„Premii” după alegerea vicepreședinților. Vacariu, angajat la o firmă a CJ-ului. Dulamă, director adjunct la DGASPC Neamț

7
1604

La ședința de pe 12 ianuarie, când a fost prima tentativă de alegere a celor doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Neamț, consilierii Laurențiu Dulamă și Sorin Vacariu (foto), ambii de la PPUSL, au părăsit sala, împreună cu aleșii liberali. Au rămas să voteze vicepreședinții propuși de „stânga” cei 10 consilieri județeni ai PSD, cel de la ALDE, 3 de la PMP, 3 de la Pro România și Arsene. În total, 18 voturi, suficiente pentru alegerea vicepreședinților. Cum unul dintre consilieri s-a abținut și nu a votat, proiectul a picat. După acest episod, Arsene și-a dat seama că are nevoie și de voturile celor doi consilieri de la PPUSL ca să-și impună vicepreședinții. A reușit să refacă legătura cu Dulamă, dar și cu colegul acestuia, Vacariu, așa cum s-a văzut la ședința din 17 februarie.

După această ședință, când Dulamă și Vacariu au votat propunerile Chitic și Ciubotaru, vicepreședinții agreați de Arsene, cei doi s-au pricopsit cu funcții frumoase, bine remunerate, la entități care se află sub controlul Consiliului Județean Neamț, adică fix instituția condusă de inculpatul pentru fapte de corupție Ionel Arsene.

Astfel, Dulamă a câștigat, din postura de unic candidat, concursul pentru funcția de director adjunct al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Neamț, iar colegul Vacariu a fost angajat la Drupo SA, societate în care acționar unic este Consiliul Județean Neamț. Dacă Dulamă (foto) va câștiga în jurul a 8.000 de lei net, Vacariu va trebui să se mulțumescă cu 3.800 de lei net.

Cum a fost angajat Vacariu

Sorinel Vacariu este angajat la Drupo SA pe postul de revizor tehnic în cadrul Serviciului Mecanizare, începând cu data de 1 martie. Procedura a fost una extrem de interesantă, în sensul că la bază a existat o solicitare a șefului Serviciului Mecanizare că are nevoie de un revizor tehnic. În acest sens, a fost făcută o selecție a experienței celor care au depus cereri. Ana Monda, directorul SC Drupo SA, a precizat că existau depuse trei cereri de angajare, toate din partea unor persoane din afara societății. Două cereri erau depuse de anul trecut, iar una, cea a lui Vacariu, depusă în acest an. Consilierul județean a făcut cererea de angajare în data de 15 februarie , cu două zile înainte de ședința de alegere a vicepreședinților Consiliului Județean, când a și fost văzut intrând în sediul firmei, împreună cu Dulamă. Selecția s-a făcut în data de 22 februarie, alesul pentru funcția de revizor tehnic fiind Vacariu. Mare noroc a avut Vacariu: pe 15 februarie a depus cerere de angajare, iar imediat după șeful de la Mecanizare a cerut un revizor tehnic. Pe 22 februarie, adică l ao săptămână de la depunerea cererii de angajare, Vacariu era alesul pentru postul de revizor tehnic. Ana Monda a precizat că angajarea este pe o perioadă determinată de  3 luni, iar în acest timp, Vacariu trebuie să convingă pentru a i se prelungi contractul. La ce nevoie de voturi este în Consiliul Județean Neamț, cu siguranță că Vacariu va fi mai mult decât competent și i se va prelungi contractul de muncă. De această dată, poate pe perioadă nedeterminată.

Vacariu, conform declarației de avere depuse în noiembrie 2020, a câștigat, în anul 2019, 4.536 lei din indemnizația de șomaj, la fel ca și soția sa, plus 3.789 lei – salariu de la Cosamira Bio SRL. Tot în 2019, Vacariu a câștigat 160.000 de lei dividende de la firma Cosamira Bio SRL.

Daniel MURARU

Citește și:

Alegerea vicepreședinților CJ Neamț se joacă până în ultima secundă. Surpriza care poate da calculele PSD-ului peste cap

Voturile nemțenilor, negociate ca la târg. Trădări și trădători la ședința pentru alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Neamț

7 comments

 1. Milica Rotaru 3 martie, 2021 at 14:59 Răspunde

  Niste (***). Hai, dl Muraru, nu cenzurati acest cuvand atat de plin de continut si sugestivitate la adresa unor oameni de nimic. Va rog!

 2. Sorina Hopșa 3 martie, 2021 at 17:51 Răspunde

  Pe (***) ăla de i se încâlcește limba cu buzele când zice că vorovește îl știam , da (***) ăsta de-i crapă cămeșa pe bârdăhan, ge une-o mai răsărit?

 3. Virgil 3 martie, 2021 at 22:42 Răspunde

  Nu mai au nici o rușine, se vând ca oile-n târg, doar că pe banii tuturor! La muncă dulamă și celălalt! La munca nerușinaților. Ia te uită unde și-au găsit culcuș!

 4. Virginel 4 martie, 2021 at 08:58 Răspunde

  Interesant cum acest antreprenor îmbrățișează postul de la drupo. Întrebări pt Văcariu: in cazul ăsta te lași de firmă sau continui sa fii patron? Dacă ești patron și încarci dividende, mai ai vreme de drupo? Dacă ești acționar și încarci dividende cum dracu ai luat ajutor de șomaj? Poate se îndreaptă vreun organ și asupra ăstuia că mi se pare dubios.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.