Aqua Parc, contract de 10 milioane de euro cu CNAIR. În ianuarie, ministrul Drulă cerea verificarea unui contract încheiat de CNAIR cu firma nemțeană

2
2724

Societatea Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi, fostă Aqua Parc SRL, patronată de Gheorghe V. Vlasie, tatăl lui Gheorghe Ghe. Vlasie, zis și „Ginel, a câștigat, alături de alte firme, un contract în valoare de aproximativ 10 milioane de euro, TVA inclusă, pentru finalizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a orașului Tecuci. Licitația a fost organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), entitate aflată în subordinea Ministerului Transporturilor condus de useristul Cătălin Drulă.

La începutul anului, ministrul Drulă amenința că va trimite Corpul de Control al CNAIR ca să verifice contractul firmei Aqua Parc pentru drumul Sinaia – Bâldana. În 14 ianuarie, CNAIR a reziliat contractul în valoare de 140 de milioane de euro pentru modernizarea drumului Bâldana-Târgoviște-Sinaia, pe motiv că antreprenorul nu a constituit garanția de bună execuție în termenul legal. Tot atunci, oficialii CNAIR afirmau că au decis executarea sumei de 6,3 milioane de lei aferentă scrisorii de garanție de participare. Acest lucru nu s-a mai întâmplat, contractul fiind încheiat cu acordul părților, situație în care nu a mai fost necesară executarea scrisorii de garanție. Asta ne-au comunicat, cu greu, cei de la CNAIR.

Surse de încredere au confirmat pentru atacul.ro că, după acest episod, ministrul Cătălin Drulă s-a întâlnit la București cu un lider PSD, apropiat de-al lui Ginel. Întâlnirea a fost pregătită de un userist care, foarte interesant, a avut rare acțiuni împotriva liderului PSD din Neamț, Ionel Arsene. De altfel, cel puțin la Neamț, este vizibilă reținerea liderilor USR de a critica acțiunile celor de la PSD. Din 2016 și până în prezent, Arsene și ai lui rareori au fost luați în colimator de liderii useriști, atitudine care nu poate fi considerată decât suspectă.

Ionel Arsene, liderul CJ Neamț, inculpat pentru fapte de corupție, este cumătru cu „Ginel”, inculpat și el într-un dosar cu obiect „constituirea unui grup infracțional organizat”, care se judecă la Tribunalul Neamț de prin 2016. Ginel a fost administrator și asociat unic la Aqua Parc SRL până în 2013, când a cedat părțile sociale tatălui său, Gheorghe V, Vlasie. Acum, Ginel lucrează ca simplu jurist în companie, însă toată lumea știe foarte bine, inclusiv autoritățile, că el este cel care coordonează, în fapt, activitatea societății.

Din asocierea de firme care a depus oferta câștigătoare pentru varianta ocolitoare a orașului Tecuci mai fac parte Mavgo Holding SRL (societate controlată de Ginel), Loial Impex SRL, Total Road SRL, Vertatel International SRL, Hidrostroy AD și BDU Maxi Construct.

Nu este pentru prima dată când firma bulgărească Hidrostroy participă la licitații împreună cu Aqua Parc și Mavgo Holding.

Oferta asocierii cu lider Mavgo Holding SRL a fost mai bună decât alte două ale unor asocieri din care fac parte firme cunoscute în domeniul construcției de drumuri din România. O ofertă a fost depusă de asocierea de firme formată din Citadina 98 SRL (lider), Electromontaj SA, Drum Asfalt SRL, Vertatel International, El Marp Company SRL, Arcada Company și Lemacons. Cealaltă asociere învinsă a fost formată din firmele Tancrad, Dimaks Turizm Insaat, Cis Gaz, Cricons și Prelchim.

 Valoarea estimată a contractului a fost de 42.119.565 lei, fără TVA, iar oferta câștigătoare a fost de 41.735.534 lei, fără TVA (49.665285 cu TVA inclusă)

Pentru această sumă, firmele câștigătoare vor termina lucrările la varianta de ocolire a orașului Tecuci, lucrări care, în acest moment, sunt executate în procent de 58%. Termenul de execuție este de 48 de luni.

(Sursa foto: google.com/maps, data preluării imaginilor: august 2012)

Daniel MURARU

Citește și:

Ministrul Drulă, pus cu botul pe labe de Aqua Parc. Nici contract reziliat, nici scrisoare de garanție executată

Lovitură! Ginel a pierdut contractul de la Târgoviște, de peste 140 de milioane de euro

 

 

 

 

2 comments

 1. FLORIN 19 mai, 2021 at 19:46 Răspunde

  Ei nu sunt capabili sa faca un rahat de drum comunal la Agarcia ….cand auzi de lucrari de milioane de euro,drumuri nationale,autostrazi,etc te apuca rasu si cu fundu.
  Aqua Park nu are NIMIC,Nu au utilaje,NU au proiectare,NU au oameni.
  Va dati seama ce smenuri si ce coruptie este la CNAIR de poate sa ii declare ”castigatori”impotriva unor firme de renume cum sunt Tancrad sau Arcada care sunt din zona?
  Va dati seama ce lucrare va iesi?La fel ca aia de la Agarcia -Vaduri.
  Asta ne demonstreaza ce mafie transpartinica guverneaza aceasta tara.
  Povestile cu ”justitiarii” de la DNA si inculpatu Arsene sunt un circ penibil.
  Coruptia si smenurile cu banii publici continua nestingherite in paralel cu procesele de 2 bani care se intind pe zeci de ani.
  Anticoruptia este doar o lozinca in Romanica.Nimeni nu-si face treaba.
  De ce sa faca ceva daca sunt platiti chiar daca nu fac nimic?

 2. Codrut 20 mai, 2021 at 09:05 Răspunde

  Platim roviniete la derbedeii astia de la CNAIR ca sa mergem prin gropi in timp ce conducerea lor formata din (***) tip Soseta si curvele lor incaseaza salarii de cate zeci de mii de euro. Spurcaciunile dracului! De n-ar veni o revolutie!…

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.