Afacerea „Bordura Publiserv”, investigată de Poliție. Plata a fost blocată din cauza calității lucrărilor

2
2784

Montarea bordurilor pe strada Bistriței (varianta ocolitoare a orașului, între Shopping City Mall și sensul giratoriu de la ieșirea spre Bicaz) din Piatra-Neamț, efectuată în august 2021 de firma A C Exact Office Consult SRL, în baza unui contract încheiat cu Publiserv SA, despre care publicația atacul.ro a relatat, este una cu probleme serioase.

Atât de serioase încât membrii comisiei de recepție au refuzat de două ori să semneze procesul verbal de recepție, motiv pentru care firma care a executat lucrarea nu și-a primit banii (230.384 lei, fără TVA). Firma A C Exact Office Consult SRL este controlată de Ionuț Marius Afemei (asociat majoritar cu 60% din părțile sociale și administrator), un partener de afaceri de-al lui Mihai Archip, fost prefect de Neamț.

În primă fază, membrii comisiei de recepție, al cărei președinte a fost Marius Ghineț, cel care a semnat contractul cu firma lui Afemei, au solicitat executantului lucrării remedierea unor probleme. Când au revenit pe teren pentru verificări, membrii comisiei au fost la fel de nemulțumiți și au rămas fermi pe poziția de a nu semna procesul verbal de recepție.

Cei de la AC Exact Office Consult SRL au dat în judecată firma Publiserv, sperând să-și recupereze banii pe această cale. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru data de 18 mai.

Procesul verbal de recepție nu a fost semnat, întrucât lucrarea efectuată nu corespundea caietului de sarcini, aspect menționat în procesul verbal semnat de cei care au verificat pe teren modul în care a fost executată lucrarea.

În paralel cu procesul înregistrat pe rolul Tribunalului Neamț, Poliția Neamț a demarat o serie de verificări pentru a clarifica mai multe aspecte neclare din acest contract.

În primul rând, prețul plătit de Publiserv SA celor de la AC Exact Office Consult SRL este mare comparativ cu alte lucrări similare.

În al doilea rând, societatea lui Afemei a subcontractat lucrările altor firme. Atacul.ro a găsit pe teren muncitori (foto) care montau borduri și nu știau la ce firmă lucrează.

Au subcontractat, pentru că nu aveau mână de lucru

În vara anului trecut, Publiserv SA, firmă a Consiliului Local Piatra-Neamț, a demarat lucrările de asfaltare a unei porțiuni de pe centura orașului, la ieșirea din Piatra-Neamț spre orașul Bicaz. Muncitorii de la Publiserv s-au ocupat efectiv de asfaltare, iar cei ai firmei lui Afemei de montajul bordurilor.

Marius Ghineț, director general adjunct al societății, declara pentru atacul.ro, la acea vreme, că Publiserv nu avea mâna de lucru pentru a schimba bordurile, motiv pentru care a apelat la varianta subcontractării acestor lucrări de montare a bordurilor.

În acest sens, a fost postat un anunț pe sistemul electronic de achiziții publice în vederea contractării lucrărilor de montare a 2.200 metri de borduri. Anunțul a fost publicat în data de 19 august, la ora 10.23, iar la ora 13.05, adică foarte repede, contractul era atribuit firmei nemțene A C Exact Office Consult SRL. Valoarea contractului încheiat a fost de 193.600 de lei, fără TVA, adică 230.384 lei, TVA inclusă. Publiserv  SA a executat lucrările la comanda Primăriei Piatra-Neamț, fondurile folosite fiind de la bugetul local.

Daniel MURARU

Citește și:

Afacerea „Bordura”. Prețuri umflate pentru montajul bordurilor de pe ocolitoarea de la Piatra-Neamț. Contractul, câștigat de un apropiat al ex-prefectului Archip

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

2 comments

  1. costel 12 aprilie, 2022 at 16:21 Răspunde

    Daca investigheaza ca furturile lui (***) din cele doua cariere MARGINENI si BARGAOANI si dau mura in gura unui procoror vai de capul lui este clar !!!! Poate dau ” marfa ” Procurorului General !!!

  2. Dana 13 aprilie, 2022 at 18:18 Răspunde

    Si cand ma gandesc ca zilele trecute, dadusera anunt pentru angajarea unui referent de achizitii… Probabil urmeaza sa „achizitioneze” un ispasitor al prostiilor de pana acum. Aviz amatorilor de chilipiruri bugetare.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.