Drumul Vaduri-Agârcia, reparat cu greu la nici un an de la asfaltare. Procurorii nemțeni fac verificări

0
1459

Dezvăluirile publicației atacul.ro privind drumul comunal care face legătura între satele Vaduri și Agârcia, din comuna Alexandru cel Bun, au scos la iveală o serie de aspecte dubioase ce sunt verificate, în prezent, de procurori și polițiști.

În paralel, constructorul a fost nevoit să intervină și să repare asfaltul în numeroasele zone în care s-a crăpat sau au apărut gropi. Chiar dacă au întârziat o perioadă lungă cu asfaltarea, după ce au frezat zonele cu probleme, cei de la Aqua Parc SRL au reușit să repare, în cele din urmă, drumul ce a fost modernizat la finele anului trecut. Procesul-verbal de recepție a lucrărilor urmează să fie semnat la finele acestei luni, când constructorul ar trebui să finalizeze tot ce este prevăzut în proiect.

În luna mai, un nemțean a reclamat firma Aqua Parc (în prezent, Antrepriza de Construcții Drumuri și Autostrăzi SRL) la DNA, nemulțumit fiind de calitatea lucrărilor de pe drumul comunal Agârcia-Vaduri. Plângerea a fost trimisă de DNA spre soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț.

Pe lângă calitatea proastă a lucrărilor de asfaltare, în multe zone stratul de asfalt aplicat având chiar sub 2 centimetri, deși ar fi trebuit să aibă 4 centimetri, anchetatorii au de verificat aspecte importante, cum ar fi dacă lucrările prevăzute în proiect au fost sau nu executate în totalitate, care este lungimea drumului modernizat etc. În documentația depusă pe site-ul sistemului de achiziții publice menționează că drumul modernizat (DC 132 Vaduri-Agârcia) are o lungime de 6 kilometri, însă noul strat de asfalt a fost turnat doar pe o lungime de 5,6 kilometri.

Finanțarea proiectului „Modernizare drum comunal DC 132 DN 15 – Vaduri – Agârcia, Comuna Alexandru cel Bun, județul Neamț” a fost asigurată din fonduri de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării Rurale și Administrației Publice, și fonduri de la bugetul local .

La prima licitație organizată în luna mai 2019, nu s-a prezentat nicio firmă, însă lucrurile s-au schimbat radical la următoarea acțiune, când au fost depuse trei oferte: asocierea Aqua Parc – Mavgo Holding, asocierea Roglas Ind – Drupo și Construcții Gabap. Valoarea totală estimată a contractului a fost de 2.310.380, fără TVA, iar oferta câștigătoare, ce a aparținut asocierii Aqua Parc- Mavgo, a fost de 2.067.342 lei, fără TVA, adică 2.460.136 cu TVA inclusă.

Contractul cu asocierea de firme câștigătoare a fost semnat în prima săptămână a lunii noiembrie 2019, termenul de execuție fiind de 6 luni. Cu toate acestea, lucrările au luat startul de abia la jumătatea lunii mai, adică foarte aproape de campania electorală și de alegerile locale din septembrie 2020.

D.MURARU

Citește și:

Aqua Parc SRL, reclamată la DNA. Motivul: modernizarea unui drum din Alexandru cel Bun

Modernizarea drumului Vaduri – Agârcia, o investiție dubioasă. Cum ar trebui să arate șoseaua de 2,4 milioane de lei

GALERIE FOTO. Treabă de mântuială! Cum arată un drum asfaltat în urmă cu câteva luni

Primăria lui Rotaru a plătit „firmei lui Ginel” lucrările la drumul Vaduri-Agârcia înainte de a fi finalizate. Studiu de caz pentru anchetatori: cum este fraudat bugetul de stat

 

 

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.