Nesimțire! La Hala Orion, comercianții au rupt gardul ca să-și arunce gunoaiele! Primăria nu reacționează

0
1193

Locuitorii blocului de lângă Hala Orion, din cartierul Dărmănești, din Piatra-Neamț, trăiesc un adevărat calvar. De câteva luni, câțiva dintre comercianții care își desfășoară activitatea în hală aruncă gunoiul în pubelele ce sunt rezervate persoanelor fizice. Asta după ce au rupt gardul care separă zona halei de cea a blocului.

Situația a dus la tensiuni între vânzători și pietreni, proprietarii apartamentelor reproșându-le comercianților că aruncă gunoiul în pubelele ce sunt rezervate exclusiv locatarilor blocului.

Mai mult, mirosurile pestilențiale acoperă, încă de dimineață, întreaga zonă, iar locatarilor blocului le este imposibil să deschidă ferestrele din cauza duhorii care se întinde până în stația de autobuz.

„Nu poți să stai cu geamurile deschise nici 5 minute, că pute îngrozitor. Aruncă (n.red. comercianții) tot ce li se strică în pubelele pentru care plătim noi. Se vede că cineva a rupt intenționat gardul pentru a putea ajunge mai ușor cu gunoiul la pubele. Două plase din gard au dispărut în ultima perioadă, iar degradarea acestuia continuă, fără ca nimeni să intervină. Nu mai zic că sunt două baruri în zonă, iar unii consumatori preferă să-și satisfacă nevoile fiziologice pe gard. Am ajuns să nu ne mai lăsăm copiii să se uite pe fereastră. Au ajuns să arunce orice aici, mobilier, saltele etc, pe considerentul că dacă tot sunt pubele vine cineva să ridice gunoiul”, a spus un tânăr aflat într-un schimb de replici cu unul dintre cei care vând în hala de la Orion.

Supărarea locatarilor blocului de lângă hala Orion este cu atât mai mare cu cât, afirmă ei, de câteva luni, au sesizat Primăria Piatra-Neamț cu privire la problema apărută, însă, în afară de promisiuni, nu s-a rezolvat nimic.

„Am înțeles că au fost făcute mai multe sesizări la primărie, de câteva luni bune chiar. Cel care îi reprezintă pe proprietari a făcut demersuri, a făcut reclamații, dar degeaba. Am primit doar promisiuni, nimic mai mult! Tot au promis că o să trimită o echipă să-l repare, dar au uitat. Între timp, a mai dispărut o plasă din gard. Dacă să repari un gard din șipci este o treabă dificilă, ce să mai vorbim despre alte proiecte. Probabil, primarul nu știe despre problema noastră, dar sperăm că o să afle și o să ia măsuri. Zona este una intens circulată și este păcat să nu se facă nimic”, a conchis tânărul pietrean.

N.R.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.