Cum arată locul din care s-au furat peste 7.000 de tone de nisip. Suspecți sunt apropiați de-ai lui Ginel

7
1904

Atacul.ro dezvăluia, pe 8 aprilie, că pe un deal situat la granița satelor Ghelăiești (Bârgăuani) și Itrinești (Mărgineni) a apărut o carieră ilegală de unde se sustrag mari cantități de nisip. Articolul a atras atenția Prefecturii Neamț care a solicitat instituțiilor statului să se implice. Așa s-a ajuns la întocmirea unui dosar penal de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, dosar în care sunt vizate mai multe persoane, printre care și nume cunoscute ce au legătură cu lumea politică. Cercetările preliminare au arătat că exploatarea s-a făcut ilegal, fără niciun fel de autorizație emisă de vreo instituție a statului. Ba mai mult decât atât, nisipul a fost exploatat în perimetrul în care se află aria naturală protejată „Lacul și pădurea Mărgineni”.

Cercetările sunt efectuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de „exploatare sau întreținerea lucrărilor construite pe ape ori în legătură cu apele, desfășurarea activității de topire a teiului, cânepii inului  și a altor plante textile, de tăbăcire a pieilor și extragere a agregatelor minerale, fără autorizația de gospodărire a  apelor (…) și de executare de activități miniere fără permis sau licență (…). De asemenea, vor fi avute în vedere și faptele penale prevăzute și pedepsite de regimul ariilor natural protejate. Urmează, după cum precizau reprezentanții Gărzii de Mediu Neamț, ca proprietarul terenului să ia măsuri pentru a reface terenul afectat în urma exploatării de agregate minerale.

Până în prezent, nu a fost luată nicio măsură, în afara faptului că utilajele care au săpat au nivelat terenul de unde au extras mii de tone de nisip.

La o lună de închiderea carierei ilegale de nisip, ne-am deplasat la locul faptei pentru a vedea în ce stadiu se află locul unde, timp de aproape două săptămâni, excavatoarele au încărcat sute de camioane cu nisip.  Concluzia, așa cum poate fi trasă și analizând fotografiile, este că zona a fost grav afectată. Nici nu avea cum atâta vreme cât de acolo s-au extras peste 7.000 de tone de nisip, ce a fost transportat la balastiera firmei Aqua Parc SRL din Săvinești.

Dacă va fi tras cineva la răspundere, rămâne de văzut. Însă, la câte anchete au fost îngropate în ultimii ani, nu ne-ar mira să aflăm că, de fapt, nu a fost comisă nicio infracțiune și nimeni nu este vinovat pentru dezastrul ecologic din aria natural protejată.

Când autoritățile au descins la fața locului l-au identificat, ca responsabil de lucrări, pe George Trifan, „coleg” de dosar cu Gheorghe Vlasie, zis Ginel, în dosarul  în care sunt judecați pentru aderare la un grup infracțional organizat. De altfel, George Trifan, pe care l-am găsit și pe șantierele de la Albuia și Țiganca în calitate de șef șantier din partea Mavgo Holding SRL, este unul dintre partenerii de încredere ai lui Ginel, cumătrul lui Arsene, inculpatul pentru fapte de corupție din fruntea Consiliului Județean Neamț.

Daniel MURARU

Citește și:

Poliția confirmă dezvăluirile atacul.ro în cazul carierei ilegale de nisip. În schimb, nu explică de ce a acționat cu întârziere

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

7 comments

  1. Virgil 19 mai, 2020 at 16:10 Răspunde

    Vor tine politistii dosarul vreo 6 luni, apoi o sa mai astea 1 an pe biroul unui procuror urmand ca totul sa se sfarseasca printr-o amenda, probabil. Probabil acum sunt ascunsi in vreo carciuma si rad.

  2. janel iosub 19 mai, 2020 at 16:16 Răspunde

    dar procurorii nemteni ce fac? e gata le a pict linie de pepeni si au incasat iarasi bani frumosi de la banditi!!! trai nenica!!!! politistii si procurorii sunt prietenii hotilor! tara bananiera!

  3. dorel. 19 mai, 2020 at 16:20 Răspunde

    Fapta exista !!! a se reface terenul la forma , structura , initiala dupa GNM – CJ Neamt inseamna a se aduce tot materialul FURAT, inapoi si a se omogeniza in strctura zonelor de unde a fost dislocat si FURAT!!!! Dar oare ce spune aceasta strructuta parazitara APM si nu numai!!!??????pentru daca procurorii DNA ar fi cercetat pe indelete vor constata ca pensionarele de la APM executa documentatii de ani de zile unde credeti ???? LA BALASTIERE!!! toate sunt frumoase , ROZ BOMBON! nu sunt implicatii, ce coborare de TALVEG, ce distrugeri de zone de protectie maluri drept si stang, ce distrugeri TOTALE de SLEAURI DE LUNCA!!! ce coborare definitiva de ape subterane ! toate documentaiile sunt plagiate de la an la an , mai punem o frunzulita, o sagetica, !!O retea infractionala oranizata ! hai DNA miscati- va !!

  4. Dragos 19 mai, 2020 at 18:19 Răspunde

    Degeaba va zbateti. Ginel a facut la bani incat poate sa inchida toate dosarele penale in care e cercetat. De asta fac hotii in continuare fara sa le fie frica de politie sau tribunal. Iar PNL nu e departe.

  5. Dan 19 mai, 2020 at 19:19 Răspunde

    Aceste grupari organizate au un singur scop – sa faca bani cat pentru 10 vieti. Vorbim de zeci de milioane de euro. Gastile din Neamt au reusit sa fure aceste sume iar de la nivelul la care au ajuns li se pare ca pot sa faca tot ce doresc indiferent daca incalca legile. Asa gandesc aceste gasti. Citeam mai devreme, dupa ce dimineata se auntau descideri in Neamt, despre marea realizare a procurorilor. Au inhatat niste tigani care se santajau intre ei pe sume derizorii. Unul din clanul Capra a cerut o taxa de protectie de 400€. Iti vine sa urli!!! 400€!!!! Si gruparile organizate fura cu zecile de milioane de euro din banii publici! Oare suntem sanatosi la cap? Nu spun ca scursurile alea trebuia ignorate, dar resursele institutiilor statului trebuie concentrate pentru a opri jaful din banul public. Unde sunt procurorii platiti cu zeci de mii de lei pe luna? Treziti-va si faceti ceva!

  6. Dragos 19 mai, 2020 at 19:39 Răspunde

    Ha, ha, ha. Una buna tare. Cica feciorul celebrului (***) a ajuns politist la investigatii criminale la Neamt. Ha, ha, ha. O sa investigheze dosarele lui taica-su? Dupa 3 luni de scoala a ajuns mare politist. E interesant de vazut traseul (probabil un aranjament) Asa ceva… si va asteptati ca politia sa-si faca treaba, sa-l cerceteze pe Ginel sau pe Arsene.

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.