Jocuri mizerabile pentru ocuparea unei funcții importante la SGA Neamț și legătura cu balastierele

4
1099

Lupta pentru funcții bine plătite în instituțiile de stat, acolo unde salariile sunt de câteva ori mai mari decât în mediul privat, este acerbă.  Administrația Națională „Apele Române” nu face rabat de la această regulă, iar atacul.ro a relatat cum au fost angajate, pe bază de pile și relații, mai multe persoane din Neamț la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret Bacău. Doar coincidența a făcut ca, în perioada în care au fost făcute cele mai multe dintre aceste angajări prin detașare, care nu au avut nicio treabă cu criteriul performanței profesionale,  șef la ABA Siret să fie nemțeanul Vlad Marcoci. Cât Marcoci a fost șef la ABA Siret au fost transferat, printre alții, Mihail Popescu, Ioana Ilie, Cristian Doru Rusu și Ioana Cristina Luca. Procurorii DNA s-au autosesizat și au demarat o anchetă, însă, până în prezent, nimeni nu a fost trimis în judecată.

Cei care au sperat că schimbarea guvernării PSD cu PNL va aduce o schimbare benefică acestor instituții ale statului român s-au înșelat, pentru că lucrurile, în cea mai mare parte, se desfășoară după scenariile folosite în guvernările anterioare. De exemplu, informațiile în posesia cărora am intrat recent arată că la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț se pregătește un joc murdar care are drept scop plasarea într-o funcție importantă a unei persoane agreate. Este vorba despre un post de la compartimentul „Inspecție”, care urmează să fie eliberat peste câteva zile, când titularul va ieși la pensie. Funcția este una extrem de importantă, printre atribuții fiind și cea de verificare și de control al exploatărilor de agregate minerale. Și cum interesele politice din jurul balastierelor sunt imense, cei care le controlează, instituțional vorbind, ajung de cele mai multe ori să fie mai importanți decât șefii instituției. La SGA Neamț, există două astfel de funcții. Una este ocupată de unul dintre piloșii angajați, pe lângă lege, la ABA Siret Bacău – Cristian Doru Rusu, iar cea de-a doua funcție va rămâne vacantă după pensionarea titularului. În mod firesc, postul ar trebui să fie scos la concurs, astfel încât să fie ocupat de un profesionist, care are experiență în domeniul apelor. Însă, datele noastre arată că scenariul va fi cu totul altul, funcția fiind deja promisă unei tinere, angajată deja la SGA Neamț. Pentru a fenta competiția, susținătorii tinerei vor să procedeze în felul următor: o vor transfera rapid la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret-Bacău, la Serviciul „Inspecție”. După ce titularul de la „Inspecție” de la SGA Neamț va ieși la pensie, domnișoara va reveni de la ABA Siret Bacău prin transfer fix pe postul rămas vacant. Toată manevra are rolul, așa cum spuneam, ca postul să fie ocupat de cine trebuie fără organizarea unui concurs.

Nu știm dacă Marius Nechita, tânărul liberal numit șefă la SGA Neamț fără niciun fel de experiență în domeniul apelor, dar cu susținere de la partid, are sau nu cunoștință despre acest joc mizerabil. Acum, cu siguranță, nu va mai putea spune că nu a știut.

Daniel MURARU

Citește și:

Cum sunt angajați piloșii la stat. Ajutată de sistem, fiica șefului RAR Neamț și-a găsit job călduț la Apele Române

DNA anchetează cum s-au angajat „piloșii” la ABA Siret

4 comments

 1. mia.@ 8 iulie, 2020 at 18:58 Răspunde

  Duduia care vrea sa vina la biroul Inspectie de la ABASIRET a fost ” prinsa ” cand isi inregistra colegii de la biroul unde lucra la Investitii din cadrul ABA SIREt, sarcina pe care o primise de la combinatorul (***) ! fapta deosebit de grava dar care a fost trecuta cu vederea de mafia de la Neamt adusa de soseta si cu obladuirea lui BENEA DRAGOS!!! Cu aceleasi apucaturi a fost semnalat cu (***) care avea sarcina de la Marcoci sa ii semnaleze tot ce se discuta prin ABASIRET referitor la aceste transferuri ilegale!! gasca initiala practic s- adestramat dar semnaturile in FALS pentru lucrarile de la ALBUIA si TIGANCA pe multi ii vor aduna la loc de data asta LA BULAU!!!! Locuri ar fi la VASLUI! la BACAU! la COPOU nu la teiul lui EMINESCU ci la BULAU!!!Se destrama incet “corpul de profesionisti” adusi pe relatii mafiote de cloaca PSD a lui arsene zis “soseta”!

 2. Doina State 9 iulie, 2020 at 11:56 Răspunde

  Politicienii sunt niste penali prin insasi natura firii lor. Dar de ce accepta directorii toate aceste mizerii? Pentruca sunt si ei niste neica nimeni pusi de catre penali ca sa le faca jocurile. Valabil si pentru fostul studentul exceptional , caruia i-a mucegait curul vreo 40 de ani la SGA Neamt fara sa faca ceva in domeniul sau de “specialist” si care a lins in fund toti politrucii ca sa-si apere scaunul. Ati inteles domnule Pavaleanu?

 3. Culita 13 iulie, 2020 at 14:07 Răspunde

  Salarii mai mari? Habar nu aveți despre ce vorbiți … exista o grila de salarii , pentru un om fără experiența salariul este de 2000 de lei , iar el creste după 3 ani la 2500 . Vi se pare de câteva ori mai mari decât la privat?

  • Dana 14 iulie, 2020 at 10:03 Răspunde

   Stimate domn, atunci de ce este asa inghesuiala pe suprafata SGA Neamt? Va raspund tot eu. Pentru ca RESTUL ESTE INFINIT. Ajunge si pe orizontala si pe verticala. Pentru REST trebuie numai profesionisti.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.