Scandal sexual la un liceu din Piatra-Neamț. Un profesor i-ar fi făcut propuneri indecente unei eleve

1
1423

 

La Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, din Piatra-Neamț, este pe cale să izbucnească un mega scandal, după ce o elevă din clasa a XII-a, la seral, s-a plâns conducerii că un profesor i-ar fi vorbit licențios și i-ar fi făcut propuneri indecente.

Povestea s-a desfășurat în două episoade, primul având loc la finele lunii noiembrie și începutul lunii decembrie. Eleva, care are 21 de ani, și profesorul de matematică, al cărui nume nu îl vom face public, au început să discute seara pe internet, în afara orelor de pregătire derulate online. La un moment dat, profesorul ar fi întrecut măsura și, băut fiind, i-ar fi făcut elevei propuneri indecente, cerându-i printre altele să-i trimită poze cu ea dezbrăcată. Fata nu a fost de acord, iar la un moment dat chiar a refuzat să mai participe la orele online, desființându-și toate conturile. Observând lipsa ei, unul dintre profesori a contactat-o pe elevă, întrebând ce s-a întâmplat. Tânăra a spus că vrea să renunțe din cauza profesorului de matematică, pe motiv că acesta i-ar fi vorbit vulgar pe internet. Convinsă să nu abandoneze școala, tânăra a revenit la cursuri, însă problemele nu au încetat să apară. Se pare că, la mijlocul lunii decembrie, profesorul a reluat din nou discuțiile online cu eleva sa, în afara cursurilor, și i-ar fi făcut din nou propuneri indecente.

                                       (Foto: Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț)

Vineri, 15 ianuarie, tânăra a reclamat ce i s-a întâmplat directoarei liceului Ancuța Acuculiței care, la rându-i, a sesizat conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț. În sprijinul său, fata ar fi prezentat mai multe capturi (de pe telefon) ale discuțiilor pe care le-a avut cu profesorul. Se pare că acesta ar fi recunoscut în fața unor colegi comportamentul său, punând totul pe seama faptul că era sub influența băuturilor alcoolice. În plus, profesorul ar fi ripostat, spunând că face ceea ce dorește în afara orelor de curs, în timpul său liber. Acest aspect urmează să fie analizat și de conducerea liceului, dar și de Inspectoratul Școlar Județean Neamț. Directoarea liceului nu a fost de găsit pentru a-și expune punctul de vedere cu privire la acest caz.

Profesorul Mihai Obreja, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a confirmat pentru atacul.ro existența acestei plângeri, precizând că va fi demarată o anchetă  la finele căreia, dacă va fi cazul, vor fi dispuse măsuri.

„Am fost sunat, în cursul zilei de sâmbătă, de doamna director care mi-a adus la cunoștință această situație. Vom verifica și vom stabili ce s-a întâmplat acolo. Dacă este așa, e foarte grav și vom lua măsuri! Nu admitem un astfel de comportament din partea cadrelor didactice! Până în prezent, în județul Neamț nu au existat astfel de situații”, a declarat inspectorul general Obreja.

Eleva a relatat conducerii școlii cele întâmplate, la finele săptămânii trecute, directoarea Ancuța Acuculiței anunțându-l și pe inspectorului general școlar Mihai Obreja.

Daniel MURARU

Citește și:

Cum vrea să treacă șoferul lui Arsene în clasa a XII-a. Grave acuzații de corupție la liceul la care învață

Șoferul lui Arsene, declarat repetent. Poliția a intrat pe fir. „Gașca de la „Leonida” este tolerată de inspectorat!”

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. Dana 18 ianuarie, 2021 at 15:30 Răspunde

    Acest tip de comportament trebuie musai, rasplatit cu salarii babane si sporuri de 30% pentru lectii online in perioada Covid. Daca profesorul cu pricina venea beat la cursuri, poate ar fi fost sanctionat. Dar asa, acasa fiind, nu va putea fi pedepsit pentru consumul de alcool in timpul orelor de predare online. Putine sunt cadrele didactice care au profesat cu adevarat, in perioada de Covid. Dar lefuri au luat toate. Si inca ce lefuri si ce sporuri…. Ca sa nu mai vorbim si de meditatiile din timpul Covid-lui. Prolifica perioada de repaus.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.