Când va afla Arsene dacă va fi condamnat sau achitat. Curtea de Apel Brașov a stabilit data pronunțării

7
7756

 

Astăzi, 23 ianuarie, la Curtea de Apel Brașov s-a desfășurat un nou termen în procesul în care se judecă apelul formulat de Ionel Arsene (foto), președintele Consiliului Județean Neamț, împotriva deciziei Tribunalului Bacău care l-a condamnat la 8 ani și 4 luni pentru corupție.

La termenul de azi, magistrații brașoveni l-au invitat pe Ionel Arsene, ședința, care a început la ora 10.30, desfășurându-se pe o perioadă de mai bine de 4 ore. După ce s-au pronunțat asupra cererii de efectuare a unei expertize criminalistice, magistrații brașoveni au stabilit data pronunțării: 1 martie. Atunci va afla Arsene dacă va fi condamnat la închisoare cu executare sau va fi achitat.

La penultimul termen, cel din decembrie, judecătorii i-au audiat pe martorii Vasile Panaite, fost prefect al județului Neamț, și pe Ion Careja, reprezentantul firmei Construcții Hidrotehnice SA Iași. În noiembrie, au fost audiați martorii Iulian Jugan și Gheorghe Ștefan, fostul primar al orașului Piatra-Neamț.

La termenul din 14 octombrie, judecătorii brașoveni l-au audiat pe Adrian Porumboiu, Pinalti solicitând să fie reprogramat pentru audiere la termenul din 11 noiembrie.

Odată reaudiați cei 5 martori (Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile), dar și inculpatul,  procesul intră în ultima etapă, urmând, cel mai probabil, ca instanța să stabilească ce fapte, dintre cele 3 de trafic de influență, vor fi influențate de deciziile CCR-ÎCCJ și vor fi prescrise.

Calculele atacul.ro arată că Arsene va scăpa de acuzațiile pe care i le-a dus Gheorghe Ștefan, însă rămâne cu celelalte două: traficul de influență, cu Construcții Hidrotehncie SA ,și traficul de influență, cu termopanele de la Școala Icușești.

Procesul, așa cum se știe, a fost strămutat de Înalta Curte de Casație și Justiție la cererea inculpatului Arsene, de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.

La cel de-al doilea termen, din 29 septembrie, judecătorii Curții de Apel Brașov s-au pronunțat asupra cererii de sesizare a Curții Supreme și asupra cererii de probațiune, ambele făcute la primul termen de judecată, din 22 septembrie.

Astfel, magistrații au respins cererea formulată de avocații lui Arsene, de sesizare a Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar și alte solicitări făcute la termenul anterior. Instanța brașoveană a fost de acord doar cu reaudierea unor martori.

„Respinge cererea formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, de sesizare a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în vederea pronunţării unei hotărâri prealabile pentru dezlegarea de principiu a problemei de drept. Admite în parte cererea în probaţiune formulată de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi, şi dispune reaudierea următorilor martori: Ştefan Gheorghe, Porumboiu Adrian, Careja Ion, Jugan Iulian şi Panaite Vasile. Respinge celelalte cereri în probaţiune formulate de inculpatul Arsene Ionel, prin apărători aleşi. Dispune citarea martorilor Ştefan Gheorghe şi Porumboiu Adrian, în vederea audierii, pentru termenul din data de 14.10.2022, ora 10.00. Pronunţată azi 29.09.2022 prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului prin mijlocirea grefei”, se arată în decizia Curții de Apel Brașov.

Ionel Arsene a fost condamnat la Tribunalul Bacău, în primă instanță, la 8 ani și 4 luni de închisoare pentru fapte de corupție. A atacat decizia și a cerut strămutarea procesului, iar Înalta Curte de Casație și Justiție a fost de acord. Astfel, procesul a fost strămutat de la Curtea de Apel Bacău la Curtea de Apel Brașov.

Daniel MURARU

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

 1. FLORIN 23 ianuarie, 2023 at 18:53 Răspunde

  Noua modalitate de a scapa coruptii si hotii din Romania:prescriptia
  Justitia mega corupta care se pensioneaza la 40 de ani din cauza ”greutatii spagilor si a salariilor” pe care le iau a gasit modalitatea ”legala”pentru a inchide dosare sub forma asa zisei ”prescriptii”.
  Nefiind nici o lege a raspunderii magistratilor din cauza acestor 2 partide corupte PSD/PNL care au spaguit Justitia maronie cu salarii aberante si pensii halucinante la 40 de ani atunci nimeni nu raspunde pentru nimic.
  Pe catatenii analfabeti din aceasta tara nu ii intereseaza.De ce ne batem capul pentru acesti prosti?Prostii vor plati datoria externa de 155 miliarde euro si tot prostii vor munci pana la 70 de ani pentru a plati militienii,procurorii,securistii si judecatorii,adica cei mai corupti si incompetenti din aceasta tara,care se vor pensiona la 40 de ani si se vor muta in Nisa pe banii sclavilor prosti.

 2. Vasile 23 ianuarie, 2023 at 22:51 Răspunde

  Poate prin decizie corectă a judecătorilor, vom scăpa definitiv de Arsenic-cul vandalizarii investițiilor alocate județului. Acum lozinca lui falsa ,,FAPTE, NU VORBE ! s a fie într-adevăr aplicata.

 3. Dan 24 ianuarie, 2023 at 07:54 Răspunde

  Individul ăsta,Arsene,pare doar că i se cuvine.Sub așa -zisa lui conducere, Neamțul a involuat vizibil și oamenii aduși în pragul disperării. Cercetați domnilor și vă veți convinge!Arsene trebuie să înfunde pușcăria!

 4. R 24 ianuarie, 2023 at 08:38 Răspunde

  Chirt, cart până in martie și de acolo mai departe până se prescriu faptele ,că doar nu degeaba a muncit faimosul ccr. Pentru din ăștia este legea prescripției.

 5. Gica frizeril 27 ianuarie, 2023 at 15:20 Răspunde

  Incultul asta de Arsene a adus spitalul la cea mai jos nivel din istorie. Mergeti in Suceava, Botosani sa vedeți respectul fata de cetățeni. Sta UPU pe jumătate functional din cauza ca nu găsesc un electrician sa traga niste fire, stau toti pe holuri pozitivi, gripa sau covid, tbc si hepatită la un loc. Ce bataie de joc si toata lumea tace…….cum sa functioneze o unitate de urgenta primire pe un hol???????Alo, DSP, CJ……DORMITI????

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.