Infractorul Ursărescu și-a dat demisia de la ANRM

4
1033

Dorinel Ursărescu (foto) nu mai este consilierul personal al președintelului Agenției Naționale pentru Resurse Minerale (ANRM). Condamnatul pentru fapte de coruptie a ales să-și dea demisia (a invocat motive personale) la începutul acestei săptămâni. Informatia a fost confirmata pentru atacul.ro de Gigi Dragomir, presedintele ANRM. Exista voci care afirma ca Ursarescu a demisionat dupa ce in cursul zilei de luni a fost chemat la DNA pentru a oferi explicatii intr-o cauza investigata de catre procurori.

Ursărescu, fost deputat de Neamț PNL/ALDE mai multe legislaturi, este cunoscut ca un apropiat al președintelui PSD Neamț, Ionel Arsene, inculpat pentru fapte de corupție. Nemțeanul a fost numit consilierul personal al lui Gigi Dragomir în ianuarie 2018, la câteva luni de la condamnarea sa definitivă pentru fapte de corupție. „Calitatea” de infractor, dar și cea de inculpat, întrucât este judecat în alt dosar, tot pentru corupție, nu a contat pentru președintele ANRM care l-a ales să-l consilieze. Gigi Dragomir a fost numit președinte la ANRM, agenție aflată în subordinea Guvernului României, în data de 18 ianuarie, iar după câteva zile l-a adus lângă el și pe Dorinel Ursărescu. Acesta fusese trimis în decembrie 2017, adică cu câteva zile înainte de numirea în funcția de consilier personal la ANRM, de DNA Bacău într-un dosar privind fapte de corupție. În luna mai 2017, Ursărescu a fost condmnat de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.

Decizia penală nr. 119 din 12.06.2017, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele: 

1.Condamnă pe inculpatul URSĂRESCU DORINEL, deputat în Parlamentul României, președintele organizației județene Neamț a unui partid politic, la data faptei, la o pedeapsă de un an închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 3 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, prevăzută de art. 13 din Legea 78/2000.
2.Condamnă pe inculpatul CRĂCIUN MARIUS, la o pedeapsă de 4 ani închisoare și interzicerea, atât în timpul cât și pe o perioadă de 3 ani de la executarea pedepsei închisorii, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, pentru săvârșirea infracțiunilor de cumpărare de influență (2 infracțiuni) și instigare la folosire a influenței sau autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid.
3.Condamnă pe inculpații GROSU VALENTIN, director al Direcției Județene pentru Accize și Operațiuni Vamale Bacău (D.J.A.O.V.) și ANDREI RĂZVAN, inspector în cadrul Serviciului coordonare echipe mobile și supraveghere produse accizabile – Direcția supraveghere accize și operațiuni vamale din Autoritatea Națională a Vămilor, la data faptelor, la câte o pedeapsă de 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a ocupa o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa o funcție sau de a exercita o profesie ori de a desfășura o activitate, de natura aceleia de care s-a folosit, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.
Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpații Grosu Valentin și Andrei Răzvan vor presta fiecare, câte o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 90 de zile, primul în cadrul Primăriei Municipiului Bacău sau D.G.A.S.P.C. Bacău – Centrul de Servicii Sociale „Ghiocelul”, iar al doilea în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 5 „S.C. Amenajare Edilitară și Salubrizare S.A.” sau Administrației Domeniului Public Sector 2 București, afară de cazul în care din cauza stării de sănătate, nu pot presta această muncă.
Dispune confiscarea de la inculpatul Grosu Valentin a sumei de 5.000 de euro sau echivalentul în lei la cursul BNR din data executării, respectiv de la inculpatul Andrei Răzvan a sumei de 4.500 lei.
Obligă fiecare dintre cei patru inculpați Ursărescu Dorinel, Crăciun Marius, Grosu Valentin și Andrei Răzvan, la plata către stat a câte 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat.
Obligă inculpatul Ursărescu Dorinel la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat în apel. DEFINITIVĂ 

În data de 27 decembrie 2017, Ursărescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, fiind acuzat de comiterea infracțiunii de cumpărare de trafic de influență:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților: 
BANU MIHAI, aflat în stare de deținere, la data faptelor deputat în Parlamentul României, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, 

URSĂRESCU DORINEL, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență, 

ROTARU ION, administrator al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență. 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: 
În perioada iulie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul Banu Mihai, în calitate de deputat în Parlamentul României, a pretins și primit pentru partidul din care făcea parte, prin intermediul unei societăți comerciale, de la ceilalți doi inculpați, suma totală de 1.264.000 lei ( 824.000 lei de la Ursărescu Dorinel și 440.000 lei de la Rotaru Ion). Banii au fost pretinși și primiți pentru ca inculpatul Banu Mihai să-și exercite influența asupra reprezentanților unei societăți comerciale, astfel încât aceasta să subcontracteze lucrările de îndiguire a râului Siret pe tronsonul Rotunda – Buruienești, comuna Doljești, județul Neamț, firmelor administrate de inculpații Ursărescu Dorinel și Rotaru Ion. De asemenea, inculpatul Banu Mihai a mai solicitat contractantului ca o parte din sumele datorate subcontractorilor să fie achitate prin bilete la ordin, a căror valoare a fost încasată, în cele din urmă, de către inculpatul Banu Mihai.
Pentru a exista o justificare legală a circuitului banilor, la solicitarea inculpatului Banu Mihai, între cele două societăți subcontractoare și firma care i-a remis contravaloarea biletelor la ordin au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii fictive. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.
 

Tot la ANRM a fost consilier personal al președintelui, dar pentru puțin timp, și Nicoleta Husaru, fost purtător de cuvânt al CJ Neamț. De la începutul anului 2018 și până în prezent, la instituția care gestionează resursele minerale ale țării au mai fost angajați cel puțin patru nemțeni, toți cu legături în zona PSD-ului și a președintelui Arsene.

Daniel MURARU

Citeste si:

Jenant! Combinatorul penal Dorinel Ursărescu este consilier personal al președintelui ANRM

Apropiata lui Arsene, numită director economic la Agenția Națională pentru Resurse Minerale

Afacerea „Digul”: doar o parte din șpagă a ieșit la lumină. Politicieni de la PDL și PNL și-au tras partea leului

Exclusivitate! Sentința prin care fiul unui politician a fost găsit vinovat pentru devalizarea firmei pe care a administrat-o

„Resursele minerale ale României se află la dispoziția unui grup infracțional organizat coordonat de Ionel Arsene”

Plângere penală la DNA împotriva fostului deputat Ursărescu. I se trage de la un contract de importanță strategică

Se clatină gașca inculpatului Arsene de la ANRM. Alertă pentru infractorul Ursărescu

Contabil de Bîrgăuani, cooptat în gașca lui Arsene de la Agenția pentru Resurse Minerale

 

⚠️ ️️Articolele publicate de ATACUL.RO nu pot fi preluate decât în limita a 500 de caractere şi obligatoriu cu citarea sursei (indicarea link-ului este obligatorie). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a ne adresa instanței de judecată.

4 comments

 1. Vladimir 31 iulie, 2019 at 13:13 Răspunde

  A supt bine statul si pentru asta ii doresc ani multi acolo unde merita sa fie, dar nu singur ci impreuna cu gasca intregita de el capo de tutti capi, marele jupin al judetului si, de ce nu, al tarii, cel mai tare presedinte pe care l-a avut judetul, pe numele lui de scena, bat tobele, Arsene. Doar nu gindeati altfel!!! Alaturi doresc sa le fie, pe linga cei care au jecmanit judetul, si lipitorile, lingaii, cei angajati pe baza de pile si retete de pupat cururi cit mai tare si apasat!!! Aici includem si cei, unii, multi, care se cred gazetari, inregimentati intr-o retea infractionala pe care astept cu mare nerabdare s-o destructureze organili. Acestia sunt responsabili si vinovati la fel de mult ca si ceilalti de jefuirea judetului. Pt cei care nu cred, bagati un ochi pe fiecare site si, daca va duce mintea, veti vedea cum fac rost de bani.
  Ursarescule, la mai mare!
  S-auzim rapid ca ti-ai ocupat
  binemeritatul loc!
  Cica tic tac!!!!
  Eu spun booooom sau baaaauuuu!!!!!
  Se stringe latul, prietenii banului nemuncit!!!!!!

 2. constantin 31 iulie, 2019 at 13:59 Răspunde

  arsene promoveaza indivizi penali pentru ca asa ii poate jefui.Ce sa caute infractorul ursarescu in functii publice?Sunt atatia tineri pregatiti si curati capabili sa ocupe aceste functii.Numai ca presedintele bate campii.

 3. mihnea1 1 august, 2019 at 18:16 Răspunde

  Golanii incep sa-si incheie socotelile, voit sau nevoit. E doar una dintre spetele in care este chemat la ascultare penalul Ursarescu. Vin si altele. Iar cel mai speriat e soseta pt ca Ursarescu stie multe, foarte multe, despre licente, sa zicem. Si va fi nevoit sa-si aduca aminte multe detalii si mai ales numele sforarilor, daca vrea sa scape cu ani putini. Nici macar daca s-ar reinscrie in PNL nu l-ar ajuta cu nimic. Soseta, se apropie.

 4. NEMTEAN 2 august, 2019 at 18:57 Răspunde

  URSARESCU D=interlop notoriu, care si-a pus toate curvele si toti lingaii supusi & cotizanti directori in posturi cheie-fonduri europene-OIR POS DRU , administratie, etc!

Leave a reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.