Un fotbalist de națională vrea să construiască un cartier de vile la Piatra-Neamț. Terenul, cumpărat de la tovarășii lui Pinalti

1
11557

Unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști ai momentului, Alexandru Iulian Maxim, în prezent, jucător la formația turcă Gazientep, intenționează să construiască un cartier de vile în orașul său de baștină – Piatra-Neamț. Maxim nu este singur prins în acest proiect, în afacere fiind implicate încă trei persoane – Alberto Cobrea (fost portar la Dinamo, FC Botoșani, FC U Craiova etc), Maria Cobrea și Elena Tănasă. Maxim a cumpărat terenul în februarie 2022, actele fiind întocmite la un notar din orașul Roznov.

Cei patru au anunțat Primăria Piatra-Neamț și publicul cu privire la intenția de elaborare a PUZ (n.r. Plan Urbanistic Zonal) și RLU (n.r. Regulament Local de Urbanism) pentru lotizarea terenului pe care vor construi „locuințele individuale și colective”, plus racordurile la utilități. Terenul, cu o suprafață totală de 30.000 de metri pătrați, se află pe strada Dragoș Vodă, Punct Băcioaia.

Un hectar de teren este în proprietatea Mariei Cobrea și Elenei Tănasă, un altul se află în proprietatea lui Alberto Cobrea, iar un altul aparține lui Iulian Maxim.

Fiecare dintre cele trei suprafețe (alipite) de câte un hectar urmează să fie lotizate, astfel încât pe fiecare parcelă să fie construite câte 12 locuințe (cel mai probabil S+P+E), plus drumuri, trotuare etc.

Informațiile atacul.ro arată că investitorii au cumpărat terenurile de la doi apropiați ai lui Gheorghe Ștefan, zis și Pinalti, fostul primar al orașului Piatra-Neamț.

Maxim ar fi cumpărat terenul (10.000 mp) de la familia Apopii (Mihai Apopii este președintele Camerei de Comerț și Industrie Neamț), iar Alberto Cobrea (10.000 mp), Maria Cobrea și Elena Tănasă (10.000 mp) de la familia Măstăcăneanu.

Relații de prietenie dintre Pinalti, Măstăcăneanu și Apopii sunt de notorietate, cei trei fiind implicați în mai multe afaceri dubioase, în special imobiliare, în perioada cât Ștefan a fost primar la Piatra-Neamț.

Nu este deloc de ignorat faptul că, în urmă cu un mai bine de un an, în anumite cercuri din orașul Piatra-Neamț circula informația că Pinalti, aflat în lipsă de lichidități, ar fi decis să renunțe la „afacerile” pe care le mai avea în oraș și, printre altele, să-și vândă și terenurile de pe Cârlomanu și Băcioaia.

Numai că, oficial, fostul primar nu avea niciun metru pătrat în zonele menționate. Nu a avut el, însă tovarășii lui, Măstăcăneanu și Apopii, din belșug.

În urmă cu câțiva ani, dacă nu o fi vândut între timp, familiile Măstăcăneanu și Apopii dețineau în proprietate mai multe hectare de pământ situate în zona Cârlomanu și Băcioaia, terenuri care (coincidență!!!) aparținuseră orașului Piatra-Neamț.

Măstăcăneanu și Apopii au făcut obiectul unor dosare penale, fiind investigați de procurorii anticorupție.

Măstăcăneanu a fost condamnat, în noiembrie 2020, la 2 ani, 2 luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare pentru fraude cu fonduri europene.

Președinte al Camerei de Comerț și Industrie Neamț, Apopii a fost condamnat și el, în primă instanță, la 3 ani de închisoare cu suspendare ca urmare a unui schimb de terenuri pe care l-a făcut cu Primăria Piatra-Neamț. Dosarul se află acum la Înalta Curte de Casație și Justiție și, cel mai probabil, inculpații (Apopii, Chitic, Zăpor, Bordei, Casapu) vor scăpa de probleme ca urmare a deciziilor CCR și ÎCCJ privind prescripția specială.

Apopii a mai fost artizanul unor afaceri dubioase cu terenuri, unele dintre acestea făcând subiectul unor articole publicate de atacul.ro.

Sursa foto deschidere: Google Maps

D.MURARU

Dosarul „Mafiei schimbului ilegal de terenuri” – mic tratat de corupție și slugărnicie. Cine i-a „îngropat” pe inculpații Chitic, Apopii & Co. la Curtea de Apel Bacău.

Tunul imobiliar de 3,8 milioane de euro, înfăptuit cu ajutorul autorităților. Banii ar fi trebuit să ajungă în bugetul Primăriei Piatra Neamț

Statul, impotent și corupt! Cum au scăpat de plata a 2 milioane de euro Măstăcăneanu și Massone, foști șefi ai FC Ceahlăul

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Lili Marlen 25 ianuarie, 2023 at 20:19 Răspunde

    Cine este acest Alexandru Maxim și ce rudenii are el în IPJ care se pregătesc să devină adjuncți de șefi de inspectorat! Dar rudeniile lui din poliție ce legături au cu Mestecaneanu și Apopei și cu terenurile și cu Misaila et Co. Băiatul ăsta (***) de la Iași deși a fost proptit de stânga în funcție la Iași acum a sărit în barca galbena. Foarte interesant.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.