Șefa PSD Piatra-Neamț, angajată la CJ-ul condus de inculpatul Arsene după o „nebunie” de concurs

11
3543

 

Cei mai importanți lideri ai PSD Neamț, adică șeful organizației județene și cel al organizației municipale Piatra-Neamț, lucrează, de ceva timp, sub același acoperiș, la Consiliul Județean Neamț. Florentina Moise – Luca, șefa social democraților pietreni, ocupă, de la începutul lunii decembrie, funcția de director adjunct al Direcției de Dezvoltare Turistică, Mediu și Guvernanță Corporativă, una dintre cele mai importante direcții ale Consiliului Județean Neamț. În toate campaniile electorale, Arsene a vorbit despre cum trebuie dezvoltat turismul în Neamț. Numai că pentru asta trebuie să ai și oameni pregătiți în domeniu, adică, în primul rând, persoane specializate în turism/geografia turismului/marketing/mediu/economie etc. Numai că acestea nu au putut participa la concurs, deoarece organizatorul a vrut candidați cu studii universitare în domeniul științelor sociale, cu o vechime în specialitatea studiilor de minimum 7 ani. Coincidența a făcut ca Florentina Moise Luca să se încadreze perfect în cerințele funcției scoase la concurs instituția condusă de Arsene, șeful său pe linie de partid, ceea ce arată că postul a fost unul cu dedicație.

Anunțul concursului a fost făcut pe 30 octombrie, iar pe 16 noiembrie – termenul limită de depunere a dosarelor, singura persoană care s-a înscris fiind Florentina Moise-Luca. La prima probă, cea scrisă, Moise a obținut 77,50 de puncte. A urmat interviul, în data de 2 decembrie, probă la care a obținut 94,50 puncte. Cu un punctaj final de 86 de puncte, Florentina Moise-Luca a fost declarată admisă, ocupând funcția de director adjunct la Direcția Turism, Mediu și Guvernanță Corporatistă.

Moise a fost director al Casei Corpului Didactic Neamț până în iunie 2020, când în locul său a fost numită liberala Gabriela Banu.

În calitatea sa de președinte al organizației PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise-Luca nu a fost nici candidatul partidului pentru funcția de primar al orașului Piatra-Neamț, așa cum ar fi fost firesc, și nici nu a prins loc eligibil pe listele la alegerile parlamentare din decembrie.

Pe 3 decembrie, cu 3 zile înainte de alegerile parlamentare, Moise a aflat că a câștigat concursul organizat de CJ Neamț. Colegi de-ai săi de partid, cu funcții politice mult mai mici, cum ar fi Ciprian Șerban, Oana Bulai sau Remus Munteanu, au prins trenul spre Parlamentul României. Ea a rămas acasă, să lucreze la Consiliul Județean Neamț, pe un post călduț care îi va asigura liniște și o leafă substanțială. Și să participe la ședințele Consiliului Local Piatra-Neamț în calitate de ales local PSD.

(Foto Facebook: Ionel Arsene și Florentina Moise)

Daniel MURARU

Citește și:

În țară se fac concedieri, CJ-ul lui Ionel angajează … șefi

Șefa Casei Corpului Didactic „se încălzește” pentru funcția de subprefect

11 comments

 1. Magda 22 februarie, 2021 at 12:07 Răspunde

  Șosetă si-a reîntregit (***) ca doar nu crede cineva ca intre ” stiintele sociale” ( woow!!!) ale lui Flory de la Neamt si guvernanța corporativă ar exista vreo legătură.

 2. Sinziana 22 februarie, 2021 at 14:30 Răspunde

  Intreaba doamna Ioana Baloi cu cine a facut Flori copilu. Doamna Ioana, doar nu l-o fi facut cu Andrei Plesu sau alt om de stiinta. l-a facut cu vreun valutist in flori sau pe vro canapea pe fuga la sediul vrunui partid . unii zic PUNR altii PSD ce mai conteaza

 3. Ileana Sanziana 22 februarie, 2021 at 15:41 Răspunde

  Pentru Sinziana…din capitolul “mirlania la romani”
  Nu cred ca este corect fata de un copil nevinovat sa tariti (rog a nu se confunda cu “Tarita”, fie-i tarana usoara) in mocirla pe mama acestuia. Nu contează cu cine l-a facut, bine ca l-a păstrat. Nu cred ca te-a intrebat pe tine cineva cu cine ai copilul sau cu cine ai fi vrut sa il ai.
  Problema este alta, cea descrisă de domnul jurnalist, si cred ca asta intereseaza, nu cine cu cine s-a “ars”. P …e data sa o dai nu sa te duci cu ea in rai zice o vorba din batrani.
  Este urat ce se intampla in societatea romaneasca, cat de oportunisti sunt unii si cat de divizat suntem noi, românii. Au trecut atatia ani de la revolutie insa nu ne- am schimbat nici 10%. Vulpea isi schimba părul dar năravul ba. Si se pare ca toti suntem vulpi care atunci cand nu ajung la struguri tipa ca sunt acrii

 4. Liviu 22 februarie, 2021 at 15:43 Răspunde

  Nu putea lasa educatoarea pe dinafara dupa serviciile prestate cu diversi. Si a ingropat de tot CCD-ul. A mai fost o specialista in turism care ne scotea din anonimat, acum a venit sora ei. De asta stam atat de dezastruos la capitolul turism. Mai face o vizita la un targ in Germania si cu Flori si gata, vor da navala turistii. Penibili.

 5. Vasile 22 februarie, 2021 at 18:06 Răspunde

  Ileano Sinziano ,mârlania e când astfel de personaje cu pregatire precară si moralitate îndoielnică intră în conducerea instituțiilor statului in timp ce oamenii pregătiți sunt ținuți la distanță ca prea stiu prea multe.Cât despre ” Tărâță” ce-ai vrut sa spui cu asta? Pune mana pe carte ca sa afli cine isi schimba parul, vulpea sau lupul?
  Cat despre srugurii ” acrii”, ce sa mai zic? Faci parte exact din mocirla lor.

 6. tudor 23 februarie, 2021 at 18:05 Răspunde

  Se tufa astia frate pe leustenii nostri putini. Se tufa la drumul mare si se fac ca nu vad ca noi ii vedem . Doar Pavel Stratan i-ar putea canta asa cum merita. Ei se tufa, noi privim.

 7. Didi 23 februarie, 2021 at 22:58 Răspunde

  Pai atunci , tufatul să fie trecut ca si criteriu de selecție a directorilor în legea privind guvernanța corporativă.Care se tufează public, aia sa ia notă de trecere

 8. Gigel 24 februarie, 2021 at 18:53 Răspunde

  Doar nu credeati ca Arsene o trimite in Parlament sa incalzeasca alte (***)…Trebuie sa ramana la Neamt pentru a le mentine calde pe cele in care intra cu usurinta. Duduia asta (***), care in momente fierbinti striga (***), (prietenii stiu) si-a folosit (***) pentru a ajunge, de-a lungul timpului, in consilii de administratie, director de institutie, presedinte de partid…Trebuiesc bani pentru ridicat pometii, botox, silicoane.. Nu degeaba i se spune (***).

 9. Gigel 24 februarie, 2021 at 19:21 Răspunde

  Asteriscurile de mai sus sunt gratuite….Sunt cuvinte deloc licentioase,,,”asternuturi”=lenjerie de pat… ”tunata”= modificata, imbunatatita…”nuri”=gratie, atractie…Pentru ultimul nu am gasit un sinonim!!!

  ADMIN.: Comentariul dumneavoastră induce ideea că persoana respectivă ar fi de o moralitate îndoielnică.

 10. Alt Gigel 26 februarie, 2021 at 19:28 Răspunde

  Domnul Admin, cred ca ați ghicit. Cu o observatie: Cuvantul îndoielnic trebuie inlocuit cu una din variantele: josnică, decazută, promiscuă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.