campanie electorala

Boierie și șmecherie la firma primăriei cu pierderi și 4 directori

2
434

A trecut o săptămână de când Agenția Națională de Integritate (ANI) a precizat, la solicitarea atacul.ro, că trei directori (adjunct, economic și tehnic) ai societății Locativserv, aflată în subordinea Consiliului Local, sunt obligați să completeze și să publice declarațiile de avere și de interese. Până în prezent, pe site-ul societății nu a apărut nicio informație în acest sens. În plus, lipsesc reacțiile și implicarea reprezentanților primăriei, a celor doi agamani (Beteringhe și Teodorescu, consilieri PNL), dar și ale membrilor Consiliului de Administrație. Iar toate astea se întâmplă în plină campanie electorală în care puțini sunt candidații, inclusiv primarul în exercițiu Dragoș Chitic, care să nu promită transparență în administrația publică locală.

Mai mult decât de atât, Togan Vladimir Tomșa, director general cu delegație de vreo doi ani, refuză să pună la dispoziție salariile nete și atribuțiile pe care le au cei trei directori, conform fișei postului. O solicitare în acest sens am trimis în data de 31 iulie, însă conducerea firmei primăriei nu a catadicsit să răspundă. Care o fi motivul ce-l reține pe Togan să facă publice salariile celor trei directori – Monica Chelariu, director adjunct; Maria Dram, director economic și Felicia Holicov, director tehnic? Dacă Locativserv ar fi firma lui Togan i-am înțelege atitudinea, însă societatea este a Consiliului Local Piatra-Neamț. Aleșii pietreni, mulți dintre ei ieșiți la cerșit voturi pentru un nou mandat, ar trebui să ia atitudine față de un astfel de comportament, însă nu o fac. De ce? Pentru că aproape toate firmele în care Consiliul Local Piatra-Neamț este asociat sau acționat majoritar/unic sunt înțesate de oameni de partid. La care se adaugă garnitura cunoscută de pile și relații. De aceea, nimeni nu are curaj să ia atitudine, deși stau cu mâna întinsă după voturile pietrenilor.

Societățile din subordinea Consiliului Local Piatra Neamț se află în aria de influență PNL/PMP, după cum este și majoritatea actuală din Consiliul Local. La Publiserv, Locativserv, CMI Urban sunt oameni apropiați ai primarului inculpat pentru fapte de corupție Dragoș Chitic, trecut recent la PMP, iar Parking și Salubritas sunt conduse de oamenii PMP.

Locativserv, condusă de interimarul Togan, este singura societate care a înregistrat pierderi anul trecut. Este vorba de peste 10.000 de lei, „performanța” fiind înregistrată cu 36 de angajați, din care 4 sunt directori.

Pierderile înregistrate de societate nu i-a împiedicat pe cei cinci membri ai Consiliului de Administrație (Viorel Zamă, Marius Bogdan Trăsnea, Ruxandra Bosovici, Lucian Iftimie și Vasile Popescu) să-și încaseze indemnizațiile de ședință, adică peste 10.000 de lei/persoană/an. De exemplu, Trăsnea declară că în 2018 a încasat 13.680 de lei indemnizație de la Locativserv în calitatea sa de membru al CA-ului. Un calcul simplu arată că indemnizațiile celor 5 membri ai CA de la Locativserv înseamnă peste 50.000 de lei/an. Directorul Togan a câștigat anul trecut peste 7.000 de lei/lună, adică 85.068 lei în anul 2019.

De altfel, cheltuielile pentru plata salariilor angajaților de la Locativserv SRL înseamnă peste 50% din buget. În 2019, firma a avut venituri de 3,7 milioane de lei, iar peste 2 milioane de lei au fost cheltuieli cu salariile.

Tichia de mărgăritar o reprezintă fondul alocat pentru publicitate în presa locală. Vorbim despre o firmă care administrează peste 1.700 de imobile aflate în proprietatea municipiului Piatra-Neamț, administrează Sala Polivalentă și Mall Forum Center și prestează diverse servicii. De exemplu, pe site apare că firma repară și întreține fântâni arteziene, cișmele și sisteme de irigații. Foarte frumos, numai că aceste servicii au fost prestate pentru primăria pietreană de o altă firmă, pe bani foarte mulți.

În anul 2019, când firma a ieșit pe pierdere, bugetul pentru publicitate aprobat a fost depășit cu 600 de lei. A fost singura dată în ultimii cinci ani când s-a întâmplat acest lucru.

Daniel MURARU

Citește și:

Togan, șef de firmă la primărie, ține ascunse salariile directorilor. Inspectorii ANI îi dau cu legea peste cap

Firmele primăriei, locuri bune de frecat menta pe bani mulți

Procurorii acuză, primăria tace. Membrii clanului Capră cereau taxă de protecție comercianților din Piața Centrală și colaborau cu șefi de la Locativ Serv

2 comments

  1. ADY 1 septembrie, 2020 at 13:33 Răspunde

    personal, cred ca togan il are la degetul mic pe chitic pt ca astefel nu explica de ce omul lui romel rezista pe metereze?!!!!!!!! demisia banditilor incompetenti si pui de securisti celebri

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.