Afacerea „Bordura”. Publiserv a pierdut prima bătălie în instanță

1
3020

Tribunalul Neamț a dat câștig de cauză firmei care a montat bordurile pe strada Bistriței (varianta ocolitoare a orașului Piatra-Neamț), între Forum Mall și giratoriul spre orașul Bicaz) și a obligat societatea Publiserv să-i achite 131.847 de lei, plus 13.471 de lei cu titlu cheltuieli de judecată. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel de juriștii firmei societății Consiliului Local Piatra-Neamț, în 30 de zile de la comunicare.

„Admite acțiunea precizată. Obligă pe pârâtă să achite reclamantei suma de 131847,82 lei (inclusiv TVA) reprezentând contravaloare lucrări, precum și suma de 13471,96 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, se arată în decizia Tribunalului Neamț.

Societatea Empyrus Misioni SRL (fostă A C Exact Office Consult SRL) a dat în judecată firma Publiserv, în aprilie 2022, care a decis să blocheze plățile pentru lucrările efectuate pe varianta orașului, invocând calitatea lucrărilor. Membrii comisiei de recepție au refuzat în două rânduri să semneze procesul verbal de recepție, motiv pentru care firma care a executat lucrarea nu și-a primit toți banii. La acea dată, societatea A C Exact Office Consult SRL era controlată de Ionuț Marius Afemei (asociat majoritar cu 60% din părțile sociale și administrator), partener de afaceri al lui Mihai Archip, fost prefect de Neamț.

Inițial, membrii comisiei de recepție, al cărei președinte a fost Marius Ghineț, cel care a semnat contractul cu firma lui Afemei, au solicitat executantului lucrării remedierea unor probleme. Când au revenit pe teren pentru verificări, membrii comisiei au fost la fel de nemulțumiți și au decis să nu semneze procesul verbal de recepție. Prin urmare, cei de la AC Exact Office Consult SRL au dat în judecată firma Publiserv.

Contractul a făcut și obiectul unei anchete a Poliției Neamț, care a demarat o serie de verificări pentru a clarifica mai multe aspecte neclare din acest contract. Este foarte posibil ca lucrarea penală, înregistrată în vara anului 2021, să fi fost clasată. Cert este că, în acest moment, nimeni nu a fost trimis în judecată în acest dosar.

Așa cum atacul.ro a arătat la vremea respectivă, prețul plătit de Publiserv SA celor de la AC Exact Office Consult SRL este mare comparativ cu alte lucrări similare. Mai mult, societatea lui Afemei a subcontractat lucrările altor firme. Redactorii noștri au găsit pe teren muncitori care montau borduri și nu știau la ce firmă lucrează.

Marius Ghineț, director general adjunct al societății, declara pentru atacul.ro, la acea vreme, că Publiserv nu avea mâna de lucru pentru a schimba bordurile, motiv pentru care a apelat la varianta subcontractării acestor lucrări de montare a bordurilor.

În acest sens, a fost postat un anunț pe sistemul electronic de achiziții publice (pentru contractarea lucrărilor de montare a 2.200 metri de borduri). Anunțul a fost publicat în data de 19 august, la ora 10.23, iar la ora 13.05, adică foarte repede, contractul era atribuit firmei A C Exact Office Consult SRL. Valoarea contractului încheiat a fost de 193.600 de lei, fără TVA, adică 230.384 lei, TVA inclusă.

Firma Publiserv a executat lucrările la comanda Primăriei Piatra-Neamț, fondurile folosite fiind de la bugetul local.

Daniel MURARU

Citește și:

Afacerea „Bordura”. Prețuri umflate pentru montajul bordurilor de pe ocolitoarea de la Piatra-Neamț. Contractul, câștigat de un apropiat al ex-prefectului Archip

Afacerea „Bordura Publiserv”, investigată de Poliție. Plata a fost blocată din cauza calității lucrărilor

Fostul prefect Archip și fosta soție a comisarului Bibirig, încrengături cu firme și mult balast

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Vraja marii 24 ianuarie, 2023 at 11:29 Răspunde

    Totul este frumos și foarte frumos! Tanchistul a contestat licitația la un tronson de autostradă câștigat de către Umbrarescu pe motiv că acesta nu are capacitate tehnico – economică să execute lucrările. Umbrarescu are fix 5000 de utilaje cu care va face praf orice fel de concurenta inclusiv pe Tanchist și firma lui. Ăștia credeau că faci autostrăzi cu experiență căpătată prin municipiul Piatra Neamț cu aiurelile numite pompos CULOARE DE MOBILITATE URBANA, născute din niste minți fara de minte. Așa și în cazul cu Publiserv care acum plătește banul la firmele de ograda de cocina a mahărilor galbeni din județ. Acum Publiserv se va vedea de unde va scoate banul sa umple niste guri flamande că oricum in instanță sigur nu a fost reprezentata cum trebuie. Foarte frumos!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.