Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

2
745

Gheorghe Vlasie, alintat de prieteni Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, inculpat pentru fapte de corupție, își extinde afacerile peste granițele județului. Recent, firma Mavgo Holding, controlată prin interpuși de Ginel, a cumpărat CAROM Onești, fostul combinat de cauciuc sintetic, achitând, conform publicației unupetrotus.ro, aproximativ 1,7 milioane de euro pentru pachetul de acțiuni, cu mult mai puțin decât dorea să obțină lichidatorul – 4,53 milioane de euro. Aceeași sursă afirmă că Mavgo Holding SRL  a achiziționat și ce a mai rămas din fosta Rafinărie Dărmănești – Bacău.

O informație pe care atacul.ro o deținea în urmă cu câteva luni a fost este confirmată acum de publicația băcăuană, respectiv că Mavgo Holding SRL ar fi interesată de cele două rezervoare de bitum de la Carom, bitumul fiind un produs fără de care nu poți face afaceri în domeniul construcțiilor rutiere, acolo unde firmele lui Ginel execută lucrări pe bandă rulantă.

Mavgo Holding a fost înființată în anul 2015 de Valentin Gheorghe Tănase (50% părți sociale), cumnatului fiului ex-deputatului Ioan Munteanu, care acum este asociat unic la Pro Invest SRL, și Dumitru Florin Pavel (50% părți sociale). În septembrie 2017, după retragerea lui Tănasă din societate, Pavel a rămas asociat unic, iar administrator Constantin Gabi Cojocaru, echipă care conduce Mavgo Holding SRL Tașca. Societatea, care are ca principal obiect de activitate „Lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor”, a avut, în 2017, o cifră de afaceri de 6.238.606 lei și un profit de 310.741 lei, cu 31 de angajați. Anul 2018 a fost unul de poveste pentru Mavgo Holding SRL, cand cifra de afaceri a ajuns la 24,8 milioane de lei, cu un profit de 3 milioane de lei și 68 de angajați.

Mavgo Holding SRL, alături de Stef Edil SRL, sunt firme controlate de Gheorghe Vlasie care, oficial, este asociat unic la Aqua Parc SRL, abonată la contractele cu bani publici. De fapt, toate cele trei firme executa lucrări finanțate de la bugetele locale, de la cel județean si de stat, câștigând numeroase licitații în ultimii ani. Anul trecut, Aqua Parc SRL, care are ca principal obiect de activitate „Lucrări de constructii a drumurilor și autostrăzilor”, a avut o cifră de afaceri de 84 de milioane de lei, un profit de 15,7 milioane și 160 de angajați.

(Sursa foto combinatul Carom Onesti: Wikipedia)

Daniel MURARU

2 comments

  1. Cucu 9 noiembrie, 2019 at 18:20 Răspunde

    Mavgo, Aqua park, ginel, arsene, bataie de joc, furturi, hoti, spaga, puscarie pe viata! S-am incalecat pe-o sa, si v-am spus ce se va intampla! Hai, pa!

  2. Daniela 11 noiembrie, 2019 at 15:35 Răspunde

    De ce a acceptat lichidatorul sa fie valorificat bunul in cauza la un pret mult diminuat fata de valoarea initiala? Cine acopera datoriile Carom Onesti? Nu cred ca este o simpla intimplare aceasta vinzare. Ginel a cumparat pachetul de actiuni cu banii jecmaniti din bugetul nemtenilor. Cind lupul este pus paznic la oi…. Vom trai si vom afla adevarul.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.