Ce primari liberali plătesc consultanță soției infractorului Relu Fenechiu

2
1619

Nevasta pușcăriașului Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor și fost lider liberal care a executat o pedeapsă privativă de libertate pentru fapte de corupție, face bani buni de pe urma unui proiect ce urmează să fie implementat cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu, ce se află sub controlul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. De fapt, contractele firmei Integra Business Consulting  Iași au explodat efectiv după ce liberalii s-au instalat la guvernare. Din martie și până în prezent, societatea Danielei Fenechiu a încheiat peste 80 de contracte de consultanță cu entități bugetare, majoritatea primării, în valoare totală de peste 2 milioane de lei, fără TVA. Se poate spune că a dat norocul peste familia Fenechiu. În 2018, Integra Business Consulting SRL a avut o cifră de afaceri de 183.518 lei, un profit de 249.940 lei și 3 angajați.

Bilanțul firmei Integra Business Consulting din ultimii ani:

 

Contractele au ca obiect servicii de consultanță pentru gestionarea proiectelor. Grosul afacerilor are legătură cu ideea ministrului Alexe ca Administrația pentru Fondul de Mediu să finanțeze iluminatul public cu Led-uri în localitățile României. Sumele nu sunt deloc mici, finanțarea putând ajunge până la 1.000.000 de lei acolo unde localitățile au peste 4.000 de locuitori, cele cu până în 4.000 de locuitori putând primi finanțări de până în 500.000 de lei.

Firma soției lui Fenechiu a acordat și încă acordă consultanță unităților teritorial administrative care doresc să acceseze astfel de fonduri. Adică, nevasta lui Fenechiu, liberalul pușcăriaș, le arată primarilor pașii pe care trebuie să-i urmeze pentru a lua bani ca să asigure iluminat cu Led-uri în comunele pe care le păstoresc, iar finanțarea este asigurată de ministerul condus de Alexe, cel pe care l-a învățat politică … Relu Fenechiu. Peste 95% dintre contractele încheiate de firma soției lui Fenechiu au ca obiect servicii de consultanță pentru modernizarea sistemului de iluminat public stradal. Cu siguranță, nu există nicio condiționare în a obține aceste fonduri de încheierea contractelor cu firma soției lui Fenechiu, pentru că dacă ar exista suntem convinși că DNA-ul ar acționa. Sau poate că nu!

Cert este că cele mai multe dintre primăriile care au încheiat contracte cu Integra Business Consulting SRL sunt conduse de liberali.

Consultanță pe bani grei

La ora publicării acestui articol, firma Integra Business Consulting avea încheiate 84 de contracte de servicii de consultanță, valoarea totală a acestora fiind de peste 2 milioane de lei, fără TVA. Primul contract a fost încheiat în data de 11 martie, iar ultimul, astăzi.

Contractul cu Primăria Tazlău a fost încheiat astăzi, 24 iunie:

Un alt contract, în valoare de 17.000 de lei, se află în fază de finalizare. Cele mai multe primării, care au încheiat contracte cu firma soției lui Fenechiu, sunt conduse de liberali, lucru valabil și în județul Neamț. Din cele 84 de contracte încheiate de Integra Business Consulting SRL, 7 sunt cu primării din județul Neamț. Cu o singură excepție, Primăria Sagna, condusă de un pesedist, celelalte 6 sunt conduse de către primari liberali. Este vorba de primăriile Tazlău (17.000 lei), Ghindăoani (20.000 lei), Țibucani (20.000 lei), Drăgănești (20.000 lei), Ceahlău (20.000 lei) și Ștefan cel Mare (20.000 de lei). Ștefan Ouatu, primarul de Ștefan cel Mare a sărit recent în barca liberalilor. Toate UAT-urile menționate dau bani pentru a accesa proiecte pentru iluminatul public cu bani de la ministerul condus de Alexe. Întâmplarea face ca Alexe să fie bun amic cu Mugur Cozmanciuc, deputatul PNL de Neamț și președintele organizației, ambii fiind catalogați discipoli ai lui Relu Fenechiu.

Sursa foto: Facebook/Relu Fenechiu

Daniel MURARU

Citește și:

„Case closed” în afacerea „Ledurile deputatului Suculeț”

 

 

2 comments

  1. Fifi 25 iunie, 2020 at 13:45 Răspunde

    In cazul asta trebuie date afara putorile care se ocupa cum fonduri europene de prin primarii. Daca nu stiu sa faca un proiect s-o lase pe madam Fenechiu si sa zboare din primarii ca iau bani de pomana.

  2. Stefan 26 iunie, 2020 at 12:23 Răspunde

    Madam Fenechiu nu face niciun proiect, doar incaseaza bani pentru “asistenta”!Bineinteles, primarii PNL s-au executat la ordinul sefului, nu intelegeti?!Asa merg lucrurile in politica…Iar fondurile nu sunt europene, ci nationale si vin din pixul tanarului ministru liberal Costel Alexe , iesean de origine!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.