Săptămâna șpăgilor la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”. Cât mai costă promovarea unui examen

0
3402

„În perioada  6-10 decembrie, la Liceul „Dimitrie Leonida” are loc evaluarea elevilor de la clasele cu frecvență redusă, adică este <<săptămâna cu bani>>. Prezența va fi spre zero, iar notele spre maximum în catalog, pentru toți cei 30-35 de elevi, câți sunt într-o clasă”.

Aceasta este o informație primită recent și confirmată de oameni implicați în procesul de învățământ desfășurat la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra-Neamț. Unitatea de învățământ pietreană a mai fost subiectul unor articole în publicația atacul, scandalul sexual în care a fost implicat un profesor de matematică și încercările unora de a-l trece clasa pe șoferul lui Arsene, șeful Consiliului Județean Neamț, care nu prea dăduse pe la școală, fiind doar două dintre ele.

Sursele noastre indică faptul că despre „fabrica de bani” de la „Leonida” se știu multe lucruri, inclusiv la nivelul autorităților, dar, cum nimeni nu a luat atitudine, situația a rămas aceeași.

Marea problemă sistemului cu frecvență redusă este, susțin sursele noastre, că mulți elevi ajung să termine liceul fără a trece pe la școală, fiind promovați în schimbul unor „atenții”. O notă bună ar costa între 100 și 200 de lei/examen, chiar mai mult pentru cei care lucrează în străinătate.

Nu toți profesorii participă la această fraudă, ci doar pionii din schema ilegală.

În această săptămână, între 6 și 10 decembrie, sunt programate examenele de evaluare la diverse materii, așa cum se poate observa în tabelul de mai jos.

Elevilor de la frecvență redusă li se predă o lună în fiecare semestru, perioadă în care primesc note, iar la final li se încheie mediile.

La aceste clase, spun sursele noastre, promovează toți și rar se întâmplă să abandoneze vreun elev.

„Există un inspector școlar care răspunde de acest liceu și care știe foarte bine ce se întâmplă aici, însă nu face nimic. Știu și directoarele școlii cum stau lucrurile, pentru că ele sunt cele care stabilesc cine predă și cine nu la aceste clase cu frecvență redusă. Este un mecanism foarte bine pus la punct, care funcționează de ani. Inspectorul școlar care răspunde de liceu se schimbă destul de des , în funcție de câți prieteni are în cele trei clase cu frecvență redusă. La aceste clase cu frecvență redusă sunt mulți prieteni ai unor oameni politici, dar și oameni cu pile în inspectorat, care vor deveni politicienii de mâine”, ne-a declarat surse din Inspectoratul Școlar Neamț.

Dacă sunt interesați de acest subiect, polițiștii și șefii inspectoratului școlar au posibilitatea să verifice dacă aceste examene se desfășoară corect. Astăzi, de la ora 15 și până la 19, sunt programate patru examene.

Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, alături de Colegiul Tehnic „Gheorghe Cartianu”, sunt cele două unități de învățământ din Piatra-Neamț unde există clase cu frecvență redusă. 

D.MURARU

Șoferul lui Arsene, declarat repetent. Poliția a intrat pe fir. „Gașca de la „Leonida” este tolerată de inspectorat!”

Cum vrea să treacă șoferul lui Arsene în clasa a XII-a. Grave acuzații de corupție la liceul la care învață

Scandal sexual la un liceu din Piatra-Neamț. Un profesor i-ar fi făcut propuneri indecente unei eleve

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.