Manevra care-l ține pe Găină pe fotoliul de director al ABA Siret-Bacău. Actorii mizeriei politice

2
1321

Băcăuanul Răzvan Găină a fost numit, în ianuarie 2020, în funcția de director interimar al Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, instituție în subordinea căreia se află Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț, SGA Bacău și SHI Pașcani.  Numirea a fost pe criterii strict politice, partidul care l-a susținut fiind PNL, din care face parte și Găină. Pentru a da o aparentă legalitate acestei numiri într-o funcție atât de importantă, Răzvan Găină a ajuns pe scaunul de director al ABA Siret în urma unei detașări. O manevră binecunoscută, folosită și la SGA Neamț, unde a fost numit director liberalul Marius Nechita,  fiind detașat de pe postul de consilier al secretarului de stat Gelu Puiu, de la Mediu, Ape și Păduri.

În primă fază, Răzvan Găină a fost angajat pe postul de consilier la cabinetul deputatului PNL de Satu-Mare, Florin Romeo Nicoară. Este evident că la mijloc a fost vorba de o manevră, pentru ca, ulterior, Găină să poată fi detașat în funcția de director de la ABA Siret-Bacău. Așadar, Găină a fost pus de funcție la cabinetul lui Nicoară în ianuarie 2020, iar după câteva zile a și venit detașarea la ABA Siret-Bacău.

Nicoară n-a mai intrat în Parlament , rău pentru Găină

După alegerile din decembrie, Găină a rămas fără locul de muncă de la cabinetul deputatului Nicoară, pentru că acesta n-a mai prins un nou mandat. În aceste condiții, a picat, cum era și normal, și detașarea de la cabinetul deputatului la șefia ABA Siret-Bacău.

Problema a fost rezolvată rapid, Găină fiind angajat în funcția de consilier personal al viceprimarului municipiului Bacău, Liviu Miroșeanu. Liberal ca și Găină, Miroșeanu declara presei băcăuane, în decembrie 2020, că l-a angajat pe Găină la cabinetul său, pentru exepriența sa în administrație. Numai că Găină a rămas în continuare director la ABA Siret-Bacău, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, el a fost angajat consilier al primarului Miroșeanu ca să fie detașat, ulterior, în funcția de director de la ABA Siret-Bacău. Cel puțin, spre asta conduc informațiile pe care le deținem. Faptul că cele două personaje implicate, Găină și Miroșeanu, au refuzat să ofere relații despre aceste manevre, nu face decât să confirme varianta detașării lui Găină de la Primăria Bacău la ABA Siret-Bacău.

I-am solicitat, ieri, directorului Găină să-și exprime un punct de vedere privitor la situația angajării lui la ABA Siret-Bacău, însă, până la ora publicării articolului, nu a oferit niciun răspuns.

Același comportament l-a avut și viceprimarul Miroșeanu.

Găină, omul penalilor Stavarache și Apostol

Găină (foto) a fost detașat în funcția de director la ABA Siret-Bacău, după ce i-a expirat detașarea lui Mihail Popescu, omul numit în funcție cu sprijinul PSD. S-a întâmplat la scurt timp după ce liberalii au ajuns la guvernare. În loc să organizeze concurs pentru ocuparea funcției, PNL-ul a preluat rețeta pesedistă, alegând să facă o numire pe criterii politice.

A fost ales Răzvan Găină, considerat de mulți ca fiind omul de casă al penalilor Constantin Apostol, fost director al Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, și Romeo Stavarache, fostul primar liberal al Bacăului.

Găină ar fi și susținerea liberalului băcăuan Mircea Fechet, fost ministru și secretar de stat la ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Răzvan Găină a fost, până în august 2016, director al Companiei Regionale de Apă Bacău (CRAB), varianta băcăuană a Apa Serv Piatra-Neamț, însă asta nu înseamnă că are vechimea de 5 ani în gospodărirea apelor, pentru a ocupa o astfel de funcție. Cel puțin asta ne-au spus specialiștii cu care ne-am consultat, și anume că gospodărirea apelor nu are nimic în comun cu conducerea unei firme care administrează rețelele de apă ale orașului.

Când s-a detașat la ABA Siret Bacău, Găină era membru în Consiliul de Administrație al CRAB și lucra la firma Branpis SRL.

În 2018, Găină a câștigat 35.163 de lei de la Branpis SRL și, atenție!, 29.194 de lei de la Compania Regională de Apă Bacău, pentru cele câteva ședințe de CA la care a participat. Presa băcăuană afirmă că Găină a fost susținut puternic de fostul primar al Bacăului, penalul Stavarache, la șefia Companiei de Apă Bacău, acest lucru având loc în perioada în care guvernarea locală a Bacăului era reprezentată de liberali. Firma Branpis, care ar fi controlată de Găină, a fost implicată în mai multe scandaluri, unele investigate, altele, nu.

Daniel MURARU

Citește și:

Șeful SGA Neamț, Nechita, și-a dat demisia. I-ar fi cerut-o un secretar de stat

Avram, șeful ABA Prut-Bârlad care angajează chelnerițe la dispecerat, numit în funcție în perioada de glorie a lui Arsene. Angajări similare s-au făcut și la ABA Siret-Bacău

Ce manevre au fost făcute ca Nechita să ajungă șef la SGA Neamț. Cine îl protejează pe directorul fără experiență în „Ape”

2 comments

  1. sora.@ 3 martie, 2021 at 17:47 Răspunde

    Se apropie tavalugul pentru PNL!!!!!! Deci asta era sistemul de promovare, nu corectitudinea si profesionalismul ci spagareala politica PNL, in cazul de fata!!! RUSINE PNL nu mai pupati in veci puterea ~! puteti merge dupa raposatul PNTCD!!!!

  2. Vladimir 3 martie, 2021 at 22:51 Răspunde

    Cât mai trebuie să scrieți că artizanii mizerabilelor manevre politice să fie la răcoare? Cum arată cursurile de apă? Știa nechita înainte să-și dea demisia? Știe găină? Știe cizmanciuc? Știe careva? Mai merge careva pe teren? Băi (***), Ne ducem dracului cu totul! Din cauza nesătuilor de bani nemunciți! Greața totală

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.