Drept la replică-Primăria Piatra Neamț

3
357

 

 

Ca urmare a articolului apărut în publicația atacul.ro: „Afacerea „Dozatorul Covid-19” la Primăria Piatra-Neamț. Suma colosală cheltuită pentru dispenserele cu dezinfectant”, vă comunicăm următoarele:

Conform  Ordonanței Militare nr.5 /29.03.2020,  art. 6 „Autoritățile administrației publice locale vor asigura montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale și vor dezinfecta periodic lifturile, casa scărilor și alte spații comune”. Ținând cont și de faptul că termenul prevăzut în ordonanță pentru a pune în practică  această decizie era 31 martie, Primăria Piatra-Neamț a pus în aplicare imediat această obligație, achiziționând prin  Sistemul electronic de achiziții publice servicii de achiziționare de dispensere pentru dezinfectant, montajul acestora cât și umplerea cu substanță dezinfectant pe bază de biocide pentru 1820 de scări de bloc aflate pe raza municipiului Piatra-Neamț.

Pentru că este o perioadă de criză de dezinfectant, a fost necesară încheierea a două contracte de achiziții:

-unul, în valoare de 218.000 lei, care cuprindea achiziționarea, montajul dispenserelor și achiziția a 534 de litri de dezinfectant pe bază de biocide (doar această cantitate a fost găsită pe piață în acel moment), verificarea și reumplerea dispenserelor în săptămâna ulterioară montării acestora;

-al doilea contract pentru achiziționarea diferenței de 1500 l de dezinfectant și completarea în toate scările de bloc unde acesta s-a consumat.

Considerăm că articolul publicat este tendențios și că oferă informații eronate în condițiile în care prețurile atât pentru dispensere, cât și pentru dezinfectanți de mâini pe bază de biocide  au explodat în săptămâna ulterioară Ordonanței Militare nr.5, deoarece toate unitățile administrativ teritoriale au achiziționat aceste materiale, precum și din cauza crizei sanitare în care se află tot mapamondul.

Chiar și în condițiile de criză majoră, în privința aprovizionării cu dispensere și dezinfectanți,Primăria Piatra-Neamț a reușit într-un termen foarte scurt aplicarea prevederilor Ordonanței Militare nr.5 în cele mai bune condiții de preț actuale, montând în fiecare din cele 1820 de scări de bloc dispensere cu dezinfectant, realizând totodată, în săptămâna următoare montării , verificarea  și reumplerea  acestora.

Serviciul Comunicare

 

3 comments

 1. Miclovan 15 aprilie, 2020 at 13:04 Răspunde

  Domnule Muraru, e o golănie fără margini iar Chitic e de un tupeu nesimțit. Și pe timp de urgență!!!
  Adică Mondoterm, o firmă abonată la banii public și care montează gunoiere, repară bazine și căsuțe prin ștrand, tencuiește stadionul și azi reabilitează câteva spatii din interiorul primăriei, participa la licitație și o câștigă FĂRĂ A AVEA PE STOC DISPENSERELE SI DEZINFECTANTUL!!!
  Deci mai întâi participă și câștiga licitația la un preț enorm, apoi caută să vadă pe unde găsește?
  Că o firma care nu are treabă cu materiale sanitare nu are cum să aibă pe stoc așa ceva. Adică 1800 de bucăți.
  Sau, cine știe…poate că aveau pe stoc înainte de a participa la licitație, după ce au existat câteva întâlniri între fetele de la achiziții și dl. Mazilu, căruia i-au spus de procedura ce urmează să o pună pe Seap și în câteva minute va fi atribuită.
  Aici daca intra Poliția Economică rezolva rapid cazul.
  Apropos. Dl Mazilu, tatăl tânărului afacerist este prietenul primarului Chitic de pe vremea PDL, cad unul era viceprimar și celălalt director la Aqua Calor. Așa a ajuns și centrala termica de la Informatică in sânul familiei Mazilu in urma cu multi ani.

 2. FLORIN 15 aprilie, 2020 at 13:14 Răspunde

  Prin acest comunicat care nu explica absolut nimic vizavi de preturile aberante de achizitie, Primaria Hotilor Piatra Neamt in frunte cu Chitic ne confirma ca este hotie din banul public.

  Apropo,de 1 saptamana dispensorul ala e gol.Nu a completat nimeni nimic.

  De ce?

  Pentru ca nu-i intereseaza.Aceste achizitii au avut drept scop furtul banilor publici.

  Votati PNL/PSD (***).Votati statul mafioto securist.Votati pensii speciale/serviciu,votati salariile de lux ale bugetarilor,votati incompetenta crasa,votati indolenta si lipsa de respect fata de cetatenii care platesc pentru toate.

 3. Surdu 15 aprilie, 2020 at 13:21 Răspunde

  Foarte frumos din partea Primariei dar…aceste dispozitive sunt goale., Daca ele au fost umplute candva si undeva, acest lucru nu se poate spune ca a fost facut peste tot. Au ramas scari de bloc unde s-a montat dar nu s-a mai umplut. Presupun ca firma sau cei care trebuie sa le umple bifeaza procedura si isi insusesc produsul. In rest toate sunt roz in Romania si in judet, indiferent de culoarea politica….

Lasă un comentariu

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.