„Voluntarul cu Porsche” de la CJ Neamț, pe cai mari la București. Omul lui Arsene, indemnizație imensă în CA-ul unei importante companii de stat

11
175

 

Elena Baltag Kuzmanovic (foto), personajul care luni bune a tăiat și spânzurat în Consililul Județean Neamț, deși calitatea sa oficială, necunoscută mult timp, era doar cea de voluntar, iar cea neoficială de apropiat al inculpatului Ionel Arsene, este pe cai mari la București. „Doamna Elena”, cum i se adresau cu teamă cei mai mulți dintre angajații Consiliului Județean Neamț, fără să știe ce funcție deținea aceasta, a fost numită de curând în Consiliul de Administrație la Compania Națională de Transporturi Aeriene Române-Tarom SA, unde va încasa o indemnizație de 12.500 de lei brut/lună. Decizia numirii Elenei Kuzmanovic în Consiliul de Administrație la Tarom a fost luată în ședința Adunării Generale a Acționarilor (AGA) din data de 24 mai, adică cu două zile înainte de alegerile europarlamentare și cu trei înainte de condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea, liderul PSD. În ședința AGA din 24 mai, acționarii Tarom SA (Statul Român-97,22%; SIF Muntenia-0,08%; Romatsa-1,24%; Compania Aeroporturi București SA-1,46%) au luat act de demisia lui Mircea Tudosie din funcția de administrator provizoriu și au aprobat revocarea din funcția de administrator provizoriu a Luminiței Ivan. În aceeași ședință, Elena Baltag-Kuzmanovic și Alina Denisa Ene au fost numite în funcțiile de administratori provizorii în CA Tarom , pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii până la 6 luni. Cu majoritate de voturi, AGA a stabilit remunerația administratorilor provizorii la nvelul de 12.500 lei brut.

Sinecura obținută de Kuzmanovic este explicabilă dacă ținem cont că se află în bune relații cu Ionel Arsene, președintele CJ Neamț și unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea. Tarom SA este în subordinea Ministerului Transporturilor, acolo unde ministru este Răzvan Cuc, amicul lui Arsene. Deputat de Giurgiu, Cuc a intrat în conflict cu Bădălău, șeful filialei PSD Giurgiu, însă a fost „înfiat” de organizația PSD Neamț care l-a și susținut pentru portofoliul de la Ministerul Transporturilor. Acum rămâne de văzut dacă, după condamnarea lui Dragnea, Ionel Arsene va mai avea aceeași influență în Guvernul Dăncilă. În funcție de asta, depinde soarta celor care au fost numiți cu susținerea lui, respectiv miniștri, secretari de stat, consilieri, șefi peste agenții naționale etc.

<<Pur și simplu i se spune doar „doamna Elena”, toată lumea este cu „doamna Elena”>>

După ce a renunțat la munca de voluntar de la Consiliul Județean Neamț, calitate dezvăluită de publicația atacul.ro, Kuzmanovic a fost numită în funcții importante, la București. În august, anul trecut, a fost numită consilier în Cabinetul lui Darius Vâlcov, consilier de stat al premierului Dăncilă până de curând, când și-a dat demisia. Tot anul trecut, Kuzmanovic a fost numită, pentru câteva luni, în Consiliul de Administrație la SC SMART SA, companie unde Ministerul Economiei, la vremea respectivă condus de Dănuț Andrușcă, deține 30% din acțiuni, iar compania de stat Transelectrica – 70% din acțiuni. Cât a fost voluntar la Consiliul Județean Neamț, din iulie 2016 până în ianuarie 2017, Kuzmanovic a reușit să se impună printre salariații CJ-ului care, de teamă, nici nu au avut curaj să o întrebe ce calitate are. Toți o știau de „Doamna Elena”, mâna dreaptă a lui Arsene, care împărțea biroul cu Oana Bulai, la acea vreme consilier personal al inculpatului din fruntea CJ-ului.

(FOTO: Oana Bulai și Elena Baltag Kuzmanovic)

Kuzmanovic, după cum ne-au declarat angajați din CJ, era un fel de înlocuitor al lui Arsene în lipsa acestuia, fiind persoana care tăia și spânzura în cea mai importantă instituție din județ. Numai că, în calitatea pe care o avea, de voluntar, nu-și asuma absolut niciun risc, responsabilitatea pentru deciziile luate fiind pe umerii angajaților. Tocmai de aceea, când „Doamna Elena” sau „Voluntarul cu Porsche”, cum i se mai spunea, a părăsit CJ-ul, angajații au răsuflat ușurați. Declarația oferită publicației atacul.ro, în ianuarie 2017, de o persoană care știa ce se întâmplă în CJ Neamț este mai mult decât elocventă.

„Elena Kuzmanovici nu are nicio calitate în Consiliul Județean. Are doar calitatea că are eticheta pusă pe biroul în care stă cu doamna Bulai. Atâta tot, nu are nicio relație contractuală cu CJ-ul. Nu știu cum semnează oamenii ăștia (n.r. șefii de compartimente), pentru că ea numai dă sfaturi, nu-și asumă nimic. Mulți semnează aiurea, că așa a zis doamna Elena. Există riscuri să faci ceva, pentru că așa a zis „doamna Elena”, după care vine Curtea de Conturi, Poliția și te ia la întreabări. Ce poate să zică un șef de compartiment, că m-a pus „doamna Elena”? O să li se răspundă tot cu o întrebare: cine-i doamna Elena??? De câteva luni bune a venit la Consiliul Județean. Nu a prezentat nimeni ce calitate are. Pur și simplu i se spune doar „doamna Elena”, toată lumea este cu „doamna Elena”. Toți se duc la „doamna Elena”. Ea taie, ea spânzură, ea rezolvă absolut tot, pe tot județul ea e șefă. Nu semnează. Cred că ștampila CJ-ului o are consiliera lui personală și cred că și o semnătură ceva. Mulți sunt nemulțumiți pentru că sunt situații care trebuie să fie rezolvate rapid, ștampilă, semnătură, și se întârzie pentru că cea care deține ștampila ajunge, de regulă, pe la ora 11 la serviciu”

Asta se întâmpla, la începutul anului 2017, la Consiliul Județean Neamț, mai ales când Arsene nu se afla în instituție, iar Elena Baltag Kuzmanovic presta, vezi Doamne, în calitate de voluntar pentru binele județului.

Daniel MURARU

Citeste si:

A fost consilierul premierului Dăncilă, iar acum e sfătuitorul lui Vâlcov: „V-ă mențin interesul”, „Să aflii adevărul”, „Nu crede-ți”

Pe cine a mai ajutat „fratele Arsene” să prindă sinecuri la București. Consilier județean, numit în CA-ul unei companii de stat

Kuzmanovic, afară de la Consiliul Județean

 

11 comments

 1. Elena Baltag Kuzmanovic 8 iunie, 2019 at 13:52 Răspunde

  Dl Muraru felicitari!!!
  Sau ati aflat ( dupa doi ani??) sau ati decis ca adevarul , chiar daca nu vinde stirea , este calea ce trebuie urmata.
  Acum doi ani prezentati plecarea mea de la CJ ca si un “ dat afara”, acum repuneti lucrurile in matca lor normala “ a plecat de la CJ “.
  E un progres.
  PS .Ramane valabila propunerea, puteti suna cand vreti vesti despre mine
  Zi minunata!

 2. Sebi 8 iunie, 2019 at 19:53 Răspunde

  Elena Baltag, nu ne intereseaza daca ai fost dată afară din CJ sau ai tulit-o singura.Ne intereseaza ca toate instituțiile statului si societatile de stat, au fost colonizate cu fatuci, amante si tot soiul de politruci iar profesionistii au fost marginalizați. Or, ca sa conduci TAROM tre sa stii cu ce se mănâncă treaba. Sau tu esti parasutista si nu ai trecut asta in CV. DACĂ da, imi cer scuze.

 3. Virgil 8 iunie, 2019 at 22:35 Răspunde

  Elena raminea doamna, ca doar nu filosoafa, daca tacea, ceea ce bunul simt ii cere! “Sinecurili” cu mult tupeu se cistiga si cu, bineinteles, ajutor de la Grumazesti! Ce ai putea s-o intrebi? De cite ori s-a tras cu avionul?
  Nu meritati termenul de politete pe care unii il folosesc, Elena!
  Felicitari, dl Muraru, ca va faceti meseria! E o raritate in ziua de astazi!

 4. Dorina 9 iunie, 2019 at 07:50 Răspunde

  După schimbările survenite în realitatea politică nu ar fi cazul să vă luați zborul de la Tarom? Să rămână ministrul Cuc singur cuc, apoi să ia și el trenul spre alte cuiburi.Mă adresez direct dumneavoastră, doamnă, văd că urmăriți postările.Cu greșelile impardonabile de gramatică, fără o traiectorie de carieră adecvată,nu puteți ocupa funcții la care tineri merituoși nu visează.Dumneavoastră și Oana Bulai???Întrebările, de fapt, sunt retorice.Nu sunteți vinovată dvs,ci acei care v-au promovat.Eu nu cred că mai apuc ziua în care valoarea adevărată își va gasi locul.Pentru mine lumea politică de azi e “Fata de la pagina 5”.

 5. Strofa Marcel 9 iunie, 2019 at 10:38 Răspunde

  Virgil, exista o explicație in toate.Lenuta asta , s-o fi tras, nu s-o fi tras cu avionul ,cum spui tu, da cu soseta ,
  sigur …

 6. Alina 9 iunie, 2019 at 15:59 Răspunde

  Daca slujba atribuita Lenutei este pentru 4-6 luni maxim, inseamna ca atit mai are Arsene de parcurs pina la usa Beciului Domnesc. Care? Vom trai si vom vedea. Dupa aceea sa vedem cu s-o mai ocupa Lenuta.

 7. KK 9 iunie, 2019 at 16:21 Răspunde

  Adevaru e ca Ionel e un fel de Napoleon, le face pe toate, are influenta peste tot, le baga pe toate!!!! Baaaaaa, nu va e rusine???? Ati distrus judet, tara, tot ce ati atins!!
  Madam K, nu-i asa ca ti crapa inima de necaz cind te vezi in atacul? Hehe! La tarom, auzi!!! A mai fost una bagata tot pe la zburatoare si a si zburat

 8. Adriana 10 iunie, 2019 at 21:25 Răspunde

  Jenant,ne insulta inteligenta aceasta EK,considera oare ca Porshe,prietenia(mult spus,pentru ca nu cred ca arenotiunea de prietenie in ADN) cu sosetica ,alaturarea de Vilcov ii face pedigree,nu nici vorba.Din pacate genul Dinu Paturica este ff actual vremurilor noastre.

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.