Ochelarii pentru calculator care te protejează de lumina albastră

0
220

Lumina albastră emisă de ecranele digitale poate fi extrem de dăunătoare pentru ochi, însă acești ochelari de calculator îți pot oferi protecția de care ai nevoie. Vezi detalii!

 

 

 

 

 

 

Modelele de ochelari pentru calculator cu protecție împotriva luminii albastre sunt destul de noi în piața din România, dar niște produse care se bucură de un real succes, datorat beneficiilor considerabile pe care le aduc pentru sănătatea ochilor.

Ce sunt ochelarii de calculator ?

Special la aceste modele de ochelari de calculator este stratul antireflex care poate să blocheze o cantitate destul de mare din lumina albastră emisă de orice ecran digital. În general, cantitatea medie și optimă pentru blocarea luminii albastre este de 60-65%.

Stratul antireflex prezent pe lentila ochelarilor de protecție pentru calculator este unul de culoare galben, care schimbă complet spectrul de culoare, însă nu într-un mod deranjant. Acestă tentă de culoare galbenă este una relaxantă, ce îți oferă un plus considerabil de concentrare, atunci când lucrezi la calculator.

Afecțiunile cauzate de lumina albastră

Expunerea îndelungată la lumina albastră poate cauza diverse afecțiuni, unele mai ușoare, prezente doar pe termen scurt, dar și altele mai grave, care pot duce la probleme serioase de vedere.

Mai exact, multe persoane resimt afecțiuni ușoare precum: oboseala oculară, slabă focalizare, durere de cap sau iritare oculară. Aceste senzații dispar după câteva ore în care ochii nu mai sunt expuși la lumina albastră.

Acestă lumină albastră nu este emisă doar de ecranele digitale, ea este prezentă și în mediul natural, prin intermediul soarelui, însă cantitatea emisă nu este atât de mare, tocmai de aceea aceste afecțiuni nu sunt resimtite în mod general.

Când trebuie să purtați ochelarii pentru calculator ?

Aceste modele de ochelari de calculator cu protecție împotriva luminii albastre pot fi utilizați și atunci când te joci pe telefon/tabletă sau când te uiți la televizor, nu doar atunci când folosești calculatorul sau laptopul, deoarece lumina albastră, așa cum spuneam mai sus, este emisă de orice tip de ecran digital.

De unde îți poți cumpara ochelari de calculator ?

Aceste modele de ochelari pentru calculator se găsesc, în general, în mediul online, dar și în diverse magazine de optice din mediul tradițional de comerț.

Cele mai bune și calitative modele de ochelari de protecție pentru calculator le întâlnim la magazinele online specializate și nu la centrele de optică, așa cum se așteaptă foarte multe persoane.

Important, când îți alegi o pereche de ochelari pentru calculator, este să îți alegi o calitate premium, care blochează o cantitate de aproximativ 60-65% de lumina albastră și care să aibă o ramă ușoară și flexibilă. Astfel de modele le poți găsi în magazinul online Gunnar, poate cel mai cunoscut brand la nivel internațional, care produce și comercializează ochelari de protecție pentru calculator.

Articol sponsorizat

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.