Averea adjunctei de la Locativserv, în sfârșit, la vedere. Conturi și depozite bancare de sute de mii de lei

2
1973

La nicio lună de la publicarea, în atacul.ro, a articolului în care arătam că directoarea adjunctă de la Locativserv, firmă a municipiului Piatra Neamț, refuză să-și publice declarațiile de avere și interese, pe motiv că așa a decis ea, pe site-ul societății au apărut cele două documente. Declarațiile au fost completate pe 1 septembrie, ceea ce înseamnă că Monica Chelariu nu numai că nu și-a făcut publice declarațiile, dar nici nu le-a completat în termenul prevăzut de lege (15 iunie). În plus, în continuare lipsesc de pe site-ul Locativserv declarațiile de avere și interese din anii 2017, 2018, 2019 și 2020, Chelariu fiind director adjunct aici din octombrie 2017. Legal ar fi fost ca din acel moment să completeze și să depună, în fiecare an, declarațiile de avere și interese.

Autosesizarea inspectorilor Agenției Naționale de Integritate (ANI) a avut efect. Monica Chelariu a reușit, cu greu ce-i drept, să intre în legalitate, dar lipsa de respect a dumneaei față de lege nu a dispărut în totalitate.

Pe 1 septembrie s-a alăturat colegilor și și-a făcut publice declarațiile de avere și de interese aferente anului 2020. De restul declarațiilor, din anii precedenți, a uitat.

Cert este că așteptăm cu maxim interes și celelalte declarații pe care ar fi trebuit să le publice de multă vreme, cum spuneam și mai sus, în anii 2017, 2018, 2019 și 2020. Nu de alta, dar refuzul publicării acestor date ar putea da frâu liber speculațiilor, mai ales că directoarea adjunctă a început să economisească puternic inclusiv în perioada în care ocupa această funcție.

Monica Chelaru deține, potrivit documentelor, un depozit în lei, deschis în 2014, în valoare de 200.160 de lei. În 2016, directoarea reușește să economisească într-un depozit bancare alți 146.000 de lei, în timp ce în 2017, în anul în care ajunge adjunctă la Locativserv, deschide un nou depozit, de 220.670 de lei, dar și un cont curent în care deține 54.000 de lei. În 2019, după cum se vede, mai pune la adăpost, într-un depozit, 102.022 de lei.

Cum nu există declarații de avere și interese aferente anilor în care a ocupat funcția de director adjunct, interpretările cu privire la proveniența acestor bani sunt multiple. Dar dacă nu are chef să depună declarațiile, așa cum legea o obligă, suspiciunile nu au cum să dispară.

Verificările noastre arată că, în urmă cu mulți ani, Monica Chelariu a deținut părți sociale la o firmă de tricotaje cu sediul în Preluca, comuna Pângărați, dar și la o societatea pe acțiuni, radiată între timp.

La Locativserv, societatea Consiliului Local Piatra-Neamț, unde lucrurile au rămas la fel și după alegerea ca primar a lui Andrei Carabelea, respectarea legii este opțională. Anul trecut, în vară, directorul Togan a refuzat să pună la dispoziția publicației atacul.ro salariile nete ale directorilor. La solicitarea noastră, reprezentanții Agenției Naționale de Integritate (ANI) au precizat că aceștia sunt obligați să completeze și să publice declarațiile de avere și de interese. Până la finele anului, pe site-ul societății au fost publicate declarațiile directorului tehnic și economic, mai puțin cea a directorului adjunct, semn că și anul trecut Monica Chelariu a refuzat să-și publice declarația de avere și de interese. Togan spune că „așa a vrut dumneaei”, însă legea nu se aplică după cheful fiecăruia.

În ceea ce privește proprietățile  Monicăi Chelariu, aceasta deține trei terenuri, toate moștenite, un apartament de 120 mp în Piatra-Neamț și un autoturism Volkswagen Polo, din 2013. Nu are datorii, în schimb are economii de 722.852 de lei. Leafa de director adjunct i-a adus, în 2020, un venit de 62.937 de lei, adică puțin peste 5.000 de lei/lună.

Daniel MURARU

Citește și:

Obrăznicie crasă la Locativserv. Directoarea Chelariu încalcă legea că așa are chef. „Este decizia dumneaei!”

Togan, șef de firmă la primărie, ține ascunse salariile directorilor. Inspectorii ANI îi dau cu legea peste cap

Boierie și șmecherie la firma primăriei cu pierderi și 4 directori

Firmele primăriei, locuri bune de frecat menta pe bani mulți

2 comments

 1. Contele de Monte Cristo 22 septembrie, 2021 at 17:13 Răspunde

  Dragi pietreni firma unde aceasta madama este director adica Locativserv are datorii de vreo 2 milioane de lei dar ea are vro 720.000 de lei banuti economisiti. Sa vezi si sa nu crezi cum a reusit dumneaei aceasta performanta ca oricum firma pe care o pastoreste abia mai respira de probleme. In momentul de fata firmele Primariei municipiului Piatra Neamt au datorii de peste 38 de milioane de euro iar institutia primariei mai vine la aceasta “zestre” cu vreo 30 de milioane de euro. Dintr-un foc rezulta peste 68 de milioane de euro datorii ale municipalitatii adica ale noastre dragi romani din acest municipiu. Ce s-a facut cu atata banet nici bunul Dumnezeu nici crancenul Satana nu stiu iar cel care stie vorbeste doar la comanda cand trebuie sa faca niscai denunturi la indezirabili apud don Gigi Jeg Pinalti. Ce poate face un personaj comic precum CARA BELEA accidental ajuns primare: ar putea face multe dar nu face nimic. Ar putea incepe sa schimbe directorii acestor societati ar putea sa recupereze bunuri si creante duse pe apa sambetei ale acestor entitati si sa faca auditul promis in campanie pentru a vedea si noi de ce publicul saraceste iar privatul infloreste dar fiti siguri ca a uitat de el cu desavarsire.

 2. FLORIN 22 septembrie, 2021 at 17:35 Răspunde

  Acesti bani poti sa-i faci numai din SPAGI,trafic de influenta,etc.

  Iar la LocativServ se pot face lejer bani din SPAGI.Cum se stabilesc chiriile astea?Iti dau o chirie mai mica da imi dai spaga xxxx euro?

  Din 5000 ron nu ai cum sa pui NIMIC deoparte.

  De ce trebuie sa avem director si director adjunct la aceasta firma care nici nu ar trebui sa existe?Suntem cumva la New York?Pai vedeti,asa se fura banul public.

  Mafia PDL-ista isi continua activitatea de delapidare a orasului falit Piatra Neamt cu ajutorul lui Carabelea.
  Nu-i deranjeaza NIMENI.
  Nu avem Politie nu avem SRI nu avem NIMIC.In schimb,trebuie sa platim acestor corupti incompetenti salarii aberante si pensii speciale.
  Atat de prosti e natia asta.

  Cate miliarde se pot ”salva” lunar prin desfiintarea acestor firme si functii aberante si inutile care exista doar pentru a sifona banii publici.
  Cate lucruri se pot face in oras cu aceste miliarde platite degeaba?

  Asta e ”reforma”incompetentului si a marionetei de Carabelea.
  De aia e si in ”tabara”mincinosului si a teparului de Catu care a produs ZERO REFORMA.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.