atât cât e pe val cu doi și un sfert ,îl doare in cot

  7. FLORIN 16 februarie, 2023 at 16:30 Răspunde

    Am impresia ca sunteti paraleli cu realitatea din Romanica unde Justitia si serviciile praf de coruptie si incompetenta se ocupa doar cu protectia acestor smenuitori infractori din politica care devalizeaza banii publici in scop personal,bani care in realitate aceasta tara nu-i produce si sunt imprumutati astfel incat datoria externa a Romaniei a ajuns la 130 miliarde euro sau 50% din PIB.
    Toti acesti bani au fost furati de Securisti,pensii speciale la 40 de ani mai mari decat salariu si un aparat bugetar mega corupt si incompetent platit cu salarii aberante degeaba spaguit doar pentru a vota cu acesti impostori din PSD/PNL.
    Daca mai e vreun fraier sa creada ca Arsene o sa fac puscarie inseamna ca e rupt de realitatea tarii in care traieste.Omu e RELAXAT dupa cum vedeti.Nu va mai AGITATI DEGEABA.
    Iesiti in strada daca vreti sa se mai schimbe ceva in aceasta tara esuata.

  8. VW Carabele 17 februarie, 2023 at 21:53 Răspunde

    Orașul Piatra Neamț devine de nelocuit, în timp ce șmecherii care l-au făcut și continuă să-l facă praf își cumpără case pe alte meleaguri.

  9. dana p. 18 februarie, 2023 at 09:35 Răspunde

    Metoda, folosirii masinilor institutiei statului in interes particular era utilizata si de gasca penala
    MARCOCI VLAD, POPESCU MICHI zis combinatorul, RUSU „inspector de trafic”, care a si busit DUSTERUL, argintiu al A.B.A.SIRET, si toata trupa de pupeze, aduse de ” soseta”; ulterior directorul gaina si el folosea masina in interes particular, pana ce a fost trimis in judecata si condamnat, dar nici ec. ARDELEANU CAMELIA nu este mai prejos si Vinerea , Sambata si Duminica foloseste o masina in interes particular, ca nu este mai prejos( pana la Garleni la casa particulara) !! Relu Adam( nu fenechiu), ia masina la Moinesti in interes particular, Vinerea, Sambata si Duminica ! ca benzina da statul Roman pentru plimbari in interes particular!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.