Firmele primăriei, locuri bune de frecat menta pe bani mulți
Cele șase societăți comerciale la care Consiliul Local Piatra-Neamț este acționar unic sau majoritar ar fi trebui să aibă o contribuție importantă în gospodărirea orașului declarat stațiune turistică de interes național. Salariații acestor firme, plus conducerile aferente, ar fi trebuit să facă din municipiul Piatra-Neamț o adevărată perlă a Moldovei, ceea ce nu este cazul. Înființate în urmă cu mulți ani, aceste firme au ajutat mai puțin orașul și mai mult găștile care l-au condus. Societățile aflate în subordinea Consiliului Local Piatra-Neamț au fost și sunt o bună sursă de făcut bani nemunciți pentru unii, dar și locul unde „soldații” de partid sunt răsplătiți cu locuri de muncă călduțe. Așa se face, de exemplu, că la o societate comercială care administrează spațiul locativ al orașului – Locativserv SRL -, sunt 4 directori la 36 de angajați, câte un director la 9 angajați. Societatea Perla Invest SRL, cea care administrează telegondola, instalația de telescaun, spațiile comerciale din clădirea plecare telegondolă etc, se află, din 2015, în reorganizare judiciară.
Misiunea Publiserv SA și infrastructura proastă a orașului
Publiserv SA, potrivit site-ului de prezentare, execută: „asfaltări la terenuri de sport la școli și licee; reparații străzi, trotuare și ales de acces la blocuri; tratamente bituminoase pentru îmbunățirea viabilității carosabilului; marcaje longitudinal e si transversale”. Misiunea pe care o are Publiserv SA? ”<<Noi pentru noi drumuri>>, urmată de: Noi pentru calitate, Noi pentru satisfacerea cerințelor clientului, Noi pentru eficiență”.
Pornind de la misiunea declarată a societății și încheind cu o plimbare prin municipiu, indiferent de zonă, este evident că firma nu a reușit niciodată să-și îndeplinească menirea pentru care a fost înființată.
În prezent, societatea este condusă de Gheorghe Triboi, din poziția de director general, și de Marius Ghineț, din cea de director logistică, post înființat special în urma negocierilor dintre PNL și PMP. Marius Ghineț a căpătat notorietate în momentul în care, în situația de urgență instaurată din cauza pandemiei de Covid-19, a fost numit director la Spitalul de Urgență Piatra-Neamț, acesta fiind „specializat”cu precădere pe morți.
Cei doi directori nu se pot plânge că nu sunt bine plătiți pentru ca orașul Piatra-Neamț să aibă o infrastructură modernă. Lipsesc doar rezultatele.
În 2019, directorul general al Publiserv SA, Gheorghe Triboi a primit un salariu, potrivit declarației de avere, de 85.976 de lei. În medie, pe lună, salariul acestuia a fost de 7.164 de lei. În 2017, salariul lui Triboi a fost de numai 28.912 lei (2.409 lei, în medie, pe lună), ocupând atunci și postul de director la Grill SRL și administrator la Anglorom SRL, plus un fotoliu de consilier județean.
Marius Ghineț, directorul pe linie de logistică în cadrul Publiserv SA, a avut venituri un pic mai mici comparativ cu colegul său. În 2019, Ghineț a avut o leafă de 73.371 de lei (în medie, 6.114 lei/lună). Pentru anul 2017, Marius Ghineț a declarat un venit de doar 2.952 de lei.
Situația financiară arată că societatea a întâmpinat mari probleme cu banii. Ultimul bilanț depus la Finanțe, cel din 2018, reliefează că Publiserv SA a încheiat anul cu o datorie de peste 5,36 milioane de lei și cu o pierdere de 546.304 lei.
Sauciuc vrea șef peste județ, cu orașul plin cu gunoaie
Salubritas SA este tot a Consiliul Local și prestează activități de curățenie: „măturat manual trotuare și carosabil, descărcat coșuri stradale, întreținere trotuare, carosabil, spații verzi, locuri de joacă, curățat rigole prin răzuire, măturat mecanizat carosabil, spălat și stropit stradal, întreținere curățenie spații verzi, deszăpezire manuală și mecanizat, împrăștiere material antiderapant manual și mecanizat, colectarea deșeurilor rezultate și transportul acestora la depozitul ecologic”.
Doar că realitatea este cu totul alta. Curățenia nu caracterizează municipiul Piatra-Neamț. Mirosuri pestilențiale acoperă, dis de dimineață, orașul, când mașinile cu gunoaie își întind zoaiele pe străzi, fără ca Salubritas să intervină cu apă și detergenți să le spele. De altfel, spălatul și stropitul stradal este rar și chiar deloc pe multe dintre străzile municipiului. Mizeria se întinde peste tot în oraș. Trotuarele sunt neîngrijite, printre pavele crește vegetație. Chiștoacele sufocă străzile, trotuarele, iar curățenia în spațiile verzi lasă de dorit. Cu toate acestea, Salubritas SA nu este „sat fără câini”, ci are un director care dorește să devină președinte al Consiliului Județean Neamț. Lui Cristian Sauciuc, căci despre el este vorba, îi merge bine la conducerea Salubritas SA. Anul trecut, salariul i-a adus lui Sauciuc 126.000 de lei (10.500 de lei, în medie, pe lună). Deși tinde spre țeluri înalte, Sauciuc ar trebui să-și coboare privirea atunci când iese la promenadă prin oraș. Sau poate să ia exemplu de la colegii din Roman, care se descurcă mult mai bine când vine vorba de curățenia orașului.
În ceea ce privește banii, Salubritas SA o duce binișor, profitul înregistrat anul trecut depășind 110.000 de lei, la o cifră de afaceri de peste 4,39 milioane de lei, cu 55 de salariați, în medie.
Locativserv, firma cu patru directori
Locativserv SRL are asociat majoritar Consiliul Local al Municipiului Piatra-Neamț, precum și societățile Urban și Publiserv. Firma administrează imobile, întreține, exploatează administrează centralele termice, întreține, exploatează și administrează Sala Polivalentă și Complexul Comercial Mall Forum Center.
Societatea are patru directori: general (Vladimir Togan), adjunct (Monica Chelariu), economic (Maria Dram) și tehnic (Felicia Holicov). Dintre cei patru directori, doar unul are depusă declarația de avere, cea aferentă anului 2018. Vladimir Togan a declarat, anul trecut, că în 2018 a avut un salariu de 85.068 de lei (în medie, 7.089 de lei/lună). Dacă este să ne raportăm la indemnizațiile încasate de membrii Consiliului de Administrație, care au fost de 11.600 lei în 2019, este clar că și leafa lui Togan a crescut substanțial, undeva la peste 9.000 de lei/lună. Am încercat să aflăm de la Togan ce leafă a avut anul trecut, însă nu a răspuns apelului telefonic și nici întrebărilor pe care i le-am adresat.
Despre Locativserv SRL și implicațiile sale într-un grup infracțional, atacul.ro a scris AICI
Cei patru directori de la Locativserv au avut, în 2019, în subordine 44 de salariați cu contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, potrivit site-ului firmei.
Datele financiare arată că cei patru directori nu au fost îndeajuns pentru ca activitatea firmei să fie profitabilă. În 2019, potrivit bilanțului, Locativserv avea o cifră de afaceri de peste 2,47 milioane de lei și o pierdere brută de 26.125 de lei, având încadrați în muncă 36 de salariați, în medie. Datoriile Locativserv SRL au depășit, la finele anului 2019, 2 milioane de lei.
Administrator special la Urban, „agățat” de firmele Consiliul Local
CMI Urban este tot a Consiliului Local Piatra-Neamț și administrează piețele municipiului, dar și întreține și amenajează spațiile verzi. De asemenea, oferă consiliere, proiectare, amenajare și întreținere pentru grădini particulare, la cerere.
Cei de la Urban sunt interesați, în general, de partea centrală a orașului, lăsând spațiile verzi din cartiere la voia naturii. Administrator special este Ruxandra Georgiana Bosovici, despre care atacul.ro a scris AICI, pe care o regăsim în consiliile de administrație de la Publiserv și Locativserv, de unde încasează sume frumoase. Ruxandra Bosovici, pentru că a administrat special CMI Urban, a încasat, anul trecut, potrivit declarației de avere, 68.635 de lei, adică, în medie 6.719 de lei/lună. Alți 22.600 de lei au suplimentat veniturile Ruxandrei Bosovici, banii provenind din mandatele de CA de la cele două firme, Publiserv și Locativserv.
Anul 2019 a fost unul bun pentru CMI Urban, aceasta înregistrînd un profit de 208.622 de lei, o cifră de afaceri de peste 5,42 milioane de lei, cu 49 se salariați, în medie.
Parking SA, profit de doar 2000 de lei din închirierea parcărilor
Firma care închiriază parcări de reședință pietrenilor gestionează 17.982 de locuri. În mod firesc, orice firmă care nu face altceva decât să traseze niște dungi cu vopsea pe asfalt și să închirieze parcările, ar trebui să aibă profituri spectaculoase. Numai că nu e cazul Parking SA, firmă care, anul trecut, la o cifră de afaceri de 2,24 milioane de lei, cu 13 angajați, a făcut un profit de doar 2.209 lei. Rezultatele financiare slabe au fost obținute sub conducerea lui Ionuț Moroșanu care a fost plătit cu 84.000 de lei, adică 7.000 de lei/lună, în medie. Managementul lui Moroșanu a fost mai slab decât cel din anul 2018, când firma a înregistrat un profit de 4.137 de lei, aproape dublu față de cel din 2018. Ce-i drept, societatea plătește Primăriei Piatra-Neamț o redevență de 40%.
N.R.
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Chiar daca am sa mi mai fac vreo cativa dusmani, sau sa mi atrat oprobriul din partea unor politicieni cu caracter mafiot, am sa va spun cestiu eu, cum am trait experiente in functia de director general al SC LOCATIVSERV SRL, membru in C.A PUBLISERV SA SI SC TROLEIBUZUL SA.
In primul rand pt chibitii de partid si toti atarnatorii politici, subsemnatul a fost singurul director care a destituit pt fraude, combinatii si gainarii pe bani publici doua directoare de la LOCATIVSERV mentionate in textul jurnalistului. Instantele, in mare parte, formate din judecatori (***), indiferenti si persiflani, unii crezandu-se Dumnezei pe pamant, au retrimis aceste (***) inapoi la furat si combinat bani publici!!! Trecand peste acest aspec rusinos, directorul care m a inlocuit, un pusti de 26 de ani!!!!!!!!!!!!! care nici macar sef de birou nu a fost, insa, camarila politica formata din zmei politici, a decis instalarea acestuia, cu toate ca tacsu fost prim-procuror la parchetul inept de pe langa judecatoria P.NT si FOST TURNATOR AL SECURITATII DOVEDIT CU NUMELE CONSPIRATIV SANDU, A FOST COCOTAT IN FUNCTIA DE DIRECTOR SI DUPA CUM ATI CITIT OMUL ERA COMBINAT CU (***)!!! REZISTA PE FUNCTIE pt ca este tinut tot de personaje cu iz penal, care spera ca tacsu fostul prim -procuror ii va scoate din ghiarele justitiei!! ZA ESC VB ALTUI FOST TURNATOR FOST PRESEDINTE AL ROMANIEI!!
La Publiserv dospeste incompetenta si cata vreme am fost membru in CA acest lucru s a dovedit. Drumurile sunt carpite vara de vara, directorii sunt numiti politic indiferent ca vand coroane si sicrie, exact ca la SALUBRITAS, ACOLO UNDE UN FOST VANZATOR DE PANTOFI PASTORESTE SOCIETATEA DUPA BUNUL PLAC!!!
DACA UN PRIMAR (***) AR DORI SA NU SE UITE LA UN GAVRILESCU SAU UN PMP PLIN DE SPAGARI SI COMBINAGII PT O ALIANTA DOAR IN INTERESUL UNOR GRUPARI MAFIOTE, AR TAIA IN CARNE VIE , IAR ACESTI CERCOPITECI AR FI DATI AFARA PT CA NU STIU ABSOLUT NIMIC!
ESTE lesne de inteles ca cei care muncesc pt partid sa fie rasplatiti dar nici chiar asa, tu ca presedinte sa numesti niste (***) pe functii pt ca faci cu ei majoritate politica!!! Asa gandesc si PSD istii lui arsene, pnl, pmp, si altii care aspira la functii inale, indiferent ca sunt (***), analfabeti sau simpli muritori de rand!!!
Imi asum tot ce scriu si le-am spus in fata acestor asazisi sefi si politicieni si ma lasa rece amenintarile lor de cacat pt ca intr-o zi toti or sa fie ori in fundul puscariei, ori la pascut caprele in catunele de unde au venit!!!!
1.Sauciuc se pare ca detine o (***).
2.(***) Triboi împreună cu talentata Bosovici se chinuie să plătească cheltuieli de judecată de câteva zeci de mii de lei.
Sauciuc asta trebuia sa iasa cu matura prin oras la cati bani ia. Și cu mopu.Are tupeu gagiu de vrea la cj. Aveți dreptate cand spuneti de zoaie. Curge din masinile de gunoi de nu se poate.