Panică mare la CJ! S-a măsurat „covorul lui Grindeanu” 

9
92

Chiar cu o zi înainte ca salariații să intre în minivacanța de 1 iunie, auditorii Camerei de Conturi Neamț, aflați în control la Consiliul Județean Neamț, au măsurat cu ruleta mocheta roșie, cumpărată cu ocazia vizitei premierului Grindeanu la Piatra Neamț. Este vorba de cei 100 de metri pătrați de mochetă „Flotex Calgary Red” pentru care Consiliul Județean Neamț a plătit 190 lei/mp. Lăsând la o parte faptul că prețul de achiziție a fost mai mare cu vreo 50 de lei față de prețul la care dealerii vând acest produs, reamintim că mocheta „Calgary” este una de lux, iar în România, din verificările pe care le-am făcut, se vinde numai pe comandă. Explicația este simplă: produsul este scump, cererea e mică și nimeni nu dorește să aibă marfă pe stoc. Mai mult, producătorul olandez al mochetei dorește ca plata produsului să se facă într-un timp foarte scurt. Mocheta, așa cum relatam cu o altă ocazie, a fost achiziționată de la o florărie din Piatra Neamț pe bază de cerere de ofertă. Cu alte cuvinte, reprezentantul CJ-ului, evident, unul cu gusturi fine, a căutat musai mochetă „Calgary Red” pe care nu a găsit-o decât la florăria din Piatra Neamț, în condițiile în care noi am identificat doar câteva magazine în țară care vând acest produs și numai pe bază de comandă. Asta înseamnă că după ce dai comanda, mai aștepți câteva zile să-ți vină și mocheta. Așa stând lucrurile, nu ar fi rău ca auditorii să verifice și autenticitatea mochetei, nu numai suprafața ei, pentru a vedea dacă într-adevăr mocheta este „Calgary”, iar cei 100 mp de pe factură corespund în realitate.

Se dau de ceasul morții să facă rost de documente

Actualul control al Camerei de Conturi Neamț nu a fost unul lipsit de surprize. Așa cum atacul.ro a relatat, prima echipă a fost refuzată de conducerea CJ-ului pe motiv că unul dintre auditori ar fi făcut o verificare în urmă cu câțiva ani la aceeași instituție, iar raportul ar fi fost anulat de către instanță. Culmea este că în noua echipă trimisă la Consiliul Județean Neamț se afla și o salariată a Camerei de Conturi a cărui soț prestează, prin firma pe care o deține, lucrări pe bani publici.

Conducerea Curții de Conturi a României, căreia i-am adus la cunoștință această situație, a dispus retragerea persoanei respective din echipă și, totodată, dublarea numărului de auditori, de la doi la patru. De asemenea, din informațiile pe care le deținem, rezultă că și perioada controlului a fost extinsă de la o lună la două luni, semn că auditorii au treabă multă la Consiliul Județean Neamț. Să mai spunem că la începutul acestei săptămâni au fost verificate și facturile Vodafone achitate din banii Consiliului Județean Neamț. A fost analizată inclusiv factura în valoare de peste 20.000 de lei, care a venit pe un număr al unei persoane ce se afla prin China (nu în interes de serviciu), atunci când a efectuat aceste convorbiri costisitoare.

În atenția conducerii Camerei de Conturi Neamț, dar și a altor instituții abilitate, ar trebui să se afle și strânsa legătură a unui personaj care oferă „consultanță” unei doamne din Consiliul Județean care a fost implicată puternic în jaful de la Târgul de Crăciun. Din informațiile pe care le deținem un domn/doamnă de la Camera de Conturi Neamț i-a spus unei persoane din Consiliul Județean Neamț să facă rost de mai multe cereri de ofertă, dosarele fiind incomplete, pentru a le depune la dosarele de achiziții în care a fost implicată prin interpuși. Ceea ce nu știu și nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă cei doi este că nu numărul de oferte contează, pentru că șmecheria poate fi ușor devoalată, ci prețul de achiziție. Poți să ai o mie de oferte de pe la prieteni și rude dacă prețul de achiziție a produsului a fost mai mare de 5 ori decât cel de pe piață. Cum supraevaluările au fost și de 500-600% este cam greu să dregi busuiocul prin introducerea unor cereri de ofertă aduse de pe la diverse firme, numai ca să dea bine la dosar. Așadar, tare suntem curioși să vedem cum o să iasă acest control al Camerei de Conturi Neamț efectuat la Consiliul Județean. De asemenea, ne este greu să credem că cineva poate să stabilească că lucrurile au fost în regulă, când ai făcut, la prețuri astronomice, promovări, achiziții de mochete, perdele, căsuțe, colantări, clipuri de promovare, publicități, demontări de căsuțe, etc.

Daniel MURARU

Citeste si:

Luxosul covor roșu pe care a călcat Grindeanu, cumpărat de la o florărie

Patronul care a vândut CJ-ului mochetă cu 190 lei/mp: „N-o să găsiți covoare în florării. Mostrele cu mochete le țin la mine”

Jecmăneală fără limite la Consiliul Județean Neamț. Supraevaluări la achiziții și de 600%

Unic în România! Curtea de Conturi, umilită la Consiliul Județean Neamț

Josnic! Cine controlează Consiliul Județean?

Lovitură la CJ! Atacul.ro le-a stricat socotelile

Cătălin Botezatu și prietenele sale, bani buni de la bugetul județului Neamț

Minune! Poliția Neamț anchetează „șmecheriile” de la Târgul de Crăciun

La Târgul de Crăciun, jaf ca-n codru! Autoritățile și opoziția tac 

Cât a costat cântarea la Târgul de Crăciun? Smiley-9500 euro; Gheorghe Zamfir și Bere Gratis-13.000 euro

SURPRIZA DIN AFACEREA „ȘANDRAMAUA” PENTRU TÂRGUL DE CRĂCIUN: VIOREL CREȚU – NORD ARIN

Jecmăneală fără limite la o instituție a Consiliului Județean Neamț

CJ NEAMȚ, SAT FĂRĂ STĂPÂN? AMICUL CONSILIEREI BULAI, BANI BUNI ȘI DIN COLANTARE

CUM SE “SIFONEAZĂ” BANI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? AMICUL CONSILIEREI LUI ARSENE, CONTRACTE GENEROASE

CUM SE “SIFONEAZĂ” BANI LA CONSILIUL JUDEȚEAN? AMICUL CONSILIEREI LUI ARSENE, CONTRACTE GENEROASE

REVOLTĂTOR! CUM A CHELTUIT CONSILIUL JUDEȚEAN 100.000 DE EURO? ȘANDRAMALE LA PREȚ DE LUX

Consiliul Județean plătește bani grei pentru articole, felicitări și comunicate

Ode pe bani publici pentru stăpânul județului. Ghici cine papă cei mai mulți bani de la CJ?

 

 

 

9 comments

 1. Parerea Mea 2 iunie, 2017 at 11:50 Răspunde

  Da pe vremea lui Nea Culita, Dumnezeu sa-L ierte nu prea erai asa vocal, d-le ziarist. A fost asa curata perioada aia?

  Admin.: Cred ca va inselati, domnule/doamna “Parerea mea”! Daca stiti ca nu a fost asa de curata perioada la care faceti referire, aveti la dispozitie sectiunea ” Opinii”. Numai ca veti fi nevoit sa va asumati si identitatea.

 2. Jean Valjean 2 iunie, 2017 at 12:21 Răspunde

  Domnule Muraru, jos palaria pentru profesionalismul de care dati dovada si pentru ceea ce faceti pentru aceasta mizerabila societate! Am incercat sa ma abtin sa scriu acest comentariu, dar cind am vazut cum e “parerea lui”, n-am mai putut! Nu va lasati intimidat de acesti, hai ca ma cenzurez eu, pentru ca nu vor altceva decat sa va faca sa taceti. Ei sunt multi si bineplatiti din banul public ca sa va denigreze! Sper ca bomba lui Mihnea “tic tac” sa explodeze curand. Si de abia atunci va avea si “parerea lui” raspunsul la intrebare.

 3. mihnea 2 iunie, 2017 at 12:49 Răspunde

  In ciuda gravitatii subiectului, m-ati facut sa zambesc. Eu, personal, nu am nicio bomba. Dar am inteles substanta. Bomba o reprezinta faptele lor. Nu putine si nu legale. Iar daca noi aflam despre fapte extrem de grave vizand sifonarea banului public, cele care razbat in spatiul public reprezentand o mica parte din totalul acestora, fiti convinsi ca cei care au ca sarcina de serviciu prinderea celor care fura din banul public stiu mult mai mult decat ne inchipuim noi!!! In plus, intuitia imi spune ca momentul scadentei se apropie, bazandu-ma (si) pe tupeul de care dau dovada, dar si nivelul fara precedent al comisioanelor. Practic, reprezinta o bataie de joc nu doar la adresa noastra ci si la adresa celor care trebuie sa apere banul public. Mult a fost, putin mai e, spune o vorba! Asa ca, tic-tac!

 4. cititor40 2 iunie, 2017 at 13:31 Răspunde

  Reamintesc d-lui pres.Arsenie ca, 05.08.17 este termenul limita, privind circulatia pe DJ 155F,axial!
  Directia investitii a cj,are gata proiectul,sau o lalaie ca de obicei ?Delegatia celor din Durau,care a fost in audienta la domnia sa,se lauda ca PSD-UL a rezolvat problema, si pe 05.06.17 incep lucrarile.

 5. valisor 2 iunie, 2017 at 16:21 Răspunde

  Părerea mea e că părerea lui @Părerea Mea e bună să te ștergi la cur cu ea, că e din creier de brusture, iar chestiunile care nu au nici O legătură cu articolul, ar trebui nici măcar să nu apară, că apariția lor e doar spre scârba și pierderea de timp a cititorilor de bună credință. Nu știu cum consideră atacul.ro, dar asta e părerea mea despre aia; despre aslantă,
  dacă auditul ar fi pe bune, cercetarea ar fi structurală și interinstituțional, căci se vede din orice unghi, și din F-uri și din MIG-uri, că jecmăneala urmează un plan mafiot peste tot bugetul, incluzând orice încă nu s-a supt din buzunarele noastre. E clar că orice neregulă evidentă, penală, dovedită, se va raporta într-o formă care să proiecteze, necesarele măsuri legale urgente, în balada negustorului contestatar cinstit, bișnițar care are drept de veto împotriva Codului Penal. După ani de zile de “negocieri”, care nu vor tulbura nicicum “activitatea Administrației”, despre toate “mochetele” va rezulta că boul, care a măsurat… a citit de pe ruletă țoli decât centimetri, că oricum nu se putea măsura just, că cam intrase la apă de umiditatea atmosferică, de emoție, de stresul produs de un control jignitor, că mai gustaseră și moliile o felie… și, prin dezlânare, cam gata. Ei vor trăi așa, fericiți, până vor îmbătrâni, vor muri și vor fi uitați, că nu e nimic istoric de memorat în viața degeaba. De asemenea, noi vom muri, nu neapărat bătrâni, apoi ne vom da uitării, că nici pasivitatea autoagresivă nu e de pomenit.
  Ce mama n-ai’băi, măi frați români! chiar au reușit tâlharii să mânărească în adâncimea sufletului nostru, până la a ne induce un așa hal de discromatism, de nu mai deosebim sentimentele tradițional-patriotice, din spiritul românesc, de prostia oarbei bășcălii și de nebunia autodenigrării, fără forme reale, fără fond rațional?! Încercați un ritual fix de-al deaicilor din Deaicia strămoșească de zicem noi România, pe care eu îl garantez miraculos! Nu cu un gând anume, ba chiar așa, pur și simplu, fără nicio chemare, orice român, retras în cămăruța lui la vreme de seară, să țină în mână o ghioagă (românca, un făcăleț), fără să se gândească la nimic; mai departe e genetica – vă jur că are în ea ceva nebănuit, ceva nebănuibil! (N.B.) Român e și țiganul, român e și ungurul, ba încă și rusul și tătarul,… de-atâta doar că niciunul nu-și amintește încă. Sunt convins că și ceasul ăsta face tic-tac și stă numa-numa să dea deșteptarea.

 6. mihnea 2 iunie, 2017 at 22:28 Răspunde

  Ma intreb daca se vor interesa, macar, de salariile exorbitante (in raport cu alti bugetari) care se platesc acum de CJ. Ca multe altele, cred ca toate aceste masuri populiste se vor intoarce impotriva lor ca un bumerang. Veti vedea! Cei de la centru planuiesc sa arunce in teritoriu decizia nivelului salariilor din administratie, dar si raspunderea. Mai exact, daca o primarie isi permite sa-si plateasca fiecare angajat cu 1000€ o va face fara probleme. Daca nu va avea bani suficienti pt asemenea salarii vor taia de la alte capitole bugetare (investitii, de exemplu) sau daca nu au nici acolo bani nu vor da. Asa ca prost intitulata lege a salarizarii unice este de fapt o marota folosita de baronii locali pt a-si subjuga functionarii. Nu va puteti inchipui cat de bolnavi sunt indivizii astia si ce pun la cale. Nu va faceti iluzii ca vor taia banii de la investitii pt ca acolo se gasesc si comisioanele lor grase. Ati vazut cum gandesc in grupurile secrete din aplicatiile online? E Romania lor?! Ati vazut cum Arsene o urmarea pe Corina Cretu -comisar europena- ca da like-uri unor persoane neagreate si o paraste la Dragnea? Daca madam Cretu ar fi venit la Neamt ar fi iesit in toate mediile online sa ne spuna cum toti marii demnitari stau la rand sa primeasca acceptul lui Arsene pt a veni la Neamt. Astia sunt, se toarna si se sfasie intre ei. Tic-tac!

 7. mihnea 2 iunie, 2017 at 22:51 Răspunde

  Uite ca mai sunt jurnalisti de buna credinta, carora nu le e frica de maestrii neregulilor. Ionut Corfu a sesizat o incercare disperata a autorilor neregulilor (sa nu le spunem hotii, inca) savarsite de organizatorii Craciunului la Neamt de a acoperi/justifica cheltuielile exorbitante. La 4 luni de la eveniment au postat sute de fotografii si filmulete sponsorizate pe site-ul evenimentului. Astia ori sunt prosti, ori sunt prosti. Puteau gasi o alta justificare, antedatand-o. Poate vreo cercetare sociologica masluita in hartii care sa fie foarte scumpa dar sa releve ca 25% dintre romani isi doresc sa isi petreaca sarbatorile de Craciun la Neamt, de exemplu. Spre deosebire de ei, eu chiar mi-as dori ca acest lucru sa fie real.

  http://tvmneamt.ro/neregulile-craciunului-la-neamt-lasa-urme-adanci-ciudat-mii-de-poze-aparute-dupa-4-luni-de-zile/

  Felicitari ambilor jurnalisti! Haideti, se poate. Tic-tac!

 8. Jean Valjean 4 iunie, 2017 at 07:09 Răspunde

  Ma bucur ca, din cate se pare, domnul Muraru nu e singur impotriva tuturor japcarilor de bani publici! Sper ca acest Ionut Corfu sa isi tina calea, spun sper pentru ca in targ lumea vorbeste despre altceva. Fara suparare!
  Si, da, Mihnea, sunt prosti si disperati! Asta cred eu! Oamenii destepti nu fac ceea ce.au facut ei!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.