Ginel, o nouă lovitură! Contract de 281 de milioane de lei cu CNAIR

0
2487

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, condus de useristul Cătălin Drulă, a anunțat câștigătorul contractului „Proiectare și execuție lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana-Titu km 30+950 – 52+350”. Este vorba despre o asociere de firme cu lider Mavgo Holding SRL, firmă controlată, prin interpuși, de Gheorghe Ghe. Vlasie, zis și Ginel, cel care este angajat ca jurist la firma Aqua Parc SRL (acum Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL), unde asociat unic este tatăl său – Gheorghe V. Vlasie.

Vineri, 09 iulie 2021, CNAIR a finalizat procesul de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurii de atribuire a contractului “Proiectare și Execuție Lărgire la 4 benzi a DN 7 Bâldana-Titu km 30+950 – 52+350”. Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea S.C. MAVGO HOLDING S.R.L. – S.C. BDU MAXI CONSTRUCT S.R.L. cu o valoare de 239.026.296,02 lei fără TVA. Menționăm de asemenea că asocierea declarată câștigătoare a ofertat o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani. Lucrările de lărgire la 4 benzi se vor executa pe o lungime de 21,40 km. Procesul de semnare a contractului va putea fi inițiat doar după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor de 10 zile de la transmiterea comunicărilor privind rezultatul procedurii. În situația în care vor fi înregistrate contestații împotriva acestui rezultat al procedurii, C.N.A.I.R. S.A. va trebui să aștepte soluționarea acestora în vederea inițierii procesului de semnare a contractului”, potrivit CNAIR.

Din asocierea declarată câștigătoare mai fac parte societățile BDU Maxi Construct, Danavi, Total Busines Land, Artera Proiect, Loial Impex, Zublin Romania, Vertatel International, Hydrostroy AD, Via Design, Topotechnics și Alcro Trade. Oferta asocierii conduse de Mavgo Holding a fost mai bună decât cele ale altor patru asocieri de firme care s-au înscris în cursa pentru câștigarea acestui proiect, de 239.026.296 lei, fără TVA, sau 284.441.292 de lei (TVA inclusă).

Valoarea estimată a contractului a fost de 289.093.324 lei, fără TVA, iar cea declarată câștigătoare a fost de 239.026.296 lei, fără TVA, diferența fiind de aproximativ 10 milioane de euro.

Câștigătorul va proiecta și executa lucrările pentru lărgirea la 4 benzi a drumului național 7 Bâldana-Titu km 30+950 – 52+350. Durata contractului a fost stabilită la 86 de luni.

Societatea Mavgo Holding și-a schimbat sediul, anul trecut, din Tașca, județul Neamț, în Buhoci, Bacău, o comună situată lângă râul Siret. Firma Mavgo, ca și Aqua Parc, este abonată la contractele cu bani publici, câștigând lucrări importante în ultimii ani, în județul Neamț, dar și în afara lui.

De notorietate  este faptul că Mavgo Holding este controlată de Ginel Vlasie, personaj controversat, judecat pentru evaziune fiscală și spălare de bani. De altfel, Mavgo a participat și a câștigat multe licitații cu Aqua Parc SRL. În luna mai, o asociere de firme, din care fac parte Mavgo Holding și Aqua Parc, a câștigat un alt contract cu CNAIR pentru varianta de ocolire a orașului Tecuci, în valoare de 10 milioane de euro.

Lui Drulă i-a trecut supărarea

La începutul anului, ministrul Drulă amenința că va trimite Corpul de Control al CNAIR ca să verifice contractul firmei Aqua Parc pentru drumul Sinaia – Bâldana. Pe 14 ianuarie, CNAIR a reziliat contractul în valoare de 140 de milioane de euro pentru modernizarea drumului Bâldana – Târgoviște – Sinaia, pe motiv că antreprenorul nu a constituit garanția de bună execuție în termenul legal. Tot atunci, oficialii CNAIR afirmau că au decis executarea sumei de 6,3 milioane de lei aferentă scrisorii de garanție de participare. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, contractul fiind încheiat cu acordul părților, situație în care nu a mai fost necesară executarea scrisorii de garanție. Asta ne-au comunicat, cu greu, cei de la CNAIR.

Daniel MURARU

Citește și:

Aqua Parc, contract de 10 milioane de euro cu CNAIR. În ianuarie, ministrul Drulă cerea verificarea unui contract încheiat de CNAIR cu firma nemțeană

Ministrul Drulă, pus cu botul pe labe de Aqua Parc. Nici contract reziliat, nici scrisoare de garanție executată

Mavgo Holding, firma controlată de Ginel, cumătrul lui Arsene, a cumpărat CAROM Onești

Alimentarea cu apă a Iașului, în pericol! Firma Mavgo Holding a exploatat ilegal balast în zona de protecție a captării de la Timișești

Începe procesul „Albuia și Țiganca” în care „Miki” este judecat pentru corupție. Inculpatul vedetă este adjunctul de la Achiziții din CJ Neamț

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.