Directorul SJU Neamț, venituri de peste 1,2 milioane de lei. Acuzații de incompatibilitate la adresa acestuia

11
1273

Medicul Codruț Munteanu, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, și-a publicat declaratia de avere cu o întârziere de peste o lună și jumătate. Documentul a fost completat în data de 2 august, în condițiile în care declarațiile de avere și interese anuale au putut fi depuse până pe data de 18 iunie, după cum prevede legea. Reprezentanții Asociației Demnitate Pro Integritate afirmă că medicul Codruț Munteanu și-a depus cu greu declarațiile de avere și de interese și numai la insistențele Agenției Naționale de Integritate (ANI). Mai mult decât atât, reprezentanții aceleiași asociații afirmă că, în opinia lor, medicul Munteanu (foto) se află în stare de incompatibilitate, iar în acest sens managerul spitalului a fost somat să răspundă dacă își menține sau nu această stare.

În acest sens este stipulat articolul 178 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății. Actul normativ prevede clar că funcția de manager persoană fizică este incompatibilă cu:

  1. a)exercitarea oricăror altor funcții salarizate, nesalarizate sau/și indemnizate, cu excepția funcțiilor sau activităților în domeniul medical în aceeași unitate sanitară, a activităților didactice, de cercetare științifică și de creație literar-artistică, cu respectarea prevederilor  b)și alin. (6);b) desfășurarea de activități didactice sau de cercetare științifică finanțate de către furnizori de bunuri și servicii ai spitalului respectiv;c) exercitarea oricărei activități sau oricărei altei funcții de manager, inclusiv cele neremunerate;d) exercitarea unei activități sau a unei funcții de membru în structurile de conducere ale unei alte unități spitalicești;e) exercitarea oricărei funcții în cadrul organizațiilor sindicale sau patronale de profil;f) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control ale unui partid politic;g) exercitarea funcției de membru în organele de conducere, administrare și control în societățile reglementate de Legea nr. 31/1990, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

În declarația de avere, completată în data de 2 august 2019, managerul Codruț Munteanu menționează, pentru anul 2018, trei surse de venit, după cum urmează:

– SC Munposan `94 SRL – 1.052.755 lei – venituri CASMB, activități medicale;

– Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – 58.563 lei, activități medicale;

– PFI Munteanu Codruț – 157.202 lei – activități medicale.

Suma totală câștigată anul trecut de managerul Munteanu este de 1.268.520 lei, la care se mai adaugă cei 95.3790 lei câștigați de către soția sa, medic la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Soții Munteanu numai probleme cu banii nu au, depozitele lor bancare însumând peste 240.000 de lei. Datoriile familiei, adică credite contractate la diverse bănci, se ridică la puțin peste 180.000 de lei.

Așa cum lesne se poate observa, managerul Codruț Munteanu a câștigat, anul trecut, de 20 de ori mai mult în sistemul privat, decât cel de stat. Cu toate acestea, Codruț Munteanu nu se dă plecat de la Spitalul Județean, deși găștile care sifonează de zeci de ani cea mai mare unitate medicală din județ, își doresc cu ardoare acest lucru. Zecile de milioane de euro, pompate anual în Spitalul Judetean, pentru investiții, achiziții etc, fac cu ochiul, iar bătălia pentru controlul lor este cumplită. Numai organele de cercetare penale nu văd sau nu vor să vadă luptele care se dau pentru controlul comisiilor de examinare, a achizițiilor medicale și nemedicale, investițiilor etc

Munposan `94 SRL, cifră de afaceri de 3,3 milioane de lei

Societatea  CRESTINA MEDICALA MUNPOSAN `94 SRL București administrează un spital privat din Capitală, manageriat, până în vara anului trecut, de medicul Codruț Munteanu. Acesta deține 60% din părțile sociale ale firmei, care are ca principal obiect de activitate „Activități de asistență spitalicească”. Anul trecut, managerul Munteanu a câștigat 1.052.755 lei de la Muposan `94 SRL, firma având o cifră de afaceri de 3.352.457 lei și un profit de 2.861 lei, cu 41 de angajați. Veniturile familiei Munteanu au explodat, efectiv, în 2018 comparativ cu anul 2017. Dacă anul trecut, managerul Munteanu a câștigat de la stat și de la privat 1.268.520 lei, în 2017 veniturile (vezi foto), numai din privat, au fost de 123.402 lei. Pasul către sistemul de sănătate de stat a fost bun, veniturile crescând în ritm amețitor.

Anul trecut, Munposan `94 SRL a avut încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate București, pentru servicii medicale, suma încasată fiind de 1.948.786 lei.

 În SC CRESTINA MEDICALA MUNPOSAN ’94 – S.R.L mai dețin părți sociale Anton Sângiorzan și Victoria Becico, cea din urmă având și calitatea de administrator. 

Doctorul Munteanu îl are șofer pe Greaca, polițistul judecat pentru fapte de corupție

Anul trecut, după ce a fost admis în funcția de manager la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, Codruț Munteanu declara celor de la zch.ro că a ales spitalul de la Piatra Neamț dintre alte câteva pentru că, personal, păstrează o conexiune spirituală cu această zonă: “Este o legătură de suflet cu Spitalul Providența din Iași al ÎPS Teofan, unde am lucrat 7 ani și am operat. Plus, legătura cu Romanul, cu ÎPS Ioachim, unde tot timpul țin legătura cu fundația și ajutăm. Deci, e o zonă dragă și cunoscută”, declara medicul Munteanu.

Tot în presa locală, managerul a recunoscut că o știe pe Elena Baltag Kuzmanovic, personaj cunoscut de cititorii atacul.ro ca „Voluntarul cu Porsche de la CJ Neamț”. Kuzmanovic este o apropiată lui Ionel Arsene, iar susținerea acestuia pentru managerul Munteanu este explicabilă. De când este la cârma spitalului, medicul Munteanu a reușit să-și atragă și prieteni, dar și dușmani. Săptămâna trecută, atacul.ro l-a fotografiat, în curtea spitalului, pe managerul spitalului după ce a coborât din mașina lui Laurențiu Greaca, un fost polițist de la Circulație, condamnat, în primă instanță, la ani grei de închisoare pentru fapte de corupție. Faptul că Munteanu beneficiază de serviciile unui inculpat pentru fapte de corupție nu este văzut cu ochi buni de toți angajații spitalului. 

 

Daniel MURARU

Citeste si:

Pontaj cu cartelă la Spitalul Județean Neamț. Cât a costat sistemul și cine-l livrează

Tensiunile de la Spitalul Județean Neamț. Ce ar putea să ascundă amenințarea cu demisia a managerului Munteanu

Hoție de milioane la Spitalul Județean Neamț. Afacerea „Blocul operator”

Se strânge lațul în afacerea „Tomograful” de la Spitalul Județean Neamț. Sechestru pe bunurile suspecților. Prejudiciul depășește 600.000 de euro

POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ, OAMENI BOGAȚI. CÂT CÂȘTIGA ÎNTR-O LUNĂ UN ȘPĂGAR CU EPOLEȚI?

CE SALARII ÎNCASAU POLIȚIȘTII REȚINUȚI DE DNA PENTRU FAPTE DE CORUPȚIE. TOPUL PE INFRACȚIUNI

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

11 comments

  1. janel iosub 20 august, 2019 at 16:31 Răspunde

    PTIU DRACE CA INCALIGATI MAI SUNT SI NICIO INSTITUTIA A STATULUI DE DREPTI NU-I VEDE!!!UNII NU MAI POT DE BINE SI SE INFRUPTA NESTINGHERITI DIN BANII PUBLICI, IAR BONLAVII PLATITORI DE CAS MANANCA ZOAIE IN SPITALE! STAU SI MA INTREB, CAND VA IA DRACU PE LUMEA AILALTA?!

  2. Maria Sfetcu 20 august, 2019 at 17:58 Răspunde

    Pe zi ce trece timpul îmi vine un așa dor de „Mama Secu” și de vremurile lui nea Nicu! Zău așa, măcar era ordine și disciplină. Și ce e cel mai important, exista ceea ce azi lipsește: răspunderea pentru faptele comise! În ziua de azi nimeni și nimic nu mai răspunde, așa încât mă aștept ca vreo câțiva politicieni să dea foc la țară și să fie bine-merçi! Ura și la gară!
    O seară frumoasa tuturor

  3. Dobre 21 august, 2019 at 12:35 Răspunde

    Si managerul se straduie sa ne convinga cum a lasat el o bijuterie de spital privat, primul infiintat in tara, dedicandu-se binelui sanatatii nemtene. A lasat la conducerea spitalului privat unui (***) din Tg Neamt, Barbulet, iar el se vrea un luptator al dreptatii. Dom’ doctor, faptul ca ai ajuns la conducerea spitalului cu sustinerea lui soseta nu-ti acorda nici cele mai mici circumstante. Nu poti spune ca inainte de a accepta postul nu te-ai interesat si nu ai aflat ce personaj obscur este soseta. Asa ca mergi matale la spitalul proprietate personala si mai fa-ne un bine. Tine-l si pe (***) Barbulet acolo.

  4. Stefan 21 august, 2019 at 14:09 Răspunde

    E bine la stat, nu-i asa?!Merg si dividendele de la firma privata, si cabinetul privat, si salariul de manager!cand naiba o fi avand timp domnul manager pentru toate astea?!Basca, mai si opereaza in Spitalul judetean, dupa ce a primit aprobare de la Ministerul Sanatatii, daca nu ma insel…Personal, cred ca e in mod clar o incompatibilitate!

    • dr.GARCEA 21 august, 2019 at 17:30 Răspunde

      Persoanele care îndeplinesc funcţia de manager la spitalele şi celelalte unităţi sanitare care au sub 400 de paturi, cu excepţia spitalelor din subordinea Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului, pot desfăşura activitate medicală în instituţia respectivă.L95/2006-ART.180;alin.5

      Structura SJU Piatra Neamt
      Structura SJUNT

      Hotararea de aprobare a structurii SJU Piatra Neamt
      Organigrama
      Stat de functii – 31 mai 2019
      ***********************************************************************************

      Indicatori manageriali 2015: descărcați fișier PDF
      ************************************************************************************

      Număr de paturi:
      Data 31/05/2019 31/12/2018 31/12/2017 31/12/2016 31/12/2015
      Nr de paturi 883 883 883 883 883
      Data 31/12/2014 31/12/2013 31/12/2012 31/12/2011 31/12/2010
      Nr de paturi 883 883 883 883 883

      • ADI 21 august, 2019 at 17:37 Răspunde

        Nu poate desfasura activitate medicala deoarece,spitalul are
        883 paturi.
        883>400
        MS nu poate incalca prev.L95/2006,ar fi un abuz.

  5. Daniela 22 august, 2019 at 16:20 Răspunde

    Poate lamureste dl manager Munteanu, calitatea lui Laurentiu Greaca. Din cite se stie, Greaca a fost condamnat cu executare pentru fapte deloc compatibile cu profesia domniei sale. Poate se asteapta, in cazul recursului, sa primeasca o alta condamnare, cea la locul de munca in folosul comunitatii. Probabil acesta este motivul pentru care deja si-a luat in serios munca de sofer al dlui manager Munteanu. Daca presteaza activitati in folosul Spitalui Judetean, cu masina proprie, s-ar putea sa ne trezim ca deconteaza combustibil din bugetul Spitalului in baza unui contract de prestari servicii. Contract atribuit in conditiile Legii 98/2016(legea achizitiilor publice). Asa sa fie oare, sau presteaza gratuit dl Greaca Laurentiu, cu speranta ca va fi „ajutat ” cu un locusor caldut de munca si bine remunerat? Numai dl manager Munteanu ar putea lumina cazul de fata. Sau il „recompenseaza” din veniturile personale pe cel care il transporta de ici colo? Asta ar inseamna pentru Greaca Laurentiu, venituri si activitate de taximetrie ilicite. Alta belea penala. Daca se milostiveste dl Munteanu sa ne explice patologia cazului de fata, adresam multumiri anticipate.

  6. Alin Moldovan 11 septembrie, 2019 at 10:57 Răspunde

    Greacă e judecat pentru mita, e spagar.Cum la SJU Piatra Neamț si CJNeamt șpagă e obiectul de activitate, cum sa-l l rateze Sosetel si directoru Munteanu tocmai pe specialistul de performanță în spargi, Greaca.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.