Sereistul Rusu, amicul lui Ginel, este subordonatul soției deputatului Cozmanciuc. La ministerul lui Alexe

11
4651

Laurențiu Ștefan Rusu, fostul șef al SRI Neamț, al cărui autoturism a fost fotografiat, zilele trecute, în fața locuinței din Roznov a controversatului om de afaceri Gheorghe Vlasie, zis și Ginel (cumătrul inculpatului Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț), lucrează la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor din luna iunie a acestui an.

La solicitarea atacul.ro, Biroul de presă de la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, a clarificat situația lui Laurențiu Ștefan-Rusu, comunicând că este „încadrat cu contract individual de muncă la Cabinetul Secretarului de  Stat, Gelu Puiu, în funcția de consilier, cu fracțiune de normă de 2 ore /zi”.

Curios este că, la începutul lunii iunie a acestui an, secretarul de stat Gelu Puiu o angaja în funcția de director cabinet pe Roxana Cozmanciuc, soția deputatului Cozmanciuc. Până a ajunge la ministerul lui Alexe, Roxana Cozmanciuc a fost șef al Serviciului Juridic la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare în Informatică.

Trei săptămâni mai târziu, la cabinetul lui Gelu Puiu era angajat pe funcția de consilier Laurențiu Ștefan-Radu, fostul șef al SRI Neamț. Așa se face că fostul ofițer SRI a ajuns în subordinea Roxanei Cozmanciuc, regula fiind clară: activitatea consilierilor este coordonată de directorii de cabinet.

Bineînțeles, întrebarea firească este cum de a ajuns fostul șef al SRI Neamț, un apropiat al inculpatului Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cel care controlează mai multe firme de construcții din Neamț, racordate la banul public, să lucreze cot la cot cu soția liberalului Cozmanciuc în cabinetul unui secretar de stat PNL – Gelu Puiu, secretar de stat pentru păduri.

Legături pesedisto-peneliste

Ginel este asociat cu PSD-ul și cu cumătrul său Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț, care a câștigat recent un nou mandat de președinte al CJ Neamț în fața liberalului Cozmanciuc.

Pe lângă fotografiile cu mașina fostului șef al SRI Neamț din fața casei lui Ginel, sursele noastre afirmă că cei doi, sereistul și omul de afaceri, s-ar afla într-o strânsă relație de prietenie, cimentată în timp și presărată cu frumoase partide de vânătoare cu prietenii, pe fondurile deținute de Ginel. De notorietate este și legătura lui Ginel cu deputatul Neculai Iftimie. Cel din urmă și-a dat demisia din PSD, în decembrie 2019, iar de atunci a apărut în câteva fotografii cu Mugurel Cozmanciuc, șeful liberalilor nemțeni.

 

Mugur Cozmanciuc și Neculai Iftimie (foto: facebook/Cozmanciuc)

L-am întrebat pe secretarul de stat Gelu Puiu, care, ultima dată, a ajuns demnitar renunțând la funcția de șef Ocol Vama-Suceava, cum de l-a angajat pe Laurențiu Ștefan-Rusu, de când îl cunoaște și dacă i l-a impus cineva. De fix 24 de ore a avut nevoie Gelu Puiu ca să ne răspundă de când îl știe pe Rusu și dacă e rudă cu Cozmanciuc.

Puiu ne-a comunicat că pe Laurențiu Ștefan-Rusu îl cunoaște de peste 5 ani, iar decizia de angajare i-a aparținut, având nevoie de el pentru a-l consilia pe un domeniu de importanță națională. Suceveanul, care are în subordine Garda Forestieră Națională, nu a oferit mai multe informații privind consilierea pe care i-o asigură fostul șef al SRI Neamț.

Faptul că Mugurel Cozmanciuc este de loc din Pojorâta, Suceava, o localitate situată la nici 6 kilometri de Câmpulung Moldovenesc, locul de baștină al lui Gelu Puiu, nu este decât o coincidență, cel din urmă declarând pentru atacul.ro că nu este rudă sau afin cu liberalul nemțean, iar relațiile cu acesta sunt de colegialitate, fiind membri ai aceluiași partid politic.

Gelu Puiu (foto) nu este singurul demnitar din Guvernul Orban care a apelat la serviciile unor foști ofițeri SRI.

Suceveanul se află la a doua experiență ministerială, el fiind numit, în martie 2013, secretar de stat la Ministerul Mediului și Schimbărilor Climatice – Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură. În luna septembrie 2013, a fost eliberat din funcție, ca două luni mai târziu să fie numit, din nou, secretar de stat la Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură. Când fost promovat secretar de stat în 2013, Gelu Puiu era șef al Ocolului Silvic Cârlibaba, din Suceava, numirea sa pe o funcție atât de importantă la București dând frâu liber la tot felul de speculații. S-a spus că a căpătat funcția pe filiera lui Relu Fenechiu, liberalul infractor care a stat în închisoare pentru fapte de corupție. Fenechiu este cel care le-a ghidat pașii în politică lui Costel Alexe, fost ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor până ieri, și lui Mugurel Cozmanciuc, deputat PNL de Neamț.

Secretara lui Fechet: „Domnul Rusu nu este astăzi, însă s-ar putea să-l găsiți mâine!”

Inițial, datele noastre arătau că fostul șef al SRI Neamț este consilier la cabinetul secretarului de stat Mihai Fechet, de loc din Bacău. Informația a fost confirmată pentru atacul.ro de secretara care a răspuns la telefonul din cabinetul secretarului de stat Mircea Fechet și care ne-a comunicat că „domnul Rusu nu este astăzi, însă s-ar putea să-l găsiți mâine!”. Atacul.ro l-a chestionat și pe Mircea Fechet în legătură cu consilierul Rusu. Fără a nega că are un consilier cu acest nume, Fechet ne-a cerut să-i trimitem întrebările pe whatsapp, ceea ce am și făcut. A doua zi, lucrurile aveau să se schimbe, în sensul că persoana care ne-a răspuns la telefonul din cabinetul secretarului de stat Fechet a negat că acolo ar lucra un consilier cu numele Laurențiu Ștefan-Rusu. Același lucru ni l-a comunicat și Fechet, acesta, după cum spuneam, având nevoie de mai bine de 24 de ore pentru a ne răspundă dacă are sau nu un consilier cu acest nume.

Nu este exclus, dat fiind comportamentul secretarei lui Mircea Fechet, ca Rusu să fie sau să fi fost încadrat cu 2 ore/zi și la cabinetul băcăuanului. Altfel, nu se explică de ce secretara lui Fechet ne-a declarat, când am vrut să vorbim cu Laurențiu Ștefan Rusu, că acesta lipsește, dar să încercăm a doua zi, poate îl găsim.

Daniel MURARU

Fostul șef al SRI Neamț, recent angajat la Ministerul Mediului, la taifas cu Ginel. La ceas de seară

11 comments

 1. mora.@ 24 octombrie, 2020 at 14:37 Răspunde

  Pai treaba asta “..angajat cu fractiune de norma…” se practica si la Administratiile Bazinale de Apa din tara din cadrul ANAR unde au fost pusi de PNL directorii obedienti!! de exemplu se poate verifica la Administratia Bazinala de Apa SIRET, unde director este pus omul lui BENEA DRAGOS si COZMANCIUC, gaina , actualul incadrat domnul Gavriluta care se ” ocupa” cu ” structua de securitate ” – mult, mult prea mult si pompoasa denumirea, a solicitat sa lucreze temporar numai 3 ore pe zi!!!!!! pai inseamna ca se poate debarasa organigrama de acest MANIX !!! asta pentru pregatirea alegerilor din Decembrie, pentru a spala rusinea infrangerii expresedinteluui PALER !!!

 2. Liviu 24 octombrie, 2020 at 14:48 Răspunde

  Caracatita perfecta! Dirijeaza blaturile de la centru, iar golanii sunt intr-un echilibru perfect la ciolan. Deci asta e marele Cozmanciuc, un (***) care (***) pe oricine si orice pentru bani. La locale a mimat campania in timp ce votantii chiar au crezut in sansa liberalilor. Cozmanciuc si-a batut joc de colegii si votantii liberali. Un (***) politic cu aere de intelectual si strateg politic, care in realitate e dependent de bani obtinuti (***). A promis zecilor de liberali si prieteni functii in toata tara. Cozmanciuc, acum nu vei putea veni sa explici ca nu stiai ca nevasta-ta si Rusu sunt in acelasi cabinet pentru ca i-ar fi ales secretarul de stat. Ambii sunt pusi de tine in cabinetele acelor demnitari, lucru pe care il va afla si Orban. Rusine, Cozmanciuc! Demisia, Cozmanciuc! Nu-i mai poti conduce pe liberali, tradatorule. Erau de multa vreme informatii despre relatia ta de prietenie cu Arsene. Acum a aparut si proba.
  Felicitari, domnule Muraru! Acelasi jurnalist profesionist! Multumim!

  • Ionescu 25 octombrie, 2020 at 14:17 Răspunde

   In urma dezvaluirilo dvs, poate procurorii isi explica acum aumite actiuni ale lui ginel pe perioada monitorizarii sale. Se cunoaste faptul ca plecat din tara cu cateva zile inainte ca membrii grupului din care facea parte sa fie retinuti, iar unii chiar arestati. Poate rusu l-a avertizat sau poate chiar i-a negociat libertatea in schimbul unor delatiuni.

 3. Dana 24 octombrie, 2020 at 16:35 Răspunde

  Cine face naveta zilnic, la Bucuresti, pentru o norma partiala de 2 ore zilnic? PSD&PNL= BLAT. Asta trebuie sa inteleaga nemtenii. Acesta este motivul pentru care Arsene nu este saltat si dus la puscarie. Acesta este motivul pentru care procesele lui sunt o bataie de joc nesfarsita, amanari peste amanari. E bine sa ne desteptam si pe ultima suta de metri. Cind ma gandesc ce si cate mai promitea dl Cozmanciuc, in noiembrie 2014, in sediul PNL Neamt, proaspetilor de atunci, fraieri, care au crezut ce manca el cu patos…..Bine ca exista si reversul.

 4. Ionescu 24 octombrie, 2020 at 20:37 Răspunde

  Felicitari pentru ca continuati investigatiile! Referitoare la ofiterasul sri pensionat la 43 ani demonstreaza cel putin neputinta institutiei respectiv a sanctiona elementele infactionale, daca nu chiar complicitatea unor angajati ai instiitutiei in protejarea unor infractori! Relatia intre ginel si rusu nu este doar una de prietenie, ci probabil are si conotatii profesionale,chiar juridice tinand cont de faptul ca ginel este cercetat penal. Rusule tic, tac,tic,tac!

 5. ADY 25 octombrie, 2020 at 09:39 Răspunde

  cabinetele ministrilor si secretarilor de stat sunt burdujite cu pensionari fosti sri , procurori, sipi, dgipi, toti fac trafic de influienta in institutiile unde au lucrat pt a proteja golanii din politica. Chiar credeti ca acest (***) rusu merge 2 ore la servici? nu fratilor, el incaseaza bani pt a vinde informatii si a proteja gasca lui soseta, ginel, mugurel samd.

  • Despre fraieri, despre baieti smecheri 25 octombrie, 2020 at 15:03 Răspunde

   Asa este ADY. Asa cum fufele incaseaza bani pentru lustruit bastoane, asa acest (***) incaseaza bani pentru vanzarea de informatii. Cum se numeste vanzarea de informatii, contra cost?

 6. Cineva 26 octombrie, 2020 at 08:11 Răspunde

  Domnule Muraru ceea ce nu cred că știți este că Cozmanciuc este cumătru cu Ginel. Împreună l-au cununat pe băiatul mijlociu al fostului primar al comunei Tazlău. Încrengături periculoase. Se haratasc precum câinii pe față și pe ascuns fac șprițuri și (***). Sa ii ia dracu pe toți parveniții ăștia care își văd doar interesele personale. Noi îi alegem sa ne reprezinte.

 7. Un cititor 26 octombrie, 2020 at 09:02 Răspunde

  Asta se întâmplă când legea nu este aplicată în litera și spiritul ei. Când procesele sunt amânate luni și iar luni, finalul fiind cel pe care îl anticipăm. Cine va răspunde pentru dezastrul creat în această țară pentru interese proprii și de grup? Nimeni, evident! Somnul națiunii naște monștri. Noapte bună, România!

 8. FLORIN 26 octombrie, 2020 at 10:45 Răspunde

  Romania este un stat securisto mafiot.
  Partidele sunt controlate de securisti care asigura liantul transpartinic pentru furtul banilor publici,pentru ca despre asta e vorba.
  Dupa cum se vede,un simplu ziarist face anchete si dezvaluiri pe care trebuia sa le aflam de la miriada de institutii corupte,esuate si GOGOMANE denumite pompos Politie/SRI/DGA/DIICOT,etc.
  Absolut INUTILE.
  Toti platiti cu salarii COLOSALE si PENSII SPECIALE de miliarde de euro pe an.
  Cel mai mare FURT al banilor publici din aceasta tara.
  Votati SCHIMBAREA,votati PNL/Cozmanciuc abonatul la banii publici,el si intreaga lui familie.
  Nu mai votati perpetuarea statului mafioto securist in aceasta tara.
  NU mai votati oameni buni!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.