Vicele ”justițiar” Asaftei, victima forțelor ”oculte”
Lui Ion Asaftei, vicepreședintele Consiliului Județean Neamț, îi sare muștarul atunci când cineva amintește de datoriile pe care le are la bugetul de stat, respectiv vreo 200.000 de euro. O adevărată teorie a conspirației începe să-i inunde creierul și tună în stânga și-n dreapta, susținut de postacii plătiți cu bani publici, că e victima nu știu cărui cerc de interese care i-ar vrea răul pe motiv că el a ajuns într-o poziție atât de importantă. Concret, vicelui Asaftei (ALDE) nu i-a picat deloc bine articolul „ANAF îl lasă pe vicele CJ Neamț fără moștenire”, publicat în atacul.ro, în data de 22 mai și a reacționat personal, de această dată. Pentru că în vara anului trecut, când o publicație nemțeană a scris de datoriile pe care le are la bugetul de stat, reacția a venit din altă parte. Atunci a luat frâiele în mâini Ionel Arsene care, într-o conferință de presă, a cerut jurnaliștilor să înceteze cu șantajul. Fără a oferi alte detalii, a fost mai mult decât clar la cine s-a referit Arsene. După acest episod, stupoare: nimeni nu a făcut niciun comentariu, nici jurnaliștii nu au luat poziție, deși au fost băgați toți în „oala șantajiștilor”, dar nici Arsene nu a spus clar cine șantajează. Episodul a fost uitat repede, inclusiv de mine, însă recenta poziție a vicelului Asaftei mi l-a readus în memorie. Așadar, într-o conferință de presă, care a avut loc ieri, Asaftei a acuzat, fără a nominaliza, că atacul.ro, susținut de forțe oculte, ar „reîncălzi o ciorbă”, referindu-se la articolul privind datoriile pe care domnia sa le are, pe persoană fizică, la bugetul de stat. Reținute de unii și de alții, declarațiile lui Asaftei au fost preluate și redate ca atare în diverse publicații locale. Că unii, care și-au permis să emită diverse opinii personale, fără a și le asuma, semnând cu inițiale, este o altă poveste, însă anumite aspecte merită menționate.
1. Deși Asaftei afirmă că povestea datoriilor sale reprezintă o „ciorbă reîncălzită”, îi reamintim, dacă nu a citit cu atenție articolul din atacul.ro, că ANAF îi scoate la licitație un teren pe care l-a moștenit, iar licitația va avea loc peste două săptămâni. Așadar, datoriile pe care le are la ANAF nu sunt „reîncălzite” și nici inventate de conspiraționiști, ci sunt reale, actuale, confirmate de instituțiile statului.
2. Asaftei nu spune de unde provin aceste datorii, informațiile pe care le avem și pe care urmează să le verificăm, arătând că este vorba de o sentință definitivă în dosarul de faliment al unei firme în care lui, în calitate de administrator, i s-a atras răspunderea personală.
3. Legătura pe care încearcă să o facă vicele CJ Neamț că, vezi Doamne, datoriile sale sunt amintite pe motiv că ar fi luat atitudine împotriva fărădelegilor pe care le-ar fi descoperit la Troleibuzul, Apa Serv (ambele societăți subordonate Consiliului Județean Neamț) și Parcul Național (subordonat CJ-ului), nu reprezintă decât o slabă încercare de a bagateliza subiectul și de arăta cu degetul spre alții.
4. Îi spunem domnului vicepreședinte așa:
a) Omisiunea de a sesiza autoritățile cu privire la comiterea unei infracțiuni constituie faptă penală. Mai exact, Noul Cod Penal prevede, la art. 267 următoarele: „funcţionarul public care, luând cunoştinţă de săvârşirea unei fapte prevăzute de legea penală în legătură cu serviciul în cadrul căruia îşi îndeplineşte sarcinile, omite sesizarea de îndată a organelor de urmărire penală se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă”.
Cu alte cuvinte, ar fi indicat ca vicele Asaftei, dacă deține informații cu privire la comiterea unor fapte penale la Troleibuzul, Apa Serv și Parcul Național, să le aducă la cunoștința organelor de cercetare penala, dacă nu a făcut acest lucru până în prezent. În completare, noi îi spunem doar atât: societățile Troleibuzul SA și Apa Serv SA, ambele subordonate CJ-ului, au fost vaci bune de muls pentru toți cei care s-au perindat la putere în ultimii ani în județul Neamț. Peste tot, banul public a fost jefuit ca în codru, fenomen acceptat de mai marii zilei. Ia vedeți la Troleibuzul cine a vândut un server, acum câțiva ani, cu peste 100 de milioane de lei vechi și cine administrează site-ul acestei societăți în schimbul a aproximativ 1.000 lei/lună. Mai vedeți cine asigură mentenanța pe IT la Consiliul Județean Neamț, cu vreo 120.000 de lei/an, în condițiile în care „Județul” are specialiști în acest domeniu. Nu este oare vorba de cineva care vă ridică osanale, domnule Asaftei?
La Apa Serv, lucrurile sunt și mai complicate și credem că Ion Asaftei nu este străin de acțiunile pe care consilierul județean Adrian Bourceanu le-a făcut împotriva unor persoane din fosta conducere a companiei pentru a da satisfactie camarilei PSD-ALDE-PMP. Sau, ce ar putea spune Asaftei de ceea ce se întâmplă acum la Apa Serv, unde lucrurile nu sunt deloc în regulă, în sensul că juriștii au fost dați afară, iar în locul lor a fost angajat, pe bani grei, un avocat. Care avocat, atenție, apără compania în procese pe care doi domni, ce coordonează Apa Serv în acest moment, le are cu firma CJ-ului. Ca să înțeleagă toți vom spune clar ce se întâmplă: Movilă și Păcală se judecă cu Apa Serv dinainte de a ajunge la butoanele companiei. După ce Dughir a fost suspendat, iar conducerea a ajuns în mâna oamenilor PSD, juriștii au zburat, iar avocatul angajat de Apaserv apără compania în procesul cu cei doi. Te doare mintea, nu alta! Dar astea sunt aspecte neimportante pentru vicele Asaftei. Și ca să nu creadă cineva că luăm apărarea lui Dughir, trebuie spus că multe lucruri necurate s-au petrecut și în perioada în care acesta a fost director. De exemplu, așteptăm în continuare ca Dughir, suspendatul, să ne spună ce presiuni s-au făcut asupra lui pentru a angaja persoane aproapiate PSD-ului și nu numai. Mai amintea vicele Asaftei că ar fi deranjat mafia lemnului care „lucrează” în Parcul Național Ceahlău. Îi transmitem că subiectul se află și în atenția noastră, numai că noi vom spune clar cine își bate joc de Parcul Național Ceahlău. Până când vom dezvălui toate ilegalitățile, îi dăm o temă vicelui Asaftei: Ia vedeți, domnule Asaftei, ce firmă și cu ce costuri a schimbat acoperișul Centrului de Informare Turistică Izvorul Muntelui. Da, este vorba de acel centru, făcut în bătaie de joc cu maxima implicare a unui fost vice `portocaliu`. Până când vom veni cu mai multe amănunte, îi spunem vicelui Asaftei că firma care a schimbat acoperișul este din Galați și are ca obiect principal de activitate „comerțul cu amănuntul”. Apropo de grija față de banul public.
5. Domnul vice mai are un of, și anume că ANAF-ul bagă penalități mari datornicilor. Aici îi putem răspunde astfel: la putere se află PSD+ALDE, partid din care și dânsul face parte, așa că ar putea solicita inițierea unui proiect de lege care să dea satisfacție datornicilor la buget. Ar putea recurge la ajutorul specialistului Chițoiu, cel care a candidat pe listele ALDE la Neamț pentru un loc în Camera Deputaților, fără succes însă. Normal că este supărat omul, din moment ce PSD-ul îți promite susținere ca să ajungi parlamentar, iar susținerea nu s-a văzut la numărarea voturilor.
6. În ceea ce privește Axialul, drumul care face legătura între Izvorul Muntelui și Stațiunea Durău, despre care ne spunea vicele Asaftei că va fi reparat, îi reamintim acestuia că ne afăm în data de 2 iunie și nu am auzit să fi început lucrările. A, ba da, s-a făcut studiul DALI! Știți cine l-a făcut? Vă spunem noi: același comerciant din Galați.
Daniel MURARU
Cititi si:
⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.
Ups! Tovarasul Asaftei a pierdut din nou ocazia sa taca. Ma bucur ca nu reuseste sa va inchida gura, cum se pare ca a reusit sa o faca in alte cazuri pentru pretul corect, inclusiv cand a fost episodul cu urletele sefului CJ care i-a luat apararea dandu-se un fin cunoscator al tehnicilor santajului. Altfel, e doar un tip anonim, inchipuit combinator, care spera sa faca niste banuti din pozitia pe care o ocupa pt scurt timp dupa ce a calcat pe cadavre. E stiut faptul ca presedintele CJ il foloseste doar pt nevoile proprii, dandu-i impresia ca e valoros. Adevarata ciorba reincalzita este el, in politica, in administratie si in viata publica. Exista oameni de o suta de ori mai valorosi decat aceasta epava.
„o publicaţie nemţeană a scris de datoriile pe care le are la bugetul de stat”
Asta e publicatia, ce e asa complicat?
http://mesagerulneamt.ro/2016/08/vicepresedinte-de-judet-dator-cu-8-miliarde-de-lei-vechi-la-stat/
120.000 de lei mentenanta IT pe un an? Nu pot crede asa ceva, poate ati pus vreun 0 in plus…
Cum e vorba de mentenanta doar, fara materiale si cum un laptop i3 (adica cu caracteristici mult peste a majoritatii calculatoarelor utilizate de salariatii institutiei) costa la Altex sau la Carrefour si sub 1.200 de lei, rezulta ca s-ar putea cumpara cu acesti bani, numai intr-un an, cel putin 100 de astfel de laptopuri. Ba chiar mai mult, ca la asa cantitatea se obtine un discount serios. In Consiliul Judetean sunt vreo 150-160 de salariati, decin intr-un an si jumatate, cu banii din acest contract dubios ar fi acoperite consturile pentru schimbarea calculatoarelor (laptopurilor) pentru toti salariatii.
La calculatoare si laptopuri se da garantie de doi ani, deci daca ar aparea probleme in acest interval, ar fi reparate sau inlocuite gratis, institutia nu ar mai plati nici un ban!
Nu e mai logic ca, folosind bani mai putini decat contractul de mentenanta pe doi ani sa cumperi laptopuri noi-noute, performante, cu licentele incluse in pretul de achizitie?
Nefiind vorba de niciun proiect nou implementat pe partea de IT si cum Consiliul Judetean are IT-isti angajati (exista un Birou IT chiar), rezulta ca acest contract (120.000 de lei!!!!!) de care spuneti nu este decat un mare jaf al banului public! Probabil ca furnizorul acestor servicii platite regeste este fie vreun lipitor de afis cu taticul bine infipt in partid, sau vreun sponsor de campanie, sau vreun realizator de ode si omagii.
Dar parandaratul, parabdaratul cat o fi?
Achizitia pe SEAP o fi fost realizata tot cu dedicatie, ca si la casute?
Rusine! Hotii astia au depasit orice limita! DNA-ule, se aude? Tic-tac!…
Admin.: Suma exacta este de 128.400 lei/ an fara TVA, pentru „Servicii de mentenanta „Sistem informatic integrat”
Uitati-va la preturile din linkurile de mai jos, la scule mult peste cele pe care lucreaza acum salariatii din Consiliul Judetean:
% https://altex.ro/sistem-it-myria-manager-v43-intelr-pentiumr-g4400-3-3ghz-4gb-1tb-intel-hd-graphics-510-ubuntu
ziceam de i3 – aici computer – https://altex.ro/sistem-it-myria-live-v42-intelr-coretm-i3-6098p-3-6ghz-4gb-1tb-intelr-hd-graphics-510-linux
i3 laptop „racheta” https://altex.ro/laptop-lenovo-v110-15isk-intelr-coretm-i3-6006u-2-0ghz-15-6-4gb-500gb-intelr-hd-graphics-520-free-dos
Cand vezi asemenea specimene ca Arsene si Asaftei, zau, iti vine sa vomiti si matele din tine
Aceast specimen a ajuns vice la cj prin manipulare, minciuna, santaj, tradare si este dovada vie ca vechii securisti inca lucreaza si vor lucra cat vor mai trai. Nu cumva Chitoiu era seful Anaf pe toata tara cand asaftei facea datorii la stat de sute de mii de euro? Si pentru a se achita de datorie i-a facut lui Chitoi loc sa candideze la parlamentare, dar ups… n-a fost sa fie. A plecat cum a venit, iar datoria nu s-a sters… asa ca tov asaftei e tot dator… la cati a tepuit, unul in plus mai conteaza?