Șoferul lui Arsene, declarat repetent. Poliția a intrat pe fir. „Gașca de la „Leonida” este tolerată de inspectorat!”

6
1021

Situația școlară a lui Marian Amătăsoaei, cel care, în viața de zi cu zi, conduce limuzina BMW X6 (NT 01 WNT), folosită în interes de serviciu de Ionel Arsene, inculpatul din fruntea Consiliului Județean Neamț, s-a clarificat, în sensul că elevul în clasa XI-a (seral) a fost declarat repetent. Amătăsoaei trebuia să se prezinte, ieri, la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” (foto) pentru a fi examinat la una dintre materiile la care nu avea încheiată situația școlară. Cum nu a făcut-o, a fost declarat repetent, exact așa cum prevede regulamentul școlar. Se pare că informațiile care au ajuns pe adresa publicației atacul.ro au fost transmise și Inspectoratului Județean de Poliție Neamț care, ieri, a trimis la fața locului o echipă pentru a verifica dacă povestea are sau nu iz penal. Datele noastre arată că polițiștii au analizat cu atenție catalogul clasei a XI-a seral și au stat de vorbă cu cei din conducerea liceului, urmând ca cercetările să continue în zilele următoare.

Cert este că în cazul elevului Amătăsoaei, pentru care se declanșase o adevărată campanie de susținere cu scopul de a-l ajuta să treacă în clasa a XII-a, lucrurile s-au clarificat. Elevul, care nu a prea dat pe la școală, de nu au mai avut profesorii loc să-i treacă absențele în catalog, în rubrica destinată absențelor, avea încheiate mediile doar la trei materii. La celelalte, elevul problemă avea posibilitatea să-și rezolve situația în această săptămână, când era așteptat la examene. A lipsit la primul examen, așa că a fost declarat repetent. Polițiștii urmează să stabilească cum au fost motivate absențele elevului Amătăsoaei, dar și cum a obținut acesta note la anumite materii, în condițiile în care a lipsit de la ore. Acest lucru ne-a fost confirmat inclusiv de colegi de-ai lui Amătăsoaei, care ne-au contactat după publicarea articolului „Cum vrea să treacă șoferul lui Arsene în clasa a XII-a. Grave acuzații de corupție la liceul la care învață”. De asemenea, oamenii legii vor încerca să afle de ce Amătăsoaei, căruia i-au fost emise două preavize de exmatriculare pentru absențe, a rămas în continuare elev al liceului.

Mai multe persoane care ne-au contactat în aceste zile, spun că ar fi bine ca polițiștii să verifice situația tuturor elevilor care au terminat anul cu situația școlară neîncheiată și care acum susțin examenele care îi pot ajuta să treacă clasa.

„Trebuie verificat la sânge fiecare caz în parte, respectiv situația celor  cărora nu li s-a încheiat situația școlară, iar acum au venit la examene. Mulți dintre ei nu au dat tot anul pe la școală, că au fost plecați la muncă prin străinătate, iar acum vin să dea examene și trec. Normal că nu de buni ce sunt, ci din cauza „înțelegerii ” de care dau dovadă profesorii examinatori. Este greu de înțeles cum reușesc acești oameni, care nu dau o oră pe la școală, să treacă clasa atât de ușor. Aici trebuie verificat, iar susprizele vor fi uriașe”, ne-a declarat, sub semnul anonimatului, o persoană care detine informații din interiorul Liceului „Dimitrie Leonida”.

„Inspectoratul Școlar este la fel de implicat în mita practicată la Liceul Dimitrie Leonida, ca și profesorii “buni” de acolo”

Autorul scrisorii publicate de atacul.ro, în care sunt dezvăluite o parte dintre apucăturile unor profesori de la Liceul „Dimitrie Leonida”, a revenit cu noi informații, solicitând, totodată, autorităților să intervină pentru a stopa ilegalitățile.

„IȘJ Neamț ar face bine să continue cercetările, pentru că prea usor a închis acest caz de mită, relatat în scrisoarea pe care v-am trimis-o în luna februarie. Nu au găsit dovezi? Nici nu le-au căutat…ați întrebat de curiozitate un elev actual sau fost elev cât a dat să treacă clasa și cui  sau de la cine a primit referate și pentru ce sumă? Se știa din februarie cine sunt persoanele cele vizate, căci au fost “cercetate” în mare taina. Una din secretarele de la IȘJ Neamț predă la Liceul Leonida. Probabil plata cu ora, ca să nu fie conflict. Dânsa a fost probabil cea care, imediat după ce am sesizat ISJ, și-a permis să dea scrisoarea mea “suspectelor” care au avut timp să intervină la inspectorat pentru a liniști apele. Câteva sute de euro, câteva lacrimi la comandă, într-o ședință de formă și de ochii lumii, o suferință afișată de ochii lumii, și gata treaba. Și-au văzut liniștite de făcutul bagajelor pentru Spania. Până și controlul ARACIS le-a “sărit” pe una dintre ele care, probabil, se bucura de protecție mai mare din partea doamnei (***)…sau i-a făcut servicii mai multe în timpul anului, că se știe prietenia dintre ele și protecția pe care o au. Elevii de la seral nu sunt proști! Și ei văd și aud multe. Cei mici, de la a doua șansă, mai sunt și loviți și umiliți…IȘJ Neamț este la fel de implicat în mita practicată la Liceul Dimitrie Leonida ca și profesorii “buni” de acolo! S-au văzut rezultatele! Mituitele nevinovate au fost “premiate” cu 3 săptămâni în Spania prin Erasmus și mii de euro pentru cheltuieli! S-au relaxat la plajă…greu în învățământ! Mai ales la Liceul Leonida! Eu v-am spus despre mita de la Alimentație, unde e pe față, dar toți sunt taxați la fel, ca și șoferul lui Arsene! Doar ca ei plătesc de frică și de nevoie unor profesori cercetați penal, mutați disciplinar sau pentru că nu aveau performanțe, cercetați pentru fraude la Bac, mușamalizate cu ajutorul IȘJ si “specialiștilor” din abatoare falimentate! O adunătură de depresive și crizate care nu ar avea ce căuta în învățământ, dar care se dau mari creștine și cinstite! Gașca de la Leonida este tolerată de mult de inspectorat. Îi leagă prietenii, cumetrii interese financiare. De la seral vin de toate: bani, cumpărături la Kaufland, produse de la țară, prăjituri, mese festive, cazări la pensiuni, piese de schimb, haine, costume…”

Daniel MURARU

Citeste si:

Cum vrea să treacă șoferul lui Arsene în clasa a XII-a. Grave acuzații de corupție la liceul la care învață

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

6 comments

  1. Apostol 9 iulie, 2019 at 17:54 Răspunde

    Inchid (***) de la conducerea politiei cazul cu NUP. Incep sa inteleg ce fel de individ este soseta. Are colaboratoare doar din randul celor certate cu moralitatea si cu experienta la mesele orientale, colaboratori cu probleme penale sau lipsiti de educatie (***, pe romaneste), sofer cu 10 clase. Imi vine in minte o vorba romaneasca „spune-mi cu cine te imprietenesti, ca sa iti spun cine esti”.

  2. Alina 9 iulie, 2019 at 18:22 Răspunde

    Tot ce se intimpla la „Leonida” este cu voia ISJ Neamt. Ramane de vazut daca cei in masura sa stabileasca dimensiunea parandaratului vor lua atitudine cu adevarat. Cit despre soferul ales pe „sprinceana”, am mai spus si ma repet. Cum este sacul, asa-i si peticul. Probabil ca atunci cind s-a inscris chipurile la concurs, nu exista conditia de a avea diploma de „bac”. A fost suficienta „recomandarea”. Nu ar conta pina la urma media de promovare la „bac”, dar cred ca trebuie specificate niste conditii minime obligatorii pentru potentiali candidati la astfel de posturi. Diploma de bac si cunoasterea cel putin a unei limbi straine, scris si vorbit.

  3. Florin 10 iulie, 2019 at 08:24 Răspunde

    Șoferul personal trebuie să fie om de încredere. Dacă nu-i, mai bine conduci singur. Sau îți iei un chinez cu GPS. Ăla te duce unde vrei, nu pricepe o iotă și totul merge uns! Valabil pentru toți cei care au nevoie de șofer personal.

  4. Vladimir 10 iulie, 2019 at 09:02 Răspunde

    Alo, domn Florin! Respectivul este soferul, salariat al unei institutii publice, unuia care este platit din fonduri publice sa administreze judetul. Secretele nu au ce cauta in aceasta situatie! Daca are secrete, sa lase pe altcineva capabil sa gestioneze fondurile Neamtului si sa-si plateasca sofer personal! A nu confunda cj ul cu propria-i ograda de la Grumazesti, Bucuresti sau de aiurea. Cit despre sofer, n-avea nevoie de liceu, dar are multe exemple de oameni care conduc aceasta tara cu un parcurs profesional asemanator! Si atunci, nu-i pacat?????

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.