Ce manevre au fost făcute ca Nechita să ajungă șef la SGA Neamț. Cine îl protejează pe directorul fără experiență în „Ape”

8
2687

Consilierul județean PNL Mihai Marius Nechita a ajuns în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț cu complicitatea unui secretar de stat din cadrul Ministerului, Mediului, Apelor și Pădurilor, respectiv Gelu Puiu, personaj bine cunoscut cititorilor publicației atacul.ro. Puiu a fost reconfirmat, săptămâna trecută, în funcție de noul ministru al Mediului, Barna Tanczos. Însă, ministrul se poate răzgândi, mai ales că va afla cum a ajutat un secretar de stat la numirea a unei persoane într-o funcție pentru care nu îndeplinea condițiile impuse de lege.

Surse din cadrul Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret, dar și din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Neamț au confirmat, pentru atacul.ro, că Marius Nechita a ajuns în funcția de director al SGA Neamț printr-o manevră josnică, devenită practică în sistemul bugetar: detașarea. Nechita a fost propulsat în funcție direct din cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu, acolo unde lucrează și soția lui Mugur Cozmanciu, care îi este șefă de cabinet, dar și fostul șef al SRI Neamț, Laurențiu Ștefan Rusu.

Toată manevra s-a desfășurat în luna martie 2020, cu câteva zile înainte de instituirea stării de urgență pe teritoriul României. Astfel, pe 11 martie, Nechita, care fusese angajat doar câteva zile la cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu, a fost detașat în funcția de director al SGA Neamț, luând locul lui Ioan Păvăleanu, care s-a dat deoparte fără a crâcni. Nu s-a ținut cont de nimic, nici că nu avea experiența necesară ocupării unei astfel de funcții, nici că, în ultimii 4 ani, nu lucrase nicăieri. De asemenea, nu a contat faptul că Nechita nu a lucrat o zi în domeniul „Apelor”. Despre concurs, nici vorbă. Problema gravă este că Nechita nu îndeplinește nici acum condițiile pentru a ocupa această funcție, cea mai importantă dintre ele fiind vechimea de cel puțin 5 ani în domeniul gospodării apelor. Un alt aspect deloc de neglijat este faptul că Marius Nechita a fost detașat de la cabinetul lui Gelu Puiu, care este secretar de stat la Păduri, nu la Ape.

În ultimele zile, am contactat principalele personaje ale acestei stratageme, respectiv pe Gelu Puiu, pe Răzvan Găină, șeful Administrației Bazinale de Apă (ABA) Siret-Bacău, și pe Marius Nechita pentru a spune cum a fost posibil ca cel din urmă să fie numit, din senin, fără să aibă nimic în comun cu domeniul, într-o funcție atât de importantă și cu o responsabilitate uriașă. Evident, toți au refuzat să răspundă.

La PNL Neamț funcționează, de asemenea, legea tăcerii. Nici nu avea cum altfel, dacă ne gândim că mulți liberali au fost numiți în funcții pe baza aceleiași rețete.

Nechita a știut foarte bine că traseul pe care l-a urmat pentru a ajunge în funcția de director al SGA Neamț nu a fost unul firesc, legal, pentru că, altfel, ar fi menționat în CV, ce a fost publicat o perioadă pe site-ul ministerului, că a lucrat și în funcția de consilier personal la secretarul de stat Puiu. Nu a făcut-o, pentru că știe foarte bine că postul oferit de Puiu a fost trambulina spre scaunul de director la SGA Neamț.

În cazul Nechita, aproape similar cu cel al chelneriței angajate la ABA Prut Bârlad, a contat prietenia cu Mugurel Cozmanciuc, șeful PNL Neamț și deputat. Doar așa a fost posibil ca în fruntea SGA Neamț să se cațere un personaj care nu are ce căuta într-un astfel de post. Decât după ce poate îndeplini toate condițiile cerute de lege.

Mugur Cozmanciuc, liderul PNL Neamț, ca și secretarul de stat Gelu Puiu, este de loc din Suceava, iar informațiile noastre arată că cei doi sunt în relații foarte bune, chiar prieteni la cataramă. Nu este deloc lipsit de importanță faptul că Gelu Puiu l-a angajat în funcția de consilier personal și pe Laurențiu Ștefan Rusu, fostul șef al SRI Neamț, ofițerul fiind un apropiat al lui Gheorghe Vlasie, zis și „Ginel”, cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț.

În urmă cu câteva luni, mașina lui Rusu a fost surprinsă și fotografiată de reporterii atacul.ro în fața locuinței din Roznov a lui Ginel, cel care reprezintă firma Aqua Parc în relațiile cu partenerii de afaceri.

Interesant este că Laurențiu Ștefan Rusu se află în subordinea Roxanei Cozmanciuc, soția liberalului Cozmanciuc, care este șefa de cabinet a secretarului de stat Gelu Puiu. Sunt suficiente elemente care, pe deoparte, indică o puternică legătură între soții Cozmanciuc și Gelu Puiu. Privind din această perspectivă, este cel puțin de neînțeles cum de Rusu, fostul șef al SRI Neamț, considerat un apropiat al lui Ginel, omul lui Arsene, a ajuns să lucreze în subordinea soției deputatului Cozmanciuc la cabinetul secretarului de stat Gelu Puiu, prieten al familiei Cozmanciuc.

Mai ales că Mugurel a fost adversarul lui Ionel la alegerile pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț.

Cu toate scandalurile în care a fost implicată Administrația Națională „Apele Române” (ANAR) în ultimele luni, mai ales în ceea ce privește angajările ilegale în diverse funcții, Nechita nu se dă dus și,mai grav, nimeni nu-l deranjează. Este interesant de văzut cum se prezintă Nechita la serviciu, ținând cont că experiența lui în domeniul apelor este aproape de zero, în condițiile în care lui îi trebuiau minimum 5 ani de experiență pentru a ocupa postul.

Daniel MURARU

Citește și:

Sereistul Rusu, amicul lui Ginel, este subordonatul soției deputatului Cozmanciuc. La ministerul lui Alexe

Cât câștigă fostul șef al SRI Neamț la Ministerul Mediului, ca subaltern al soției deputatului Cozmanciuc. Ce avere are Rusu

Director nou la SGA Neamț. Trăiește doar din indemnizația de la CJ

De ce ocolește Corpul de Control al premierului SGA Neamț

Peneliști pe urmele lui Arsene. Nechita de la „Ape” a donat partidului bani pe care nu-i avea

Începe curățenia la „Apele Române”. Nechita, liberalul de la șefia SGA Neamț, pe făraș

8 comments

 1. constantin 8 februarie, 2021 at 14:15 Răspunde

  Tocmai citisem intr-o publicatie centrala despre derbedeii de la Iasi recrutati si formati de puscariasu Fenechiu.De pe acea lista lipsea Cozmanciuc, nascut in judetul Suceava si facut cu studii si mare pnl-ist la Iasi.Fiindca nu mai incapea intre ieseni a fost “exportat ” la Neamt unde face ce doreste.Profesorul de la Roman este prea “batran” in politica, format de pynalti si nu poate comenta in fata smecherului Cozmanciuc.Poate apasa cineva gresit de la liberali si analizeaza porcaria de la angajarea necalificatului pe post de director.

 2. Andrei Varga 9 februarie, 2021 at 06:49 Răspunde

  Nimic surprinzător . Rețeta utilizata și la județ, acolo avem la apă inși veniți directori de la casa de amanet și verighete , chefere, educație fizică și sport, oameni pregătiți care duc pe noi culmi serviciile .
  Asta e Romania, mereu surprinzătoare .

 3. ana.@ 9 februarie, 2021 at 08:56 Răspunde

  Nu aducem osanale, dar trebuie spus clar ca, cu sprijinul investigatiilor lui “ Atac de Neamt “ , dar iata si a Postului B1Tv care prin emisiunea din data de 08.02.2021 demanteleaza gruparile mafiote din zona Judetului SUCEAVA de la A.B.A.SIRET , S.G.A. SUCEAVA, primaria VATRA MOLDOVITEI secretarul de stat GELU PUIU, etc.
  Aceste grupari infractioanle sunt formate si actioneaza de ani de zile nu numai in judetul SUCEAVA ci peste tot unde sunt resurse care se pot fura si ulterior valorifica in interesul acestor grupari! Cu certitudine in cazul de fata toate drumurile vor duce mai devreme sau mai tarizu la “..capo di tuti capi..” pe SUCEAVA si el se stie cine este .
  Credem ca il stie si toate serviciile Statului Roman, M.A.I., DIICOT, DGA, DNA, DGIPI si inclusiv serviciul de informatii al armatei pentru ca suntem in zona de granita!!
  In aceasta zona de granita s-au derulat de ani de zile actiuni infractionale cu marea complicitate a multor salariati ai statului care trebuiau sa sesizeze faptele cu caracter infractional!
  Postul B1 TV pe data de 08.02.2021 a dezvaluit increngatura coruptiei in care sunt implicati Primarul comunei Vatra Moldovitei, Gelu Puiu secretar de stat , fost sef OCOL SILVIC VAMA, BOGDAN PITICARI director la S.G.A. SUCEAVA pus director de PNL Suceava, fost sef formatie de la Campulung Moldovenesc al S.G.A. SUCEAVA si ospatarita de la A.B.A. PRUT BARLAD, nepoata primarului de la Vatra Moldovitei!
  Cu asta se ocupa ing. PITICARI BOGDAN , cu smenuri si afaceri! Cu “nestiinta” directorului de la A.B.A. SIRET – BACAU si a directoarei ing. LUCAVESCHI IRINA de la A.B.A.SIRET BACAU!
  Sa se solicite toate datele societatii devoalata de B1 TV care exploateaza agregate minerale care ar fi a primarului comunei VATRA MOLDOVITEI, de la infiintarea sa si pana in prezent; contracte de Inchiriere, Procese verbale de Inchidere lunara cantitati; Procesele Verbale de Control executate de catre Biroul Inspectia terioriala a apelor .

 4. V.Vasile 9 februarie, 2021 at 09:02 Răspunde

  Greata si daune greu de reparat, asta produce clasa politica de ieri si de azi . Cozi de topor in slujba oricui numai a poporului roman nu !
  Chiar daca multi dintre ei invoca divinitatea, multi dintre ei isi fac poze in fata unor icoane (gest de neam prost) invoca divinitatea, si-au vandut sufletul, doar ca sa aiba ei si gasca lor profit si din pacate, cangrena este patrunsa adanc,asa ca nicio ,,onorata instanta,, de la provincie si pana sus la CCR nu vor face nimic pt. ca si-au atins scopul , sunt ,,speciali,,.
  Am fost eu optimist da gata, nu mai…. atata timp cat andrustii , tudoreii ,puscasii ,veoricile, bulaii , dalde sica si tot neamul lor de deraiati si nulitati, motul fiind marele meditator care devenit ,,seful statului,, arunca paltonul pt. ca sluga nu a fost atenta, sunt mentinuti in functii decizionale, ba chiar realesi, inchei prin a va zice ,,dragii mei nemteni,, ca ,,frumoasa tara avem , pacat ca este locuita,, !

 5. Liviu 9 februarie, 2021 at 18:52 Răspunde

  Peste tot in ape a ramas o adunatura de incompetenti. Acest Gaina, care deja da cu subsemnatul la o institutie din Bacau, este un habarnist cu diploma. La sedinte nu poate aduce o singura idee, un singur argument tehnic. Da din cap si o lasa pe adjuncta Lucaveschi, care isi pastreaza atitudinea slugarnica de pe vremea lui Miky spaga Popescu, sa decida in calitate de “specialista”. La Neamt un tip complet absent care asteapta in fiecare dimineata telefonul lui Stoica pt a putea sti ce are de facut in ziua respectiva (Stoica gazduieste in crama pensiunii de la Oglinzi “convocarile” directorilor din ape, astfel incat cameleonul politic Stoica isi permite sa exploateze de unde vrea, cat vrea si fara autorizatie de ape). La Suceava, liberalii au pus sef la ape cel mai nociv personaj ever (care se viseaza sef la Bacau) al carui singur scop este sa arate tuturor firmelor ca doar el este sef. In loc sa conduca sga-ul este mereu “in control” si, daca puteti crede, a ajuns sa faca actiuni de control si in Neamt incalcandu-si (in)competentele (probabil compenseaza faptul ca cel de la Neamt e indragostit sa se vada la birou cu secretara. Asta e nivelul “specialistilor” liberali din ape, care de altfel sunt impanzite so de psd-isti adusi tot ilegal pentru a rezolva problemele gineilor. Si toti cei enumerati mai sus reprezinta un grup organizat care prin tenebrele Sucevei decis aceste numiri ilegale si sfidatoare din institutiile statului, Puiu, Cozmanciuc, Alexe etc. Satisfactia cea mai mare o reprezinta teama pe care o au fata de publicatia Atacul. In toate cautarile zilnice pe mediile electronice Atacul e pe primul loc detasat. Speram ca si procurorii sa isi faca datoria si sa vedem rezultate, mai ales ca investigatiile din acest ziar le ofera mura-n gura.

  • Daniela 9 februarie, 2021 at 21:25 Răspunde

   Acestia sunt oamenii valorosi si cu potential, care fac vechime prin institutii publice. Daca vor ramane “pe drumuri”, le recomand cu sanse mari de reusita, sa se adreseze Primariei Dobreni. Acolo ar putea gasi oricand un loc de munca, gras platit. Asta doar daca vor sa devina slugi credincioase si buni executanti de ordine. Cred ca au nevoie de consilier achizitii si de consilier Registru Agricol. Tocmai s-a vacantat. Cel de achizitii, inca din 10 oct 2018, devenind ilicit, daca luam in considerare referatul intocmit de contabila sefa Brahariu Gianina. Harnica si desteapta. Nu a anticipat ce avea sa urmeze.

 6. nica.@ 16 februarie, 2021 at 09:36 Răspunde

  După scandalurile de la Mureș și Bârlad a venit un ordin de la centru Administratia Nationala ” APELE ROMANE.” acesta nu are legătură însă cu angajările pe pile a PNL, PDL, USR, PLUS. În schimb, șefii Companiei “Apele Române” le interzic total angajaților să mai vorbească, după dezvăluirile apărute în presă. Fiecare angajat a primit deja o avertizare scrisă. Parca este ca inainte de 1989!!! nu te poti intalni cu alti colegi mai multi de 1 ( UNUL!) iar in birouri sa nu fie mai mult de trei salariati! Bai ati innebunit ! nu va este rusine ??????????????????Oare ce spune Avocatul Poporului, Orban LUDOVIC de aia vreti sa o schimbati pe RENATE WEBER!!!! ca nu va face jocurile voastre murdare ?? RUSINE ORBAN trezirea !!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.