Atacul.ro a avut dreptate! Marius Nechita, proțăpit în fruntea SGA Neamț, a fost trimis în judecată de DNA. Găină, de la ABA Siret, și-a recunoscut vinovăția

4
4683

Una dintre dezvăluirile publicației atacul.ro a fost confirmată de procurorii DNA prin trimiterea în judecată a lui Marius Nechita pentru comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu, cel care a ocupat, aproape un an, fotoliul de șef al Serviciul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, fără să fi avut experiența necesară. 

Astăzi, procurorii DNA Bacău au anunțat că, alături de Nechita, în judecată au mai fost trimiși și Marius Andrei Rîznic, numit la conducerea Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, și Ioan Tănase, care ar fi semnat mai multe documente în calitate de șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2020, Răzvan Găină, directorul ABA Siret, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi dispus și semnat mai multe documente (decizii, act adițional la contractul individual de muncă etc) prin care inculpații Marius Nechita și Marius Andrei Rîznic ar fi fost numiți provizoriu la conducerea  Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, respectiv a Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, în condițiile în care aceștia nu ar fi îndeplinit cerințele de vechime și experiență necesare pentru ocuparea acelor funcții.
O parte din documentele respective ar fi fost semnate și de inculpatul Tănasă Ioan, în calitate de șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ.

Așa cum atacul.ro a dezvăluit AICI, Marius Nechita, anterior ocupării funcției de șef al SGA Neamț, a trecut pe la cabinetul fostului secretar de stat din Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Gelu Puiu. Și Marius Andrei Rîznic, înainte de a fi șef la Sistemul Hidrotehnic Pașcani, a ocupat funcția de administrator public în cadrul cabinetului primarului comunei Ciortești, județul Iași.

Răzvan Găină, la vremea respectivă director al ABA Siret, trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni pentru abuz în serviciu, și-a recunoscut vina. 

 

 

                                                                                  COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

TĂNASĂ IOAN, la data faptelor șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ din cadrul Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Siret, pentru comiterea a două infracțiuni de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată,

RÎZNIC MARIUS ANDREI, la data faptei șef al Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

NECHITA MARIUS MIHAI, la data faptei consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț și director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut în esență următoarea stare de fapt:
În cursul anului 2020, Găină Răzvan Grigore, directorul A.B.A. Siret, cu încălcarea dispozițiilor legislației primare, ar fi dispus și semnat mai multe documente (decizii, act adițional la contractul individual de muncă etc.) prin care inculpații Rîznic Marius Andrei și Nechita Marius Mihai ar fi fost numiți provizoriu la conducerea Sistemului Hidrotehnic Independent Pașcani respectiv a Sistemului de Gospodărire a Apelor Neamț, în condițiile în care aceștia nu ar fi îndeplinit cerințele de vechime și experiență necesare pentru ocuparea acelor funcții.
O parte din documentele respective ar fi fost semnate și de inculpatul Tănasă Ioan, în calitate de șef al Serviciului Resurse Umane, Relații cu Publicul și Administrativ.
Precizăm că, anterior numirii în acele funcții, inculpatul Rîznic Marius Andrei a ocupat funcția de administrator public în cadrul cabinetului primarului comunei Ciortești, județul Iași, iar Nechita Marius Mihai și-a desfășurat activitatea ca și consilier, gradația 1 la cabinetul unui secretar de stat din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.
Ulterior, aceștia ar fi fost detașați la Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Siret și mai departe ar fi fost numiți, în maniera de mai sus, pe cele două funcții de conducere, pe care le-ar fi ocupat în perioadele aprilie 2020 – august 2021 (Rîznic Marius Andrei) respectiv martie 2020 – februarie 2021 (Nechita Marius Mihai).
Prin aceste demersuri, a fost produs un prejudiciu A.B.A. Siret în valoare de 231.864 lei, reprezentând salariile brute achitate către cei doi angajați.
În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii față de Găină Răzvan Grigore.
Administrația Bazinală de Apă (A.B.A.) Siret a precizat că se va constitui parte civilă în cauză.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Bacău cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

În cauză, procurorii anticorupție au încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției cu inculpatul GĂINĂ RĂZVAN GRIGORE, la data faptelor director al Administrației Bazinale de Apă (A.B.A.) Siret, în sarcina căruia s-a reținut comiterea a două infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, din care una în formă continuată.

În prezența apărătorului ales, inculpatul a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reținute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și este de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora, respectiv:
– 2 (doi) ani, 7 (șapte) luni și 10 (zece) zile închisoare, cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 2 (doi) ani, 7 (șapte) luni și 10 (zece) zile și interzicerea, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice, de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Bacău.

Facem precizarea că trimiterea în judecată și acordul de recunoaștere a vinovăției reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Despre manevrele prin care Marius Nechita a ajuns să ocupe funcția de director al SGA Neamț, dar și despre alte angajări la ABA Siret, atacul.ro a scris nenumărate articole care au constituit și punctul de plecare a anchetelor procurorilor DNA. 

D.M.

CITIȚI AICI: 

Director nou la SGA Neamț. Trăiește doar din indemnizația de la CJ

Jocuri mizerabile pentru ocuparea unei funcții importante la SGA Neamț și legătura cu balastierele

 

De ce ocolește Corpul de Control al premierului SGA Neamț

Începe curățenia la „Apele Române”. Nechita, liberalul de la șefia SGA Neamț, pe făraș

 

Manevra care-l ține pe Găină pe fotoliul de director al ABA Siret-Bacău. Actorii mizeriei politice

Șeful SGA Neamț, Nechita, și-a dat demisia. I-ar fi cerut-o un secretar de stat

Angajările pe pile de la ABA Siret-Bacău, mai clare decât cele de la ABA Prut-Bârlad, investigate de DNA

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

 1. Vladimir 30 decembrie, 2021 at 21:52 Răspunde

  Repede au mai sărit colegii dvoastră să publice comunicatul cu acest ins care a mâncat banii statului 11 luni. Dar niciunul, la câte ați scris la vremea respectivă despre individ, nu v-a preluat măcar articolele să le publice. Ba îmi aduc aminte că unul chiar îl lăuda. La plăcinte înainte, la război înapoi! Rușine!
  Îmi rămâne să vă felicit că ați rămas pe aceeași linie și mă întristează că sunteți singurul!

 2. FLORIN 2 ianuarie, 2022 at 09:00 Răspunde

  Aceste anchete ale DNA sunt praf in ochi.Anchete de umplutura pentru a-si justifica salariile babane pe care le incaseaza aproapte degeaba.
  Nu va fi nimeni condamnat dupa 100 de ani de procese,amanari si tergiversari.
  Nu se vor recupera nici un fel de prejudicii,ca si pana acum,toti inculpatii isi pun averile la adapost prin tot felul de tertipuri.
  Condamnari irelevante,recuperari zero de prejudicii ca sa facem o descriere sumara a activitatii DNA.
  Totul este un circ pentru prosti.
  DNA se face ca munceste cu anchete de 2 bani care pot fi facute de Politistii din cartier.

  Marile tunuri si hotii continua sa fie neanchetate.

  Prostii de cetateni platesc pagubele de 2 ori.Si cu salariile celor de la DNA si a hotiilor nerecuperate.

 3. manoleana 3 ianuarie, 2022 at 20:03 Răspunde

  Si acum sa il citam cu respect si stima nemarginita, pe unicul MIHAI EMINESCU,
  „Şi acum priviţi cu spaimă faţa noastră sceptic- rece,
  Vă miraţi cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece?
  Când vedem că toţi aceia care vorbe mari aruncă
  Numai banul îl vânează şi câştigul fără muncă,
  Azi, când fraza lustruită nu ne poate înşela,
  Astăzi alţii sunt de vină, domnii mei, nu este-aşa?
  Prea v-aţi atătat arama sfâşiind această ţară,
  Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară,
  Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi obicei,
  Ca să nu s-arate-odată ce sunteţi – nişte mişei!
  Da, câştigul fără muncă, iată singura pornire;
  Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire.
  Dar lăsaţi măcar strămoşii ca să doarmă-n colb de cronici;
  Din trecutul de mărire v-ar privi cel mult ironici.
  Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
  Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
  Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
  Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni.”
  Dar unde este paharnicul MARCOCI, vistiernicul – spagar MICKI POPESCU, “nevinovata” LUCAVESCHI IRINA care raspundea de Resuse Umane ??? si prea supusul Tanase “scatiul” care la fel ca si cel de la resurse Umane de la S.G.A. Neamt a semnat tot ce ii baga sub nas nefericitul Pavaleanu Ioan de la S.G.A. Neamt, a carui fiu are aceleasi apucaturi de smecheras ca si tataul sau ( o fi invatat asta la scoala de popi ???!!! nu credem asta !!!) ce l-o fi recomandat pentru acesta functie,??? “..vocea si relatiile oculte cu soseta “…??? Pleaca puisor ca vine TAVALUGUL LEGII !!!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.