Șeful SGA Neamț, Nechita, și-a dat demisia. I-ar fi cerut-o un secretar de stat

4
1661

Marius Nechita (foto), șeful Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, și-a dat demisia din funcție. De fapt, Nechita a demisionat din funcția de consilier personal al lui Gelu Puiu, secretarul de stat de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, el ajungând în fruntea SGA Neamț prin detașare. Sursele noastre susțin că, în fapt, Gelu Puiu i-ar fi cerut lui Nechita să-și înainteze demisia, iar acesta s-a conformat.

Cum a demisionat din funcția de consilier personal, a picat și detașarea la SGA Neamț.

Consilier județean PNL, Marius Nechita a fost numit în funcția de director la SGA Neamț în martie, anul trecut, înainte cu câteva zile de declararea stării de urgență pe teritoriul României, din motive de pandemie. Liberalul a fost numit în această funcție, deși nu întrunea condițiile legale, respectiv cel puțin 5 ani de vechime în domeniul gospodăririi apelor. Mai mult decât atât, Nechita, înainte de a ajunge la SGA Neamț, nu lucrase, vreo 4 ani, nicăieri. Tocmai de aceea a fost agreată varianta angajării la cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu, pentru a putea fi detașat la SGA Neamț, în funcția de director. Manevra nu ar fi funcționat dacă liberalul Gelu Puiu nu ar fi fost bun prieten cu Mugurel Cozmanciuc, șeful PNL Neamț. Buna relație dintre cei doi este confirmată și de faptul că Roxana Cozmanciuc, soția șefului PNL Neamț, este șefa cabinetului secretarului de stat Gelu Puiu. Acesta îl are consilier personal și pe Laurențiu Ștefan-Rusu, fost șef al SRI Neamț și un apropiat al lui Gheorghe Vlasie, cumătrul inculpatului Ionel Arsene, șeful CJ Neamț. 

Nici Gelu Puiu, nici Marius Nechita nu au vrut să comenteze decizia. Conducerea ABA Siret-Bacău ne-a transmis că, până la ora publicării articolului, nu deține nicio informație privind demisia/demiterea lui Marius Nechita. Dacă cel din urmă nu ar fi avut susținere politică, nu ar fi avut nicio șansă să ajungă, fără concurs, într-o funcție atât de importantă.

Daniel MURARU

Citește și:

Ce manevre au fost făcute ca Nechita să ajungă șef la SGA Neamț. Cine îl protejează pe directorul fără experiență în „Ape”

Șeful SGA Neamț va fi înlocuit cu o „tânără speranță liberală”

 

Începe curățenia la „Apele Române”. Nechita, liberalul de la șefia SGA Neamț, pe făraș

Peneliști pe urmele lui Arsene. Nechita de la „Ape” a donat partidului bani pe care nu-i avea

Sereistul Rusu, amicul lui Ginel, este subordonatul soției deputatului Cozmanciuc. La ministerul lui Alexe

Fostul șef al SRI Neamț, recent angajat la Ministerul Mediului, la taifas cu Ginel. La ceas de seară

 

4 comments

 1. sanda.@ 17 februarie, 2021 at 16:12 Răspunde

  Va fi foarte greu pentru cei de la Sistemul de Gospodarire a Apelor NEAMT sa se descurce fara NECHITA, cum sa mai actioneze acestia fara planurile, gandirea si modul de lucru al lui NECHITA – PNL !???? Cum sa mai plece pe teren in “ inspectie” RUSU CRISTIAN DORU zis “ nepriceputeanu “ omul adus de echipa lui “soseta “ MARCOCI + POPESCU MICHI,”; se asteapta rezultatele anchetelor atat ale DNA dar si ale actualului Prim Ministru CITU! care se pare cu certitudine da cu batul in balta ca multi altii!

 2. Liviu 17 februarie, 2021 at 18:57 Răspunde

  A plecat micutzul, probabil s-a desfacut sampania. Pe cand urmeaza Găină, adus ca si Nechita prin …detașare. si multi altii. Asteptam sa vina geniile de la USR.

 3. coman.@ 17 februarie, 2021 at 19:55 Răspunde

  Corecta observatia domnului LIVIU, referitoare la Gaina Grigore Razvan, adus “moca” director la A.B.A.SIRET – BACAU, sa raspunda insa si pentru semnatura punerii pe functie a lui Nechita la S.G.A.Neamt!! cererea de demisie ar trebui sa fie la sediul A.B.A.SIRET BACAU nu este publica ???? !! de ce noul director pus de UDMR, Ing. LAZLO BARABAS, nu da dispozitie sa fie afisata pe site A.N.APELE ROMANE sa ramana pentru totdeauna, prostia politica de a pune pe functii , INCOMPETENTI!!!!!!

 4. Cristinel 17 februarie, 2021 at 19:57 Răspunde

  Încă o dată ați dovedit că presa, dacă este profesionistă și cinstită, poate îndrepta lucrurile, alături de autorități. Nu este pentru prima dată când ați arătat care este puterea presei și, dacă toți colegii dumneavoastră v-ar urma și nu și-ar mai urma interesele, județul acesta ar fi departe. Eu vă felicit, ca de fiecare dată, nu doar pentru profesionalism și demnitate, și pentru curajul de a lupta de unul singur și pentru că nu renunțați.pe când colegii îl pupau în cur pe nechita, pentru bani categoric, dumneavoastră arătați constant cine este și cum a ajuns acolo. Să nu ți se facă greață????? Bravo, Daniel Muraru!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.