A lucrat pentru Orlando și Dragnea, iar acum face afaceri cu CJ-ul inculpatului Arsene

3
2799

Doi pesediști care au deținut funcții importante în perioada guvernărilor social democrate, câștigând sume fabuloase din salarii și indemnizații, fac acum afaceri grele cu bani publici. Cei doi s-au asociat într-o firmă și au dat drumul „fabricii” de studii de fezabilitate și  de strategii de dezvoltare a comunelor și județelor. Nu este o metodă nouă de a face bani ușor, aceeași strategie fiind aplicată și de unii liberali, în special de oameni care au gravitat în jurul infractorului Fenechiu. (Citește AICI, AICI și AICI)

Printre clienții celor doi pesediști, majoritatea instituții publice coordonate de oameni ai PSD, se află și Consiliul Județean Neamț, condus de Ionel Arsene, inculpat pentru fapte de corupție, și primăriile Cândești și Borca. Județul Neamț a plătit peste 100.000 de lei firmei respective pentru elaborarea unui studiu de dezvoltare a județului, semn că Arsene&Co nu știu sau nu se pricep cum să dezvolte județul. Sau se pricep și au ales să-i ajute cu bani pe cei care fac parte din aceeași tabără politică și care, acum că PSD nu se mai află la putere, au rămas fără joburile bine plătite.

Societatea care dă lovitură după lovitură se numește Yelow Mte SRL și își are sediul în București. Asociați, fiecare cu câte 50% din părțile sociale, sunt Mitrică Alin Sorin și Florin Cătălin Stere, ultimul având și calitatea de administrator.

Până în aprilie 2020, când unic asociat a fost  Stere, firma a avut rezultate financiare modeste. Lucrurile s-au schimbat după ce în afacere a intrat Mitrică, pesedist ce a deținut funcții importante în ministere și în companii de stat. După ce Mitrică a devenit asociat, contractele au început să curgă.

Fost consilier local la Primăria Craiova, în fieful Olguței Vasilescu, Mitrică a fost numit de premierul Ponta, în 2013, în funcția de secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene. Pentru Mitrică, vicepreședinte al PSD Dolj, au venit și alte provocări profesionale. A fost director de cabinet în Ministerul Economiei, administrator special la compania de stat Romaero SA și membru în Consiliul de Supraveghere a Transelectrica SA. La Ministerul Fondurilor Europene, Mitrică a lucrat cu Orlando Teodorovici o bună bucată de timp, Orlando fiind unul dintre prietenii lui Arsene și ai lui Dragnea.

În ceea ce-l privește pe Florin Cătălin Stere, acesta a fost director la Smart SA, o companie în care compania de stat Transelectrica este acționar majoritar, cu 70%. Așadar, cei doi au colaborat cât au lucrat la stat, iar înainte de asta, Mitrică a fost coleg cu soția lui Stere la firma Anagrama SRL București. Cu alte cuvinte, toate condițiile ca cei doi bărbați să colaboreze în mediul privat.

Folosind firma Yelow Mte SRL, Mitrică și Stere au început să încheie contracte pe platforma electronică de achiziții publice acolo unde, așa cum se știe, autoritatea contractantă face afaceri cu cine vrea, nu cu cine este mai bun din punct de vedere profesional, la prețuri competitive.

Ultima lovitură dată de Mitrică&Stere cu firma lor datează de la începutul acestei luni, când au încheiat cu CJ-ul inculpatului Arsene un contract în valoare de 109.243 lei, fără TVA. De acești bani, Mitrică și Stere vor elabora strategia de dezvoltare a județului pentru perioada 2021-2027. Tot în acest an, Yelow Mte SRL a mai încheiat contracte cu Școala Gimnazială „Dimitrie Luchian” (Galați)– 128.000 de lei, fără TVA, pentru realizarea de studii de fezabilitate, DALI; comuna Maglavit (Dolj) – 109.000 lei, fără TVA, pentru studiu fezabilitate cămin cultural; comuna Vânători (Galați) – 100.000 lei, pentru studiu fezabilitate clădire centru medical; comuna Jucu (Cluj) – 125.000 de lei, pentru studii fezabilitate blocuri ANL; comuna Vânători (Galați) -55.000 lei, elaborare strategie dezvoltare.

Până în prezent, firma lui Mitrică&Stere a încheiat contracte în valoare de peste 600.000 de lei, fără TVA, toate finanțate din fonduri publice.

Anul trecut a fost unul la fel de prosper pentru cei doi. Cifra de afaceri a firmei a fost de 1.664.880 lei, iar profitul de 329.594 lei, cu un singur angajat. Asta în condițiile în care, în anul 2019, cifra de afaceri a fost de 132.500 lei, iar în 2018, de 11.578 lei. În cei șase ani de activitate, trei ani au fost pe pierdere.

Contracte încheiate în anul 2020:

 • 12.2020 – Orașul Vălenii de Munte (Prahova) – 50.000 lei, elaborare Plan Mobilitate Urbană Durabilă;
 • 12.2020 – Primăria Jucu (Cluj) – 128.000 lei, elaborare studiu de fezabilitate bazin de înot;
 • 12.2021 – Primăria Borca (Neamț) – 55.000 lei, elaborare strategii dezvoltare locală;
 • 11.2020 – Primăria Jucu – 55.000 lei, elaborare strategii dezvoltare locală;
 • 11.2020 – Primăria Maglavit (Dolj) – 55.000 lei, elaborare strategii dezvoltare locală;
 • 10.2020 – Primăria Borșa (Maramureș)– 128.000 lei, studiu de fezabilitate;
 • 04.2020 – Primăria Jucu – 25.000 lei, măști de protecție 3 pliuri;
 • 03.2020. Primăria Jucu – 118.500 lei, studiu de fezabilitate bloc ANL;
 • Primăria Jucu – 112.000 lei, studiu de fezabilitate cămin cultural.

De-a lungul timpului, Consiliul Județean Neamț a încheiat mai multe contracte discutabile. Unul dintre ele este contractul încheiat cu firma ziaristei Floriana Jucan, pentru realizarea brandului județului Neamț. Tot de la firma Florianei Jucan, CJ-ul lui Arsene a cumpărat sute de albume „Români de Centenar”, pentru care a plătit sume substanțiale. Contractul încheiat de CJ Neamț institutul de sondare a opiniei publice CURS, ce aparține lui Iosif Buble, patronul site-ului stiripesurse.ro, pentru realizarea unui sondaj de opinie, a fost unul la fel de discutabil ca și cel pentru brandul județului Neamț.

(Foto deschidere: agerpres.ro)

Daniel MURARU

Rețeta ministrului Alexe pentru buzunarele lui Fenechiu: cum să câștigi 3 milioane de lei în 4 luni

Ce primari liberali plătesc consultanță soției infractorului Relu Fenechiu

Fratele lui Cozmanciuc, mai tare ca Ginel. Contract de 18 milioane de lei cu o primărie condusă de un liberal

Super afacere cu brandul turistic al județului! CJ Neamț face treaba firmei care încasează 130.000 de lei pe contract

3 comments

 1. V.Vasile 21 iulie, 2021 at 07:49 Răspunde

  Ce sa mai comentam Dle Muraru , cand astia cu tupeul lor scarbos isi fac mendrele oriunde si oricand, sfidant tot. ,,Onoratele,, amana si tot amana ca de, smenarii trebuie sa mai praduiasca , sub obladuirea robelor care aplica legea da , legea lor , esti om cu mine, om sunt si eu…

 2. George 21 iulie, 2021 at 09:05 Răspunde

  Da, de acord! Să plătească 100000 de lei pentru strategia de dezvoltare, dar sa dea afara putorile care zac prin birouri, plătite pentru același lucru. Ce rost mai au? Afară cu putorile care nu știu decât să-și aștepte salariile babane la finele lunii! Să facă planul oamenii ăștia pricepuți, că doar de aia au lucrat cu Orlando și Livache, nu? Iată ce bine sunt cu toți!
  Sictir, băi ăștia! Sictir, bobor tâmpit, furat pe față!

 3. V.Vasile 22 iulie, 2021 at 08:03 Răspunde

  Nu e bine dle George ca putorile fac cafea de cafea plus ca e fata lui…. sau a lui…. insotitoarea de bord a lui…Dai in una , urla zece !

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.