Cât câștigă nemțenii față de media pe țară

1
1486

Angajații nemțeni au fost mai bine remunerați în a treia lună a anului, cel puțin din punct de vedere statistic. Cele mai mari creșteri salariale au fost înregistrate în domeniul agriculturii și silviculturii și cele mai mici, în servicii.

Indicatorii economico-sociali, centralizați de Direcția Regională de Statistică Neamț, arată că, în martie, salariul mediu brut pe județ a fost de 4.558 de lei/salariat, în creștere cu 119 lei față de februarie și mai mare cu 448 de lei comparativ cu martie 2020.

Salariul mediu net/salariat a fost, la nivel județean, de 2.790 de lei, cu 82 de lei mai mult comparativ cu februarie (reprezentând 3%) și în creștere cu 271 de lei față de luna similară a anului precedent.

Cel mai mare câștig salarial mediu net din economia județului a fost înregistrat în servicii, de 2.952 de lei, domeniu în care creșterea salarială a fost de 65 de lei față de februarie.

Cele mai mari creșteri ale salariului mediu net au fost de 142 de lei, în agricultură și silvicultură, unde salariul mediu net s-a situat la valoarea de 2.897 de lei/salariat. Creșteri de 136 de lei au fost înregistrate în industrie și construcții, domeniu în care, în martie, salariul mediu net a fost de 2.514 de lei.

Numărul angajaților din economia județului a înregistrat scăderi față de luna martie 2020, dar și creșteri dacă este să facem o comparație cu luna precedentă, februarie.

La nivel național, câştigul salarial mediu brut realizat în luna martie a fost de 5.785 lei/salariat, cu 5,2 % mai mare decât în luna februarie, iar cel net, de 3.547 lei/salariat, în creştere cu 182 lei (+5,4 %).

Datele statistice arată că, în a treia lună din an, economia locală număra 87.974 de persoane, mai mare cu 257 persoane faţă de luna februarie şi în scădere cu 337 de persoane faţă de luna martie 2020. Cea mai mare creștere a numărului de angajați comparativ cu luna precedentă a fost înregistrată în servicii (156 de persoane), iar cea mai mică (11 noi angajați), în agricultură și silvicultură. 90 de persoane au fost încadrate în muncă în industrie și construcții, în martie.

Din totalul salariaţilor, 3.840 de persoane (4,4%) lucrau în agricultură, vânătoare şi servicii anexe, silvicultură şi pescuit, 30.781 de persoane (35,1%) lucrau în industrie şi construcţii, iar 53.263 de persoane (60,5%) lucrau în servicii.

(Sursa foto: www.vecteezy.com)

N.R.

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Dana 4 iunie, 2021 at 10:59 Răspunde

    Ne meritam soarta aceasta nefericita. Cum ne-am rasuci, tot rau ne-a fost si ne este. Si ne va fi si mai rau. Cei care ne conduc (zic ei), isi bat joc cum nu se mai poate de rau, de vietile noaste. Ne indatoreaza pentru vecie, imprumatand sume colosale sub pretextul bunastarii noastre. Frauda, spalare de bani, inselaciuni, fals in inscrisuri, uz de fals, constituire de grupuri infractionale, abuz in serviciu, trafic de influenta. Toate in numele prosperitatii. Al prosperitatii lor personale. Prostimea sa mai astepte. Sfantul Asteapta sau Pastele Cailor.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.