„N-am văzut nici măcar o picătură de dezinfectant în dozatorul de pe scara blocului!”. Dispenserele vor fi umplute de asociațiile de proprietari

4
628

„De două săptămâni, de când am revenit în Piatra Neamț, n-am văzut nici măcar o picătură de dezinfectant în dozatorul de pe scara blocului. L-am analizat și pare uscat, semn că este posibil să nu fi fost încărcat niciodată”, ne-a declarat un pietrean care locuiește unul dintre blocurile (B-uri) din centrul orașului Piatra-Neamț. Nu este singura nemulțumire, în ultimele săptămâni mai mulți pietreni reclamând lipsa dezinfectantului din dozatoare.

Dragoș Chitic, primarul orașului, care își prezintă periodic realizările pe rețelele de socializare, nu a amintit nimic despre acest subiect, semn că nu este unul dintre cele preferate. De exemplu, într-o postare din 24 aprilie, primarul vorbește despre acțiunile întreprinse de către primăria în lupta cu Covid-19, dar nu face nicio referire la dispensere și dezinfectant.

Am solicitat Serviciului Comunicare al Primăriei Piatra-Neamț să le spună pietrenilor de ce dozatoarele nu sunt umplute cu dezinfectant.

Ni s-a răspuns doar că primăria a cumpărat dezinfectant 2.136 de litri și că urmează ca, după ieșirea din starea de urgență, asociațiile de proprietari să reumple dispenserele.

„Primăria a achiziționat 2.136 l de dezinfectant cu care a alimentat și completat, acolo unde a fost cazul, dispenserele montate în cele 1.820 scări de blocuri de locuințe. Ordonanța militară referitoare la acest subiect a fost modificată, iar de săptămâna trecută am informat asociațiile de proprietari pentru a realiza ele reumplerea dispenserelor cu dezinfectant acolo unde s-a consumat integral. Cea mai mare parte a asociațiilor de proprietari a realizat acest lucru”, se arată în răspunsul pe care l-am primit de la Serviciul Comunicare.

Cei 2.136 de litri de dezinfectant au fost achiziționați pentru Primăria Piatra-Neamț de către societatea Mondoterm SRL. De altfel, municipalitatea pietreană a mers pe varianta unui singur contract pentru achiziționarea de dispensere, montarea și umplerea lor, dar și achiziția de dezinfectant. Totul a costat peste 400.000 de lei, în această sumă intrând achiziția a 1.820 de dispensere montajul și umplerea lor, plus achiziția celor 2.136 de litri de dezinfectant.

Daniel MURARU

Citește și:

Culisele afacerii „Dozatorul”

Afacerea „Dozatorul Covid-19” la Primăria Piatra-Neamț. Suma colosală cheltuită pentru dispenserele cu dezinfectant

Un drept la replică, un munte de tupeu. Primăria Piatra-Neamț, explicații penibile pentru costurile nesimțite cu dispenserele și dezinfectanții

Drept la replică-Primăria Piatra Neamț

 

4 comments

 1. janel iosub 7 mai, 2020 at 12:29 Răspunde

  BINE CA I AU UMPLUT TRAISTA LUI MAZILU DE LA PMP SI NICIUN MILITIAN SAU PROCUROR NU VAD BATAIA DE JOC A BANULUI PUBLIC!!! INTR-UN MUNICIPIU UNDE MAFIOTII DOSPESC, IAR LEGEA ESTE INTERPRETABILA DE MALIGILE NUMITE POLITIC, NU POTI AVEA VREO ASTEPTARE!!!

 2. Danut 7 mai, 2020 at 13:32 Răspunde

  Afacerea dozatoarelor a adus bani frumosi (***) si fostului sau sef, (***), care a impins niste firme in bratele actualului (***). Gurile rele spun ca in afaceri cu Primaria a intrat si interlopul (***), omul lui Tata, acum om de afaceri in imobiliare. (***), gura sparta, se tot lauda si intimideaza cu relatia cu (***) si (***). Hai ca lui (***) i-a dat din bijuteriile lui TaTa …dar lui (***) ce-i da…
  Tot persoane rautacioase din Piatra Neamt spun ca si Misaila nu ar fi strain de afaceri cu Primaria. Ce ii leaga pe cei trei? Peietenia cu Gheorghe Stefan…doar nu credeati ca DIICOT sau DNA sau POLITIA..

 3. Viki 7 mai, 2020 at 21:05 Răspunde

  Bravo tovarasi. Inca un tun bifat. N-am buton de like, sorry. Felicitari! Cind ai de-a face cu ignoranti asa le trebuie. La mai mare, tovarasi! Sa mai ramina jalea din superbul oras. Distrugeti tot si asa nu patiti nimic.

 4. Dan 7 mai, 2020 at 22:19 Răspunde

  In continuare cred ca orasul acesta nu a avut, vreodata, un primar mai slab decat acest Chitic. Vorbeste despre actiuni de dezinfectie pe cele peste 1800 de scari de blocuri din oras. Nu a facut nimic, absolut nimic, in afara sa instaleze in bataie de joc aceste chinezarii supraevaluate. Mai mult, cand au dat gauri pentru dispensere nu au avut bunul simt sa mature mizeria facuta prin instalarea suruburilor de prindere, daramite sa mai dezinfecteze scarile, chiar daca pretul a fost de 10 ori mai mari, o hotie fara margini. Sa va mai spun cateva. Dupa ce a anuntat Arsene ca va cumpara 20 de autouze electrice a aparut si el cu anuntul ca va cumpara 20 de autobuze electrice. Sunt unele si aceleasi sau sunt 40 in total? Alta golanie – a (***) anuntat ca va cumpara tablete pentru elevi, urmand sa faca o rectificare in acest sens. In aceasta seara, Lucovid a anuntat in sedinta de guvern ca va cumpara tablete pentru toti elevii defavorizati. Ce face Chiticul, dubleaza achizitiile? Treziti-l ca omul a luat-o razna, nu mai judeca. Zici ca vine sfarsitul, asa se comporta la achizitii. Omul e un dezastru!!!

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.