Angajații Primăriei Roman aruncă deșeurile pe malul Moldovei. Autoritățile dorm

0
1579

 

Zeci de tone de deșeuri provenite din construcții, resturi din cimitire etc continuă să fie abandonate pe malul stâng al râului Moldova, în apropierea gropii de gunoi „Oraca”, pe un teren viran ce aparține Primăriei Roman. Chiar în acest moment, un buldozer nivelează grămezile de gunoi, în încercarea, cel mai probabil, de a șterge urmele. 

În urmă cu câteva zile, în zona în care se intră doar după trecerea unei bariere încuiată cu lacăt, reporterii Roman TV au filmat o mașină a primăriei care arunca deșeuri vegetale exact în locul în care acum acționează buldozerul. Este evident că dezastrul ecologic de pe malul Moldovei le este binecunoscut de cei din Primăria Roman, mai ales că făptașii le sunt chiar în curte.

În urma unui articol publicat în atacul.ro, la jumătatea lunii mai, comisarii Gărzii de Mediu au cerut Poliției Locale Roman să-i identifice pe cei care au abandonat tone de deșeuri în același loc în care, în urmă cu câteva zile, a fost filmată aruncând mizerii o mașină a Primăriei Roman. Polițiștii locali nu numai că nu au făcut verificări, dar nici măcar nu au depus un minim efort ca să-i oprească pe cei care au continuat să abandoneze deșeuri în acel loc. Un control le-ar fi scos la iveală că angajații Primăriei Roman, în loc să transporte deșeurile la groapa de gunoi autorizată, au ales să le arunce pe malul Moldovei.

În prima parte a lunii mai, în aceeași zonă au fost abandonate zeci de tone de deșeuri vegetale, deșeuri provenite din demolări, resturi din cimitir, respectiv cruci, lumânări și alte accesorii folosite la înmormântări. Datele noastre indicau că deșeurile proveneau din Cimitirul „Eternitatea”, fiind transportate acolo de camionul unei firmei ce avea contract cu o firmă din subordinea Consiliului Local Roman. Patronul societății s-ar afla într-o relație de prietenie cu unul dintre șefii Poliției Locale Roman. În urma articolului publicat de atacul.ro și a difuzării reportajului la Roman TV, comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat la fața locului pentru verificări. Au impus  Primăriei Roman să ia o serie de măsuri, printre care salubrizarea acelui teren, instalarea de panouri avertizoare cu „depozitarea/abandonarea deșeurilor interzisă” și, cel mai important, identificarea, de către polițiștii locali, a indivizilor care au transformat malul stâng al râului Moldova în groapă de gunoi. 

Astăzi, 5 august, terenul nu numai că nu a fost salubrizat, ci continuă să fie folosit ca groapă de gunoi ilegală. Cât despre Poliția Locală Roman? Cel mai probabil, ține „de 6” celor care abandonează deșeurile pe malul râului Moldova.

D.MURARU

Citește și:

(GALERIE FOTO) Deșeuri din Cimitirul „Eternitatea” abandonate pe malul Moldovei. Ar fi implicată firma unui cumătru al șefului Poliției Roman

Poliția Locală Roman îl caută pe cel care a aruncat deșeuri din cimitir pe malul Moldovei. Suspectul, un tip cu relații

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.