Cariera ilegală de la Bârgăuani, afacerea partenerului lui Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene. Nisipul, transportat cu mașinile Aqua Parc

1
2968

Dezvăluirile publicației atacul.ro cu privire la exploatarea ilegală a unei cariere de nisip, situată la granița dintre comunele Bârgăuani și Mărgineni, s-au transformat într-un dosar penal. Urmează ca după finalizarea cercetărilor anchetatorii să decidă dacă vor trimite sau nu în judecată vreo persoană dintre cele implicate. La mijloc este vorba de câteva mii de tone de nisip, material ce a fost sustras ilegal de pe o pășune a Primăriei Bârgăuani, concesionată unui crescător de animale. În plus, activitatea s-a desfășurat fără niciun fel de aviz de la Mediu, Apele Române, primărie etc. Acțiunea ilicită s-a desfășurat în perioada în care în România era stare de urgență decretată din cauza pandemiei de Covid-19. Înainte ca autoritățile să intervină, autocamioanele au cărat nisip din cariera ilegală timp de aproape două săptămâni, fără ca șoferii să fie luați la întrebări. Vârful unui deal a fost ras cu buldozerele, iar nisipul ssustras și transportat zeci de kilometri până la destinație, cu autocamioanele lui Ginel.

Omul lui Ginel, găsit în carieră

Un document oficial al celor de la „Apele Române”, în posesia căruia a intrat atacul.ro, confirmă informațiile publicate de noi, și anume că în această acțiune este implicat unul dintre oamenii de încredere ai lui Gheorghe Vlasie, zis și Ginel, cumătrul lui Ionel Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț.

Cel găsit la fața locului de către autorități după dezvăluirile atacul.ro, este George Trifan (foto), o mai veche cunoștință de-a noastră. Pe Trifan l-am întâlnit în noiembrie 2019, în comuna Doljești, ca reprezentant al firmei Mavgo Holding, care executa, în regim de subantrepriză, lucrări de regularizare pe pârâul Albuia (Doljești) pe pârâul Țiganca (Ion Creangă). Cele două lucrări au fost sistate și fac acum obiectul unui dosar aflat în lucru la DNA Bacău.

George Trifan este un apropiat al lui Ginel, cei doi fiind și parteneri în dosarul în care, alături de alți oameni de afaceri, sunt judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat. Așadar, cei doi inculpați sunt în continuare parteneri de afaceri, iar cariera ilegală de la Bârgăuani confirmă acest lucru. Chiar dacă Trifan a însăilat o poveste în fața anchetatorilor, o implicare a lui Ginel există, măcar prin faptul că autocamioanele aparțineau firmei sale, iar nisipul era transportat în balastiera pe care o deține în comuna Săvinești.

Livada cu nuci pitici, pretext pentru a disloca un deal

Documentul în posesia căruia am intrat arată că reprezentanții „Apelor Române” s-au deplasat la fața locului (la cariera de nisip ilegală), unde l-au găsit pe George Trifan, din București, care supraveghea trei utilaje (două excavatoare și un buldoexcavator). Trifan a spus că este proprietarul terenului și că dorește să amenajeze o livadă de nuci pitici și un drum de acces. A mai precizat că nu reprezintă o societate comercială, iar lucrarea o execută pe proprie răspundere. Trifan a mai precizat (sanchi!) că nisipul a fost transportat într-un loc pe care nu îl cunoaște, cu autocamioane închiriate de la SC Aqua Parc, firma lui Ginel. Ulterior, polițiștii aveau să găsească la balastiera Aqua Parc SRL din Săvinești mii de tone de nisip sustras din cariera ilegală de la Bârgăuani.

Deși i s-a pus în vedere să prezinte cât mai repede documentele care să ateste că este proprietar al terenului respectiv, George Trifan nu s-a conformat nici după o săptămână. Și nici nu avea cum, afirmă un crescător de animale, care ne-a declarat că a concesionat terenul respectiv de la Primăria Bârgăuani și încasează subvenție de la APIA Neamț.

 

Citește și:

Cariera ilegală din vârful dealului: „E pășunea pe care am concesionat-o de la Primăria Bârgăuani. (…) M-a repezit și mi-a zis să-mi văd de treabă!”

Neamț, tărâmul ciocoilor. Cum să furi un deal dintr-o arie naturală protejată sub ochii indulgenți ai autorităților

Cum arată locul din care s-au furat peste 7.000 de tone de nisip. Suspecți sunt apropiați de-ai lui Ginel

GALERIE FOTO cu „adăpătorile pentru animale”. Dosar penal pentru cariera de nisip din vârful dealului

Un baron de Bistrița-Năsăud, amic al pesediștilor, nu face nimic, dar umflă milioane din lucrările de la Doljești și Ion Creangă

DOCUMENT! Ce acte au cerut procurorii DNA în dosarul „Jaf din banii de calamități”. Firmele amicilor mogulilor PSD, în colimatorul anchetatorilor

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

1 comment

  1. ioana.@ 1 septembrie, 2020 at 19:06 Răspunde

    pai cine sa faca activitatea de Inspectie de gospodarire a apelor la SGA Neamt???? a ramas unul din ” pilosii’ adusi de Marcoci si mentinut de popescu Mihail, ” inspectorul de trafic auto” RUSU CRISTIAN DORU, apoi transferat la SGA Neamt prin plecarea unui coleg la alt compartiment pentru simplu fapt ca nu vroia sa munceasca pentru un incompetent, caruia ii facem programul de lucru ” supervizat ‘ de alt nestiutor de carte Nechita, pus de PNL la conducerea SGA Neamt!!!La ora 8,30 vine cu greu la SGA Neamt; apoi pe la ora 11 pleca sa isi cumpere de mancare , revine la SGA si pe la orele 13, 30 o „taie” acasa!! RUSINE PNL !!! nu cu asa „specialisti” veti mentine respectarea legislatiei in domeniu!! Iaca Pavaleanu Ioan ce a ajuns activitatea de gospodarire a apelor !!!!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.