O nouă funcție de conducere la Drupo SA. Cui i s-a pregătit?

9
1420

Multe dintre angajările la stat din ultima perioadă, mai exact la „statul lui Arsene”, asta însemnând la Consiliul Județean Neamț, instituțiile subordonate sau firmele în care județul este asociat/acționar majoritar sau unic, arată cum au ajuns în sistem persoane agreate. Vorbim despre oameni ajunși în funcții cheie în urma unor concursuri mai mult decât dubioase.

Ultimele angajări ciudate în sistem au fost făcute de curând: Laurențiu Dulamă a câștigat concursul pentru funcția de director adjunct la DGASPC, iar colegul său de partid, Sorin Vacariu, a fost angajat revizor tehnic la Drupo. Și unul, și celălalt au fost angajați după data de 17 februarie, când au votat cu Chitic și Ciubotaru, cele două propuneri ale „stângii” lui Arsene pentru funcțiile de vicepreședinte la Consiliul Județean Neamț.

Personaje agreate

Tot la Drupo, membrii Consiliului de Administrație au decis, la ultima ședință, înființarea unui post de director comercial. Surse din cadrul Consiliului Județean Neamț afirmă că această funcție ar urma să fie oferită tot ca „premiu” unei persoane care a pus umărul la alegerea celor doi vicepreședinți. Un rol important, în acest sens, l-au avut mai mulți consilieri județeni de la PSD, Pro România, PMP și ALDE. Nu ar fi exclus ca unul dintre ei, cel mai probabil din afara PSD, să fie recompensat cu noua funcție proaspăt înființată la Drupo. Ca să nu intre în incompatibilitate, „norocosul consilier” ar trebui să-și dea demisia din legislativ. Însă, pentru a nu părăsi legislativul, în funcția respectivă poate fi angajată soția acestuia sau, de ce nu, o rudă apropiată. Astfel, premiul ar fi ]ncasat.

Bine, nu este exclus ca postul să fi fost pregătit pentru o altă persoană care, evident, să întrunească, în primul rând, condițiile de participare la concurs.

Ana Monda, directorul societății Drupo SA, a confirmat înființarea postului de director comercial la ultima ședință a Consiliului de Administrație. Funcția ar urma să fie scoasă la concurs, nu ca în cazul lui Vacariu, dar nu a fost stabilită încă data. O decizie, în acest sens, ar urma să fie luată, în funcție de bugetul de venituri și cheltuieli, la următoarea ședință a CA-ului.

Cine a decis înființarea funcției de director comercial la Drupo

Cei care au stabilit că firma Drupo SA are nevoie de director comercial sunt membrii Consiliului de Administrație.

Președintele CA-ului este Ramona David, care, în CV-ul completat în septembrie 2019, menționa că lucra la SC Nobel Home Services SRL.  În această firmă, care vindea aparate de filtrare a apei, a fost acționar, până în iunie 2018, Elena Baltag-Kuzmanovic, sau „Doamna cu Porsche de la CJ”, o apropiată a Oanei Bulai și a lui Ionel Arsene. Elena Baltag Kuzmanovic a fost, în 2018, consilier la Cabinetul consilierului de stat Darius Vâlcov și a făcut parte din CA-urile mai multor companii de stat.

În ultimii ani, firma Nobel Home Services a câștigat mai multe lucrări de construcții finanțate cu bani de la bugetul de stat.

Elena Baltag Kuzmanovic a fost administrator și a deținut 50% din părțile sociale până în 11 iunie 2018, când a ieșit din firmă. În locul său a intrat Vasile Baltag, fratele său, care a fost numit administrator și deținător a 5% din părțile sociale. Diferența, de până la 100% din părțile sociale, este deținută de Rajko Kuzmanovic, soțul Elenei Kuzmanovic.

Din Consiliul de Administrație al SC Drupo SA mai fac parte: Ioan Simionică, soțul Aureliei Simionică, Ioan Mancaș, Claudiu Pădure, directorul ADI Eco Neamț, și Vasile Enache, tatăl lui Ciprian Enache, candidatul ALDE la Primăria Piatra-Neamț la ultimele alegeri.

Cum s-a angajat șefa PSD Piatra-Neamț la Consiliul Județean

Florentina Moise-Luca s-a angajat la Consiliul Județean Neamț în urma unui concurs ciudat. Cum altfel ai putea spune despre un concurs pentru ocuparea funcției de director adjunct în cadrul Direcției Direcției de Dezvoltare Turistică, Mediu și Guvernanță Corporativă a Consiliului Județean Neamț, unde organizatorul impune condiții discriminatorii. La capitolul studii, organizatorul a cerut ca participanții să fie absolvenți de „științe sociale” și să aibă 7 ani vechime în specialitatea studiilor. Coincidența a făcut ca singurul candidat, care s-a și încadrat perfect în condițiile de participare, să fie Florentina Moise-Luca, șefa PSD Piatra-Neamț. Absolventă de Psihologie și cu cel puțin 7 ani experiență în domeniu, Moise s-a înscris la concursul organizat de instituția condusă de Arsene, șeful său pe linie de partid, și l-a și câștigat.

Daniel MURARU

Citește și:

„Premii” după alegerea vicepreședinților. Vacariu, angajat la o firmă a CJ-ului. Dulamă, director adjunct la DGASPC Neamț

Șefa PSD Piatra-Neamț, angajată la CJ-ul condus de inculpatul Arsene după o „nebunie” de concurs

„Voluntarul cu Porsche” de la CJ Neamț, pe cai mari la București. Omul lui Arsene, indemnizație imensă în CA-ul unei importante companii de stat

A fost consilierul premierului Dăncilă, iar acum e sfătuitorul lui Vâlcov: „V-ă mențin interesul”, „Să aflii adevărul”, „Nu crede-ți”

„Doamna Elena” cu Porsche de la CJ Neamț, afaceri cu Spitalul Județean

9 comments

 1. Maria Sfetcu 5 martie, 2021 at 18:54 Răspunde

  Un fapt este cert: degeaba sunt la putere PNL și USR +, fiindcă arată cât de impotenți sunt! De ce? Păi ar trebui să fie călare instituțiile conduse de ei și să cerceteze toate aceste golănii. De ce nu se întâmplă acest lucru? Fiindcă intre ei, politicienii, cum spune o zicală românească, corb la corb nu-și scoate ochii! Sic!
  Am mai spus în câteva rânduri, mi se întoarce stomacul pe dos când văd golăniile de doi bani. Și apropo, (***) de Monda, ce caută în funcție de conducere? Da, nu e definitiv condamnată, dar faci un pas lateral și după te reabilitezi. Oare când va divorța și ea, ca să nu mai plătească prejudiciile?
  O seară frumoasa

 2. Maria 5 martie, 2021 at 20:00 Răspunde

  (***) de Monda plateste slugarnicia fata de Pinalti.Sper sa o plateasca inzecit si pe cea fata de Soseta.Tic tac.
  Daca vrei sa distrugi o firma pui in conducere toate (***) si (***) pe care le-ai (***).Simplu.Asa se intampla la drupo.

 3. Vasile 6 martie, 2021 at 17:34 Răspunde

  Ala de la gunoaie care vindea motorina societatii ce stie el sa conduca la asfaltari? Da mimozele alea ? Da (***) aia de directoare? Dar (***) a lui (***) Simonica? Soseta asta trebuie bagat la racoare ca alfel ne ingroapa el pe noi

 4. Liviu 6 martie, 2021 at 18:06 Răspunde

  Cine sa cerceteze? Cozmanciuc s-a interesat de cei cu probleme aflati in functii de conducere dar pentru a le cere tainul, nu pentru a-i demite.

 5. Dreptate sociala 7 martie, 2021 at 14:14 Răspunde

  Inainte de experienta profesionala, ca toti anii petrecuti prin administratie nu inseamna a fi un bun profesionist! In majoritatea cazurilor s-a demonstrat o PLAFONARE a personalului…
  Cand vad principalul criteriu pentru angajare…ONOAREA, CINSTEA…care pot fi usor demonstrate de oameni prin lipsa datoriilor la stat, lipsa dosarelir penale, recomandarea unor oameni seriosi ca poti reprezenta cu cibste functia ce urmeaza a ti se da…
  JALE CE-I IN TARA ASTA!
  SI VIITORUL E SUMBRU!
  IN 10 ANI SE ALEGE PRAFUL TOTAL!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.