Până la ce temperaturi funcționează pompele de caldură

0
3220

Principalul avantaj al achizitionarii unei pompe de caldura este ca iti permite sa prelungesti sezonul de inot. Acum, te poti bucura de piscina chiar si in lunile de iarna, chiar si daca locuiesti in zone in care temperaturile scad dramatic in aceasta perioada.

 

 

 

 

 

 

 

Principalul avantaj al achizitionarii unei pompe de caldura este ca iti permite sa prelungesti sezonul de inot. Acum, te poti bucura de piscina chiar si in lunile de iarna, chiar si daca locuiesti in zone in care temperaturile scad dramatic in aceasta perioada.

Iata si cateva informatii care te vor ajuta sa profiti la maximum de sistemul tau de incalzire pentru piscina in timpul iernii.

Pompe de caldura aer – apă

pompa de caldura conceputa doar pentru a incalzi apa, nu si pentru a o raci, poate functiona fara probleme la o temperatura de -12 grade Celsius. Cu toate acestea, temperatura ambientala afecteaza foarte mult capacitatea pompei aer de a produce caldura. Cu cat aerul este mai rece, cu atat si pompa va produce mai putina caldura. Cea mai mare eficienta pe care o pompa de caldura aer-apa pentru incalzirea piscinei o are este la o temperatura de peste 10 grade Celsius.

Pompe reversibile

Sunt cele care asigura incalzirea sau racirea. Ele pot functiona chiar si  la o temperatura minima exterioara de – 6 grade Celsius. Asta nu inseamna neaparat ca poate incalzi piscina la 26 de grade Celsius intr-o zi de – 6 grade Celsius. De regula, cea mai mare crestere a temperaturii apei pe care o poti obtine de la o pompa de caldura cu aer, in conditii ideale, este de 11 grade Celsius. De exemplu, daca temperatura de afara este de 40 de grade, te poti astepta ca apa din piscina sa se incalzeasca la 21 grade.

Pompe de căldură pentru piscine comerciale

Nu multe pompe de caldura pot face fata incalzirii unei piscine comerciale. Desi pot fi instalate mai multe pompe de caldura rezidentiale pentru a crea suficient BTU cu scopul de a incalzi picine de orice dimensiuni, aceasta varianta se poate dovedi ineficienta.

Concluzie

Aceste variante te vor ajuta sa te bucuri de piscina ta chiar si in lunile mai reci. Nu trebuie decat sa tii cont de caracteristicile sistemului tau de incalzire, asa cum este specificat de catre producator. De altfel, este si cel mai important pas pentru a-l ajuta sa functioneze eficient.

Articol sponsorizat

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.